sollicitatieprocedure

Werken met mensen die je hulp hard nodig hebben is wat ons betreft het mooiste werk. Omdat achter elk mens weer een ander verhaal schuilt, omdat je echt iets voor ze kunt betekenen. Werken bij GGz Centraal betekent werken voor en met kinderen, volwassenen en ouderen die een (chronische) psychische beperking hebben. Wij bieden deze mensen persoonlijke aandacht, professionele zorg en deskundige begeleiding.

Al onze openstaande vacatures worden op deze site getoond. Zie je een passende vacature? Reageer dan via het sollicitatieformulier bij de betreffende vacature en upload jouw gegevens. Na het afronden van je online sollicitatie ontvang je een automatische ontvangstbevestiging. Wij laten zo snel mogelijk van ons horen of je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.

Zien wij een match? Dan nodigen wij je uit voor één of meerdere gesprekken. Dit is meestal op de locatie waar je gesolliciteerd hebt. Na de gesprekken word je geinformeert over het wel of niet vervolgen van de procedure. Zijn na de kennismaking(en) beide partijen enthousiast? Dan volgt er een arbeidsvoorwaardengesprek met een HR adviseur of HR ondersteuner.

Ben je niet geselecteerd? Dan ontvang je een e-mail met het bericht dat we niet verder gaan met de procedure. Afhankelijk van het aantal reacties kan deze afwijzing soms algemener en soms wat specifieker van aard zijn. Je kunt ervan uitgaan dat alle brieven zorgvuldig worden gelezen en beoordeeld.

Wij vragen voor iedere medewerker die bij ons komt werken digitaal een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) aan. De kosten hiervan kunnen achteraf gedeclareerd worden. De originele verklaring moet binnen acht weken na het arbeidsvoorwaardengesprek ingestuurd zijn, anders wordt de arbeidsovereenkomst alsnog ontbonden.