Regio: Amersfoort Almere Harderwijk Dronten
Aantal uren per week: 36
Vakgebied: Verpleegkundigen
Opleidingsniveau: HBO/WO
Deze vacature delen

Zo werk jij

Verwijzingen nemen toe, daarom breidt ons team uit. Voor wie jij er bent? Cliënten met een vluchtelingenachtergrond met een breed scala aan psychiatrische problemen. Binnen deze functie werk je voornamelijk outreachend en ben je werkzaam op de verschillende AZC’s. Ondanks dat je veel op pad bent sta je in verbinding met je team. Je werkt nauw samen met psychiaters, artsen, maatschappelijk werkers, gz-psycholoog, basispsychologen en verpleegkundigen, in je eigen en andere teams zoals teams van ketenpartners zoals GZA, COA, VluchtelingenWerk en andere betrokken hulpverleners. Met je vakgenoten zorg je voor het behoud en de ontwikkeling van vakspecifieke kennis. Kortom, je bent er als sociaal psychiatrisch verpleegkundige door:
    
 • intakes te doen, dit doe je samen met een regiebehandelaar. 
 • samen met cliënt en de naastbetrokkenen het behandelplan op te stellen. 
 •  wekelijks deels te nemen aan multidisciplinaire overleggen.
 •  samen te werken met andere organisaties rondom de cliënt en daarin een coördinerende rol aan te nemen. 
 • de voortgang van de behandeling te evalueren. 
 • de client bij te staan in crisissituaties, je draait overigens geen wisseldiensten.

Met circa 8 andere professionals vorm je het multidisciplinaire team van het Vluchtelingenprogramma. We bestaan uit twee teams, team Noord en team Zuid. We bekijken graag samen met jou welk team het meest passend is. Met jou als sociaal psychiatrisch verpleegkundige zijn we nóg sterker in wat we doen. Namelijk, zorg bieden aan cliënten met complexe problematiek. Het gaat om mensen met ernstige psychiatrische stoornissen, veelal trauma’s en depressies, die daardoor beperkt worden in hun dagelijks functioneren. Binnen de doelgroep is een grote diversiteit aan landen van herkomst, culturen, religies en persoonlijke achtergronden. Om je te ondersteunen in de communicatie wordt er gewerkt met tolken. Vaak ontbreekt er een sociaal netwerk en sociale steun en zijn er problemen op meerdere terreinen (psychisch, sociaal, juridisch, leefomgeving/huisvesting).   

We bieden diagnostiek, crisisinterventie en behandeling. We streven naar een behandeling die, waar mogelijk, zo snel mogelijk leidt tot herstel, inzicht, zelfregie en zelfredzaamheid. Behandeling vindt plaats door middel van steunend-structurerende gesprekken, psycho-educatie, diverse psychotherapieën waaronder traumaverwerking, non-verbale therapievormen, farmacotherapie en aandacht voor systeem en netwerk.    

Diana Owusu (SPV i.o): Door te werken met vluchtelingen ben ik gaan inzien hoe groot de veerkracht is van mensen. De hoop dat men koester in het leven ondanks alle tegenslagen. Het is geweldig om perspectief te bieden, te werken aan de kwaliteit van leven en vergroten van de zelfstandigheid. Het is divers, leerzaam en vooral dankbaar werk. Nieuwsgierig geworden? Neem contact met ons voor meer informatie en toelichting."

