Luister naar de podcast over het invoeren van gebiedsteams

Gebiedsteams: zorg ongeacht de diagnose

In een podcast-aflevering legt psychiater Annemiek Dop uit hoe de gebiedsteams aansluiten bij het hedendaagse denken over de ggz. Waarbij de behandeling in samenspraak met de patiënt wordt ingezet. En je als team verantwoordelijk bent voor de patiënt.

Innovatie en vernieuwing in de GGZ: gebiedsteams
Innovatie en vernieuwing in de GGZ: gebiedsteams
Luister naar de podcast over gebiedsteams

Luister naar de podcast over gebiedsteams

'Eigenlijk is een gebiedsteam een samenvoeging van de poli en het FACT,' vertelt psychiater Annemiek Dop. Ze is inmiddels met pensioen, maar was daarvoor betrokken bij de reorganisatie naar gebiedsteams. En direct enthousiast over het concept.

'Verpleegkundige- en psychologische zorg worden door de gebiedsteams beter toegankelijk voor iedere patiënt. En het biedt een oplossing voor een grote ergernis van de patiënt: het gevoel om van het kastje naar de muur te worden gestuurd en lange tijd op verschillende wachtlijsten te staan.'

Luister hier naar de aflevering

Of luister naar de podcast op Spotify, via Apple Podcasts of in jouw favoriete podcast-app.

Podcasts over innovatie in de ggz

Bij GGz Centraal gebeurt er veel om innovaties in de zorg door te voeren. Op het gebied van wetenschappelijk onderzoek, met de nieuwste technologie of door kleine aanpassingen op een afdeling.

Luister meer podcast-afleveringen Lees meer over ons innovatie-netwerk

Jouw idee in de praktijk

Ben jij op zoek naar een werkplek waar jij de ruimte krijgt om jouw ideeën uit te voeren? Met autonomie en een open houding tegenover vernieuwing?

Bekijk onze vacatures

Meer weten over de werkwijze binnen gebiedsteams?

Je bent zeker niet de enige die geïnteresseerd is in de werkwijze van gebiedsteams. In de podcast vertelt Annemiek het al: er zijn regelmatig mensen die een dagje meelopen. Of dat nu is als psychiater, verpleegkundige of psycholoog.

Meer over het werken in een gebiedsteam