Werken in een gebiedsteam

Een afwisselende baan in een multidisciplinair team

In een gebiedsteam helpen we patiënten in een bepaald postcodegebied, ongeacht hun diagnose. Dat maakt de zorg overzichtelijk voor de patiënt en verwijzer. En geeft jou, als ggz professional, een afwisselende baan in een fijn en betrokken team.

Werken in een gebiedsteam van GGz Centraal
Werken in een gebiedsteam van GGz Centraal

Ambulant werken met het hele gebiedsteam

Samenwerken staat centraal in een gebiedsteam. Dat geldt voor het héle multidisciplinaire team. Denk bijvoorbeeld aan zorgafstemming-gesprekken, de bureaudienst of wanneer er een crisis is. Ook de psycholoog, begeleider of ervaringsdeskundige draaien mee in deze ambulante zorg.

Alle vacatures Aanmelden Job Alert

Wat is een gebiedsteam?

Wat is een gebiedsteam?

Een gebiedsteam levert zorg in een bepaald postcodegebied, ongeacht de diagnose van de patiënt. Eerder moesten patiënten naar verschillende locaties voor diagnostiek en specialistische behandelingen. Nu gebeurt dat vanuit één team, zo veel mogelijk in de eigen omgeving van de cliënt.

Luister naar de podcast-aflevering over gebiedsteams: waarom werden gebiedsteams geïmplementeerd?

Gebiedsteams zijn relatief nieuw en bieden een oplossing voor verschillende problemen in de ggz. Denk aan lange wachtlijsten, of zorg vanuit verschillende locaties. In een podcast blik psychiater Annemiek Dop terug op de implementatie van de gebiedsteams. En vertelt ze hoe deze nieuwe structuur een oplossing biedt voor deze problemen.

Luister naar de podcast over gebiedsteams op onze website, Spotify, Apple Podcasts of met jouw favoriete podcast-app.

Brede én specialistische kennis

In een gebiedsteam leveren we alle zorg die we kunnen op het gebied van diagnostiek, indicaties en behandeling. Ieder draagt vanuit zijn expertise bij. Dat geeft jou de mogelijkheid om je breed te ontwikkelen. Tegelijk krijg je de kans om binnen het team specialist te worden in een onderwerp of vaardigheid van jouw interesse.

Bekijk de vacatures in een gebiedsteam

Charlotte Schepel, GZ-psycholoog
'Als psycholoog in een gebiedsteam heb ik ook de mogelijkheid om ambulant te behandelen. Ik kijk met de cliënten wat het beste werkt. Ga ik bij hen thuis langs, of komen zij langs op locatie?'
Charlotte Schepel, GZ-psycholoog
Abbygail van Dijk, Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige (SPV) in opleiding
'Het mooie in mijn team is dat ik de kennis van mijn opleiding tot SPV kan combineren met het leren van ervaren collega's.'
Abbygail van Dijk, Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige (SPV) in opleiding

Vacatures gebiedsteam

Contact

Heb je een vraag over een vacature of over de sollicitatieprocedure? Bel of mail met één van onze recruiters.

Neem contact op Maak een Job Alert aan