Hoe je ons team het beste kunt omschrijven? Betrokken, toegankelijk, veel compassie voor onze doelgroep en met aandacht voor elkaars eigenheid en deskundigheid. We zijn collegiaal en sterk gericht op samenwerken zowel met interne als externe partners.
Lees meer

Wij zorgen voor jou

Mogelijkheden binnen GGz Centraal zijn er genoeg. Omdat we een grote organisatie zijn met verschillende werklocaties kunnen we inspelen op ontwikkelwensen, functie-inhoud, type behandelprogramma en woon-werkafstand. Samen kijken we naar wat jij nodig hebt in je werk. Ook kun je als sociaal psychiatrisch verpleegkundige bij GGz Centraal rekenen op:
 
 • een bruto maandsalaris tussen € 2.806,- en € 4.381,- (CAO GGZ, functiegroep 55) op basis van 36 uur. 
 • een contract voor 24 - 36 uur per week voor een jaar. We werken vanuit vertrouwen, dus je krijgt bij ons meteen een vast contract. 
 • kantoortijden, je draait niet mee in wisseldiensten.  
 • een eindejaarsuitkering een goede pensioenregeling. 
 • 166 verlofuren en 35 levensfase-uren op basis van 36 uur. Zo willen we bijdragen aan een goede werk-privébalans. 
 • een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden. Daarmee heb je de mogelijkheid om jouw salaris fiscaalvriendelijk in te zetten voor bijvoorbeeld de aanschaf van een fiets of extra verlof.  

Een referentiecheck is onderdeel van ons aannamebeleid. Bij indiensttreding vragen we je om een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Wij vragen deze voor je aan en vergoeden de kosten. 
Lees meer

Jouw kwaliteiten

Jij bent stressbestendig en beschikt over een grote dosis inlevingsvermogen, de problematiek van onze doelgroep is vaak complex en zeer divers. Daarnaast kan je situaties snel inschatten en weet je de cliënten op de juiste manier te benaderen en passende hulp te bieden. Je bent in staat voorkomende problemen zelfstandig op te lossen en handelend op te treden en kunt daarbij goed inschatten waar jouw grenzen liggen. Ook heb je voor deze baan: 
 • een afgeronde opleiding tot sociaal psychiatrisch verpleegkundige. 
 • een bijbehorende BIG-registratie.
 • affiniteit met de doelgroep.

Ervaring is fijn, maar je kunt ook reageren als je net of bijna je opleiding hebt afgerond. 
Lees meer

Met elkaar

Bij GGz Centraal rekenen elk jaar zo’n 25.000 cliënten op ons als de specialist in geestelijke gezondheidszorg. Samen met bijna 3.000 collega’s willen we elke dag het verschil maken voor onze cliënten. Dit doen wij deskundig en vanuit betrokkenheid. En door te verbinden, te innoveren en op elkaar te bouwen. Zo werken we samen aan de ggz van nu én van morgen. Meer weten over onze strategische koers? Je leest het hier.

Onze locaties vind je in het midden van het land. Ons werkgebied strekt zich uit over Eemland, Flevoland, Gooi & Vechtstreek en Veluwe & Veluwe Vallei. Jouw nieuwe werkplek? Het Vluchtelingenprogramma van GGz Centraal bestaat sinds vier jaar uit twee teams: team Noord, vanuit dit team ondersteunen we de AZC's in Almere, Dronten en Luttelgeest. En team Zuid, vanuit dit team worden de AZC's in Amersfoort, Harderwijk en Leersum ondersteunt. 
Lees meer

Versterk ons

Zet jouw talenten in als sociaal psychiatrisch verpleegkundig op de plek waar het er écht toe doet: versterk GGz Centraal. 

Wil je meer informatie over de vacature? Bel of app dan met Elke op 't Root (teamleider team Zuid) via +31 683640104 of Karin Reijnhoudt (teamleider team Noord) via +31 6
53631861 Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Recruitment via recruitment@ggzcentraal.nl of via +31 881 340 415. 

Als we de geschikte kandidaat hebben gevonden, sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.
Lees meer
Solliciteren vóór: 06-09-2022
Deze vacature delen

Gerelateerde vacatures

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden

Vragen?

Wil je meer inhoudelijke informatie over de vacature? Bel of app dan met de vacaturehouder. Voor algemene vragen of vragen over de sollicitatieprocedure kom ik graag met je in contact.

Jettie
Jettie

Recruitment Coördinator