Verzorgende Emily vertelt over haar werk in de ouderenpsychiatrie

We hebben de vrijheid om per bewoner te kijken naar passende begeleiding

Verzorgende bij de ouderenpsychiatrie in Ermelo
Emily - Verzorgende Ouderenpsychiatrie Ermelo

Emily werkt als verzorgende in de ouderenpsychiatrie, in Ermelo. 'We hebben als VIG'ers veel vrijheid, verantwoordelijkheid en creativiteit. Er zijn namelijk geen standaard richtlijnen in de zorg die we bieden. We kijken naar de individuele bewoners, welke zorg en begeleiding sluit het beste bij hen aan?'

Waarom heb je gekozen voor dit werk?

Als verzorgende in de ouderenpsychiatrie kun je echt een band opbouwen met de meeste bewoners. Ze wonen echt op deze locatie en zijn goed ingesteld op medicatie. Dat betekent dat je serieuze gesprekken met hen kunt voeren en samen kunt lachen. 

Als zorgverlener of met het team proberen we de bewoners een mooie tijd te geven. Daar is niet een vaste richtlijn in, we bieden echt zorg op maat. We kijken naar wie de bewoner is en welke zorg en begeleiding daar het beste bij aansluit. Onze zorg is dus echt gericht op de kwaliteit van leven.

Welke eigenschappen komen goed van pas in het werk?

De uitdaging in het werk zit 'm in het opbouwen van een band met de bewoners. Daar is een luisterend oor en vooral ook veel geduld voor nodig. De bewoners hebben vaak veel traumatische dingen meegemaakt in het verleden. Dat zorgt er soms voor dat het wat langer duurt om met hen samen te werken. Ze willen je kennen en vertrouwen. Als dit lukt, bij jou of als team, dan geeft dat echt momenten van geluk.

En humor, dat werkt natuurlijk ook altijd goed in dit werk. Zeker wanneer een bewoner in een negatieve periode zit kun je hen daar met humor weer even uit halen. Het klinkt misschien cliché, maar het zorgen voor een lach bij de bewoners laat mijn hart toch altijd gloeien. 

Waar ben je het meest enthousiast over in je werk?

We hebben een gezellig team, met collega's van alle verschillende leeftijden. We kunnen altijd wel iets van elkaar leren, want iedereen heeft natuurlijk zijn eigen kwaliteiten.

In ons werk staat de cliënt echt centraal en kunnen we echt 1 op 1 zorg bieden. Samen op het terras, een wandeling maken of gewoon even lachen. Soms gaan we ook met de bewoner mee op familiebezoek, waardoor de band die we opbouwen nog sterker wordt. Daarin hebben we veel vrijheid en ruimte voor creativiteit. 

Verzorgende vacatures

Meer weten?

Kom gerust eens op de koffie of loop een dagdeel bij ons mee.

Bel of app naar onze Recruiter Mirjam voor meer informatie en om een afspraak te maken.

M.Jansen-Wiersma@ggzcentraal.nl
06-57 44 58 01