Kom werken als ANIOS in de psychiatrie

Waarom jij wil werken als ANIOS in de psychiatrie
Kom werken als ANIOS in de psychiatrie

Praktijkervaring in een divers vakgebied

Wil jij na je master Geneeskunde weten wat écht bij jou past voordat je je gaat specialiseren? Als ANIOS in de psychiatrie doe je brede en waardevolle werkervaring op, welk specialisme je uiteindelijk ook kiest.

Alle ANIOS vacatures 

Waar ligt jouw interesse?

GGz Centraal is een grote en diverse organisatie. Waar wil jij als arts meer over leren, hoe wil jij je ontwikkelen? We denken graag met je mee.

Contact met onze recruiters

Waarom jij ervaring wil opdoen als ANIOS in de psychiatrie

Reden 1: Je doet communicatievaardigheden op die de rest van je loopbaan van pas komen

Goed contact met de patiënt zorgt voor betere informatie en dus een meer passende behandeling. Dat geldt voor alle specialismen. Er is geen andere plek waar je zo veel kennis en ervaring opdoet over goede communicatie met de patiënt als in de psychiatrie. Hoe maak je contact met die patiënt met psychische problematiek? Hoe stel je de juiste vragen, of geef je een goede uitleg?

Als basisarts in de psychiatrie zul je daar niet alleen veel mee oefenen, maar krijg je ook supervisie om dit te bespreken. Je gaat dus echt actief aan de slag met beter communiceren met patiënten.

Reden 2: Je leert over psychische ziektebeelden én over jezelf als arts

Als ANIOS in de ggz leer je veel over diverse psychische ziektebeelden. Hoe kun je mensen het beste helpen of verwijzen? Waardevolle kennis, waar je bij ieder medisch specialisme op terug kunt vallen.

Daarnaast gebruik je in de psychiatrie niet alleen je medische kennis, maar je hele persoonlijkheid. Patiënten houden je vaak een spiegel voor en dus is het belangrijk om goed te weten hoe je zelf in elkaar steekt. Wat doet het verhaal of het gedrag van de patiënt met jou? Hoe beïnvloedt jouw humeur de connectie die je maakt? En andersom, wat zijn de achterliggende gedachten, gevoelens en motivaties van de patiënt?

Zo leer je als basisarts in de ggz veel over de patiënt, jezelf en mensen in het algemeen.

Reden 3: Je komt te werken in een van onze hechte, multidisciplinaire teams

Het grootste verschil tussen het werk als ANIOS de ggz en het ziekenhuis? Het teamwork.

Als je na jouw studie Geneeskunde start als ANIOS, heb je ineens veel meer verantwoordelijkheden dan tijdens jouw co-schappen. Waarschijnlijk gaat dat gepaard met veel vragen en wil je soms even sparren met collega’s. In de ggz werk je in een multidisciplinair team. Die bestaan niet alleen uit psychiaters en verpleegkundigen, maar ook uit psychologen, ervaringsdeskundigen, SPV of vaktherapeuten. Zo bespreek je de problematiek vanuit meerdere invalshoeken en krijg je een breed beeld van de patiënt.

We zorgen voor een goede sfeer, fijne collega’s en laagdrempelig contact. Er is altijd ruimte om samen te denken over wat goede zorg is. Zelfs wanneer je de psychiater om 3 uur ’s nachts belt voor advies.

Vacatures ANIOS GGZ

Meer weten over het werken als ANIOS in de psychiatrie?

Benieuwd of onze mogelijkheden voor ANIOS passen bij jouw interesses en ambities? We helpen je graag op weg. Bijvoorbeeld met een meeloopdag of door een gesprek met een van onze ANIOS, AIOS of recruiters.

Stuur ons een mail

Meer weten over het werken als ANIOS in de psychiatrie?

Benieuwd of onze mogelijkheden voor ANIOS passen bij jouw interesses en ambities? We helpen je graag op weg. Bijvoorbeeld met een meeloopdag of door een gesprek met een van onze ANIOS, AIOS of recruiters.

Stuur ons een mail

Open sollicitatie

Stuur ons een bericht

Geen file geselecteerd Selecteer een file