Regio: Hilversum Ermelo
Aantal uren per week: 28
Vakgebied: Management, staf en ondersteuning
Opleidingsniveau: WO
Deze vacature delen

Zo werk jij

 
Geestelijke verzorging is een integraal onderdeel van het zorgaanbod van GGz Centraal en krijgt gestalte binnen klinische en ambulante zorg. In de ambulante zorg is geestelijke verzorging beschikbaar voor cliënten die vanwege hun complexe problematiek niet kunnen terugvallen op een eigen systeem. Geestelijke verzorging richt zich in haar begeleiding op heel de mens, met specialistische aandacht voor persoonlijk herstel op het gebied van zingeving en spiritualiteit. In de visie van Machteld Huber (2014) op brede, positieve gezondheid komt zingeving als een belangrijk aspect van herstel naar voren. Aansluitend bij het levensverhaal ondersteunen geestelijk verzorgers patiënten bij de reflectie op en beleving van zingeving, waarden van de patiënt en wat drijvende krachten zijn die hem/haar in beweging zetten en houden.

Het team Geestelijke Verzorging (https://www.ggzcentraal.nl/clienten/geestelijke-verzorging/) bestaat op dit moment uit zes medewerkers met grotere en kleinere dienstverbanden. Het team werkt verspreid over verschillende zorgeenheden van GGz Centraal. Je werkt met (een) enkele collega('s) samen in je regio ('s). Het team als geheel ontmoet elkaar maandelijks om de gezamenlijke koers en inhouden van het werk te bespreken. Alle collega's werken primair als algemeen geestelijk verzorger. Zij begeleiden cliënten, met welke levensoriëntatie dan ook. Bij heel specifieke levensbeschouwelijke vragen kunnen de geestelijk verzorgers worden gevraagd op basis van hun eigen levensbeschouwelijke achtergrond.

Werkzaamheden
Je bent 24 uur werkzaam als geestelijk verzorger en 4 uur als teamleider.
Je werkt met mensen met een psychiatrische achtergrond aan herstel van zingeving, levensbeschouwing, hoop en levenskracht.
 
 • Individueel en in groepsverband ga je met klinische en ambulante patiënten in gesprek over levens-, zingevings- en geloofsvragen.
 • Je werkt zelfstandig op locaties, in samenwerking met collega’s van zorgteams en verwijst zo nodig door naar Centra voor Levensvragen en andere organisaties met een levensbeschouwelijk aanbod.
 • Je ondersteunt medewerkers door middel van klinische lessen, moreel beraad, intervisie en inspiratiebijeenkomsten.
 • Je ontwikkelt samen met andere disciplines activiteiten voor cliënten, medewerkers en vrijwilligers.
 • Je reflecteert samen met de collega geestelijk verzorgers op de zorg voor zingeving en ethiek binnen de organisatie.  
 • Je geeft leiding aan het team en zorgt daarbij voor overzicht en stroomlijning in het functioneren van het team. Dat houdt onder andere in: het uitzetten van de lijn voor de jaarplanning, voorbereiding en opvolging van de teamvergaderingen en aanspreekpunt zijn voor je collega geestelijk verzorgers.
Lees meer

Wij zorgen voor jou

Mogelijkheden binnen GGz Centraal zijn er genoeg. Omdat we een grote organisatie zijn met verschillende werklocaties kunnen we inspelen op ontwikkelwensen, functie-inhoud en woon-werkafstand. Ook kun je als teamleider/geestelijkverzorger bij GGz Centraal rekenen op:
 • een contract voor 28 uur per week voor de duur van één jaar, met de intentie deze om te zetten naar onbepaalde tijd.
 • het salaris is conform de CAO GGZ, functiegroep 65 (minimaal € 3.760,- en maximaal € 5.734,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek).
 • wij kennen een actief scholingsbeleid en bieden uitstekende, flexibele arbeidsvoorwaarden. Je kunt deze vinden op onze werkenbijggzcentraal.nl.
 • referentiecheck en een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) zijn onderdeel van onze selectieprocedure, wij vragen aan en vergoeden de kosten.
Lees meer

Jouw kwaliteiten

Je kunt de uitgangspunten van de herstelbenadering onderschrijven. Je hebt een brede, open kijk op zingeving en op (de functie van) levensbeschouwing en/of geloof voor mensen in een instelling voor psychiatrie en in de samenleving. Je kunt een grote diversiteit aan levensbeschouwelijke achtergronden soepel hanteren. Je hebt een stevige eigen zingevende identiteit en weet van daaruit mensen in hun eigen zingeving te steunen. Je bent in staat en bereid jezelf te blijven ontwikkelen. Je bent in staat geïntegreerd met behandelteams te werken, waarbij je het domein van levensbeschouwing en zingeving op een adequate manier weet in te brengen. Je weet goed het eigene van geestelijke verzorging onder het voetlicht te brengen. 
Naast deze competenties als geestelijk verzorger ben je competent om leiding te geven aan je team van collega's. Je kunt deze rollen goed combineren en afwisselen.
 • Je hebt een opleiding geestelijke verzorging op master-niveau.
 • Je hebt ervaring als leidinggevende, dan wel ruime ervaring met het werken in een team van geestelijk verzorgers.
 • Je hebt ervaring met moreel beraad.
 • Je bent in bezit van een rijbewijs.
Lees meer

Met elkaar

Bij GGz Centraal rekenen elk jaar zo’n 25.000 cliënten op ons als de specialist in geestelijke gezondheidszorg. Samen met bijna 3.000 collega’s willen we elke dag het verschil maken voor onze cliënten. Dit doen wij deskundig en vanuit betrokkenheid. En door te verbinden, te innoveren en op elkaar te bouwen. Zo werken we samen aan de ggz van nu én van morgen. Meer weten over onze strategische koers? Je leest het hier.

Onze locaties vind je in het midden van het land. Ons werkgebied strekt zich uit over Eemland, Flevoland, Gooi & Vechtstreek en Veluwe & Veluwe Vallei. Jouw nieuwe werkgebied? Je gaat samenwerken met de collega's van onze zorgeenheid Veluwe en Veluwevallei en Gooi en Vechtstreek.

Geestelijke verzorging voor cliënten van GGz Centraal krijgt gestalte binnen klinische en ambulante zorg. Er wordt aansluiting gezocht bij de bewegingen van herstelondersteunende zorg, positieve gezondheid en het denken over een goede ggz. 

Meer informatie vind je op www.ggzcentraal.nl.
Lees meer

Versterk ons

Is jouw interesse gewekt en wil je meer informatie over de vacature van teamleider/geestelijk verzorger? Neem dan contact op met Mathilde Knol, telefoonnummer: tel. 0630058946 (op dinsdag, donderdag en vrijdag Veluwe & Veluwe Vallei) of Sophie Albers telefoonnummer: 0653506636 (maandag en donderdag, Gooi & Vechtstreek)  
Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Recruitment via recruitment@ggzcentraal.nl of via +31 881 340 415.

Wil je solliciteren? Stuur dan, via de site, jouw cv en brief met motivatie via het onderstaande sollicitatieformulier.

De selectiegesprekken worden gepland in de week van 24 oktober 2022.
Lees meer
Solliciteren vóór: 19-10-2022
Deze vacature delen

Gerelateerde vacatures

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden

Vragen?

Wil je meer inhoudelijke informatie over de vacature? Bel of app dan met de vacaturehouder. Voor algemene vragen of vragen over de sollicitatieprocedure kom ik graag met je in contact.