Verpleegkundige binnen de Intensive Home Treatment (IHT)

Afwisselend en veelzijdig werk

IHT staat voor Intensive Home Treatment. Het is een methode die nauw verbonden is aan de crisisdienst in de ggz. Het doel van de IHT-methodiek is het voorkomen of verkorten van opnames van patiënten die in crisis zijn.

Werken als verpleegkundige in de Intensive Home Treatment (IHT)
Intensive Home Treatment (IHT)

Zorg op maat vanuit een multidisciplinair team

Binnen de Intensive Home Treatment (IHT) werken we vanuit een multidisciplinair team met verpleegkundigen, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen (SPV), verpleegkundig specialisten (VS), artsen en een psychiater. Samen bepalen we hoe vaak we bij een patiënt thuis langs gaan.

Alle vacatures Aanmelden Job Alert

Zorg op maat vanuit een multidisciplinair team

Zorg op maat vanuit een multidisciplinair team

'Mijn werk als verpleegkundige binnen de Intensive Home Treatment (IHT) is enorm veelzijdig,' vertelt Joanne. 'Alles wat we doen is erop gericht om de patiënt in crisis te stabiliseren. Als verpleegkundige ben ik vooral bezig met praktische ondersteuning. Denk daarbij aan het monitoren van het toestandsbeeld en de thuissituatie, ondersteunen in de dagstructuur, het maken van een crisissignaleringsplan of het bieden van ventilerende gesprekken.'

'Het is niet zo dat je als verpleegkundige binnen de crisisdienst de hele tijd alleen op pad gaat. We werken samen, continue! Ook bieden we naast de huisbezoeken acute deeltijdbehandeling. Die leid ik samen met een sociaal psychiatrisch verpleegkundige (SPV).'

Verpleegkundige binnen een Intensive Home Treatment-team: dankbaar werk

Binnen de Intensive Home Treatment bouwen we een korte, maar intensieve band op met de patiënt. We doen ons uiterste best om ervoor te zorgen dat iemand niet opgenomen hoeft te worden en ondersteunen in een van de meest kwetsbare periodes van hun leven.

Gerelateerde vacatures

Contact

Heb je een vraag over een vacature of over de sollicitatieprocedure? Bel of mail met één van onze recruiters.

Neem contact op Maak een Job Alert aan