Een app die jongeren inzicht geeft in hun stressniveau's

Mensen met autisme hebben meer dan gemiddeld last van stress. Ze herkennen deze minder en herstellen minder goed van de stress. Om hen hierbij te helpen hebben we samen met hen een app ontwikkeld: SAM, de Stress Autism Mate.

Na succesvolle resultaten is er ook een spin-off voor jongeren: SAM Junior.

Innovatie en vernieuwing in de GGZ: SAM Junior, de app die jongeren inzicht geeft in hun stressniveau
Innovatie en vernieuwing in de GGZ: SAM Junior
Luister naar de podcast over SAM Junior: de stress-app voor jongeren

Luister naar de podcast over SAM Junior: de stress-app voor jongeren

'De app stelt de jongeren iedere dag vragen over activiteiten en stressgevoelens. Daardoor krijgt de jongere inzicht in de stress, zodat het gemakkelijk is om patronen te herkennen. En de app geeft concrete tips om de stress te verminderen.'

'De tips om stress te verminderen zijn bij SAM Junior speciaal gericht op jongeren. Die kunnen ze zelf invoeren, bijvoorbeeld op basis van hun eigen stresssignaleringsplan. Maar we hebben ook een grote lijst met algemene tips die uit onderzoeken naar voren kwamen.'

'We zijn op het moment de SAM Junior-app aan het onderzoeken. De resultaten zijn veelbelovend. Als de jongeren voor het onderzoek de app tijdelijk niet mogen gebruiken, missen ze 'm direct.'

Luister hier naar de aflevering

In de podcast vertellen Kirsten en Viviana over het ontwikkelen van de SAM Junior-app. Hoe verschilt deze van de app voor volwassenen en hoe is deze samen met jongeren ontwikkeld?

Luister naar de podcast op Spotify, via Apple Podcasts of in jouw favoriete podcast-app.

Podcasts over innovatie in de ggz

Bij GGz Centraal gebeurt er veel om innovaties in de zorg door te voeren. Op het gebied van wetenschappelijk onderzoek, met de nieuwste technologie of door kleine aanpassingen op een afdeling.

Luister meer podcast-afleveringen Lees meer over ons innovatie-netwerk

Jouw idee in de praktijk

Ben jij op zoek naar een werkplek waar jij de ruimte krijgt om jouw ideeën uit te voeren? Met autonomie en een open houding tegenover vernieuwing?

Bekijk onze vacatures

Meer weten over de SAM Junior-app?

Interesse in de SAM Junior-app, of in de SAM-app voor volwassenen? Download de app in de playstore of bekijk de website.

Neem voor meer informatie ook gerust contact op met het projectteam van SAM STAPP.