Leefstijl in de ggz: een belangrijke aanvulling op de reguliere behandeling

Gezond eten, regelmatig sporten en genoeg slapen. Klinkt eenvoudig, maar het is voor de gemiddelde, gezonde Nederlander al lastig om dit te verbeteren. Laat staan voor cliënten in de ggz. Symptomen van hun aandoening of bijwerkingen van medicijnen kunnen verbeteringen in de leefstijl extra lastig maken.

Innovatie en vernieuwing in de GGZ: leefstijl
Innovatie en vernieuwing in de GGZ: leefstijl
Luister naar de podcast over leefstijl

Luister naar de podcast over leefstijl

Aansturen op een gezonde leefstijl is een belangrijke aanvulling op de reguliere behandeling in de ggz. Jeroen Deenik heeft het wetenschappelijk onderzoek naar leefstijlpsychiatrie internationaal op de agenda gezet.

Want wat is precies de relatie tussen een gezonde leefstijl en de psychiatrie? En hoe kunnen patiënten én medewerkers in de ggz het beste worden meegenomen in het aansturen op een gezonde leefstijl?

Luister hier naar de aflevering

Of luister naar de podcast op Spotify, via Apple Podcasts of in jouw favoriete podcast-app.

Podcasts over innovatie in de ggz

Bij GGz Centraal gebeurt er veel om innovaties in de zorg door te voeren. Op het gebied van wetenschappelijk onderzoek, met de nieuwste technologie of door kleine aanpassingen op een afdeling.

Luister meer podcast-afleveringen Lees meer over ons innovatie-netwerk

Jouw idee in de praktijk

Ben jij op zoek naar een werkplek waar jij de ruimte krijgt om jouw ideeën uit te voeren? Met autonomie en een open houding tegenover vernieuwing?

Bekijk onze vacatures

Meer weten over leefstijlpsychiatrie?

De afgelopen jaren is onze kennis over leefstijlgericht werken in de ggz steeds verder uitgebreid. Die delen we natuurlijk graag.

Jeroen is mederedacteur van het boek 'Leefstijlpsychiatrie', welke onlangs verscheen. Bekijk ook eens ons inspiratiedocument of lees meer over leefstijl op onze website.