Werken als regieverpleegkundige in de ggz

hbo-verpleegkundige in de psychiatrie

Werken als regieverpleegkundige in de ggz
Werken als regieverpleegkundige in de ggz

Een nieuwe rol voor hbo verpleegkundigen in de ggz

Na het invoeren van de Wet BIG II voor regieverpleegkundigen, konden zorginstellingen zelf bepalen of zij een functiedifferentiatie tussen mbo-verpleegkundigen en hbo-verpleegkundigen willen doorvoeren. 

Als één van de eerste instellingen in de psychiatrie creëerden we binnen GGZ Centraal de rol van regieverpleegkundige. Zodat we beter aansluiten op de zorg van nu én morgen. En jij als hbo verpleegkundige in de ggz de mogelijkheid hebt om je verder te ontwikkelen.

Wat doet een regieverpleegkundige in de ggz? 

Als regieverpleegkundige pak je overstijgende taken op. Je neemt het voortouw op het gebied van coördinatie, kwaliteit en zorgvernieuwing. Dat betekent dat in de regieverpleegkundige functieomschrijving de volgende onderwerpen zijn toegevoegd:

  • Verpleegkundig leiderschap. Als regieverpleegkundige in de ggz zorg je voor de doorontwikkeling van jouw team. Je hebt een proactieve en onderzoekende houding. En je coacht collega's, zodat jullie als team blijven leren en reflecteren.

  • Innoveren en verbeteren. Regieverpleegkundigen houden zich actief bezig met innovatie en kwaliteitsbevordering. Als regieverpleegkundige initieer en implementeer je verandertrajecten. Op het gebied van digitalisering, maar ook als het gaat om beleid en processen.

  • Klinisch redeneren en Evidence Based Practice (EBP). Hoe geven we samen de zorg het beste vorm? En hoe vertaal je daarin theorie naar praktijk? Als regieverpleegkundige doe je onderzoek in het verpleegkundig domein, in samenwerking met andere zorgprofessionals.

Het verschil tussen een verpleegkundige en regieverpleegkundige is dus het overstijgende denken. Welke taken je oppakt wordt bepaald door wat er op de afdeling speelt en waar jouw interesse ligt. Zo kun jij als regieverpleegkundige jouw talent, opleiding en competenties optimaal inzetten. 

Bekijk de regieverpleegkundige vacatures

Jolieke Kuulkers, regieverpleegkundige
'De functiedifferentiatie tussen MBO- en HBO-verpleegkundigen opent nieuwe deuren voor verdere groei en ontwikkeling.'
Jolieke Kuulkers, regieverpleegkundige
Bianca Rekveld, regieverpleegkundige
'Als regieverpleegkundige ben ik bezig met het onderzoeken en verbeteren van de verpleegkundige zorg.'
Bianca Rekveld, regieverpleegkundige

Vacatures regieverpleegkundige

Contact

Heb je een vraag over een vacature of over de sollicitatieprocedure? Bel of mail met één van onze recruiters.

Neem contact op Maak een Job Alert aan