Verpleegkundige of begeleider op een High en Intensive Care (HIC)

Een uitdagende baan in de acute psychiatrie

Als verpleegkundige of begeleider op een HIC geef je begeleiding in crisissituaties. Je werkt op een gesloten afdeling waar patiënten worden opgenomen die in een psychiatrische crisis verkeren.

Werken op een HIC
Werken op een HIC

Intensieve, herstelgerichte zorg

De zorg die je op een HIC biedt is intensief en gericht op herstel. En vaak met resultaat: gelukkig lukt het tijdens de opname vaak om zo’n crisis weer om te draaien. Dat doen we met rust, regelmaat, medicatie en intensieve begeleiding.

Verpleegkundigen vacatures Begeleiders vacatures

Aan jou de keuze

GGz Centraal is omvangrijk en divers. Daarom kunnen we inspelen op individuele ontwikkelwensen, functie-inhoud en type behandelprogramma. Aan jou de keuze.

Aanmelden Job Alert

Collega’s waar je op kunt bouwen en vertrouwen

Op de HIC werk je altijd met tenminste 4 collega’s op de afdeling. We investeren in onze teams, zodat er een hechte band ontstaat en je weet dat je op jouw collega’s kunt rekenen. Op de afdeling maken we vanuit een multidisciplinaire aanpak weloverwogen veiligheidsinschattingen, samen met een psychiater, teamleider en het verpleegkundige team. Want veiligheid staat voorop.

Zelf strategie bepalen

EBK-vrij werken op een HIC

Op onze HIC in Ermelo wordt al lange tijd geen EBK gebruikt. Het team heeft de ruimte zelfs leeggehaald, om zo de stap tot het separeren van patiënten nog groter te maken. Wat is hun succesformule? Teamleider Hetty blikt terug.

'Zo'n 10 jaar geleden hebben we dit als doel gesteld voor onszelf. Telkens namen we kleine stapjes, maar die leiden er uiteindelijk toe dat we nu zijn waar we zijn.' 

Lees het verhaal over EBK-vrij werken op de HIC

Ontwikkel jezelf als verpleegkundige of begeleider

Voor verpleegkundigen of begeleiders die het beste uit zichzelf willen halen is er veel mogelijk bij GGz Centraal. Zo volgen veel collega’s een opleiding naast hun werk op een HIC, bijvoorbeeld tot hbo verpleegkundige, GGZ Agoog of verpleegkundig specialist.

En ook voor degenen die al hun diploma’s al op zak hebben, bieden we voldoende ontwikkelmogelijkheden. Zo verwachten we van alle teamleden op een HIC dat ze een aandachtsgebied hebben, zoals suïcidepreventie, autisme of het inwerken van nieuwe collega’s. Dat geeft jou een eigen specialisme op de afdeling én de mogelijkheid om je te verdiepen in een onderwerp waar jij interesse in hebt.

Bekijk onze vacatures op de HIC

Jolieke Kuulkers, regieverpleegkundige
'Het werk op een HIC is dynamisch. Je werkt echt samen met de patiënt aan het behalen van doelen.
Jolieke Kuulkers, regieverpleegkundige

Gerelateerde vacatures

Contact

Heb je een vraag over een vacature of over de sollicitatieprocedure? Bel of mail met één van onze recruiters.

Neem contact op Maak een Job Alert aan