Regio: Amersfoort
Aantal uren per week: 36
Vakgebied: Management, staf en ondersteuning
Opleidingsniveau: HBO/WO
Deze vacature delen

Zo werk jij

Als hoofd HR servicecentrum heeft de personeels-, verzuim- en salarisadministratie met alles wat daarbij komt kijken aan processen en taken jouw primaire focus. Het fundament in onze HR-dienstverlening. Het versterken en verbinden van de administratieve HR-processen en het streven om onze dienstverlening nog toegankelijker en eenvoudiger te maken bepaalt jouw handelen. En dat van je team natuurlijk. Want samen met zo’n 20 professionals vormen jullie het HR shared service centrum. Het functioneel applicatiebeheer van het HRM systeem en het roosterpakket heeft ook zijn plek in jouw team. Hoe je het team het beste kunt omschrijven? We zijn servicegericht, staan voor elkaar klaar en zijn aanvullend in onze persoonlijkheden en expertise. We kijken uit naar een inspirerende en betrokken leider die samen met ons verder kan bouwen aan ons team en onze dienstverlening.

Richting je team promoot je een servicegerichte en proactieve manier van handelen. Je zet hen individueel en als team goed in positie en stimuleert en motiveert hen om met elkaar te werken aan het beste resultaat. De randvoorwaarden creëren zodat de professionals hun taken en verantwoordelijkheden goed kunnen uitvoeren is de rode draad in jouw aanpak. 

Door de inzet van tact, overtuigingskracht en brede deskundigheid weet je draagvlak te creëren en kun je effectief je visie over brengen. Wat dat betreft gaat het jou goed af om deze rol zo te modelleren dat het zowel jou als GGz Centraal uitstekend past. 

Als omvangrijke ggz organisatie staan wij voor grote uitdagingen en werken we actief aan verschillende thema’s om de dienstverlening voortdurend te optimaliseren. Denk voor het HR Servicecentrum bijvoorbeeld aan verbeterinitiatieven op het gebied van externe inhuur, aanpassingen CAO en wet en regelgeving, optimalisatie arbeidsvoorwaardengesprekken en niet te vergeten de implementatie van AFAS als nieuw HR-software pakket. Maar ook aan thema’s als teamontwikkeling, verbinding en werkplezier en uitvoering geven aan goed werkgeverschap. Samen met de manager M&O, 2 andere hoofden binnen het vakcentrum Mens & Organisatie en een van de HR-adviseurs vorm je het HR-koersteam. Zo draag je vanuit jouw expertisegebied bij aan het verder ontwikkelen van beleid en strategie op P&O gebied. 
Lees meer

Wij zorgen voor jou

Mogelijkheden binnen GGz Centraal zijn er genoeg. Omdat we een grote organisatie zijn met verschillende werklocaties kunnen we inspelen op ontwikkelwensen, functie-inhoud en woon-werkafstand. Op professioneel én persoonlijk vlak: we zien wie je bent. Ook kun je als manager HR servicecentrum bij GGz Centraal rekenen op:
  • een bruto maandsalaris tussen € 3.760,- en € 5.734,- (CAO GGZ, functiegroep 65 op basis van 36 uur). De definitieve inschaling is afhankelijk van jouw kennis en ervaring.
  • een contract voor 32-36 uur per week voor een jaar. Bij wederzijds enthousiasme ligt een vast contract daarna voor de hand.
  • een eindejaarsuitkering en een goede pensioenregeling.
  • 166 verlofuren en 35 levensfase-uren op basis van 36 uur. Zo willen we bijdragen aan een goede werk-privébalans. 
  • een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden. Daarmee heb je de mogelijkheid om jouw salaris fiscaalvriendelijk in te zetten voor bijvoorbeeld de aanschaf van een fiets, een aanvullende reiskostenvergoeding of extra verlof.
Een referentiecheck is onderdeel van ons aannamebeleid. Bij indiensttreding vragen we je om een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Wij vragen deze voor je aan en vergoeden de kosten.
Lees meer

Jouw kwaliteiten

Gemakkelijk weet je je binnen een complexe organisatie te manoeuvreren. Jouw aanpak wordt gekenmerkt door daadkracht en integriteit. Duidelijk in je woorden en in je daden. Van nature en  door ervaring weet je de behoefte van je team en de organisatie aan te voelen en hierop in te spelen. Door jouw natuurlijk overwicht en kwaliteiten als verbinder win je snel vertrouwen en kun je individuele professionals en een team naar een hoger niveau tillen. Een lange adem heb je indien nodig ook. De gulden middenweg is ook winst. Ook heb je voor deze baan: 
  • hbo/wo werk- en denkniveau. Een HR, bedrijfskundige of commerciële hbo/wo-opleiding zou goed passen. 
  • kennis van en ervaring met bedrijfskundige en financieel-economische processen op HR- gebied. Jouw brede kennis en ervaring maakt dat je zowel operationeel, tactisch als strategisch weet hoe de dagelijkse praktijk werkt. 
  • kennis van en ervaring met het begeleiden van administratieve procesverbeteringen, veranderingsprocessen en teamontwikkelingstrajecten. 
  • enkele jaren ervaring in een managementfunctie binnen een (middel)grote organisatie. Deze ervaring kun je hebben opgedaan binnen de zorg, het sociaal domein of de overheid, dan snap je sneller hoe de hazen lopen. Echter staan wij ook zeker open voor kandidaten vanuit een heel andere hoek.
Lees meer

Met elkaar

Bij GGz Centraal rekenen elk jaar zo’n 25.000 patiënten op ons als de specialist in geestelijke gezondheidszorg. Samen met bijna 3.000 collega’s willen we elke dag het verschil maken voor onze patiënten. Dit doen we door strategisch te verbinden, te blijven innoveren en als collega’s op elkaar te bouwen. Zo werken we samen aan de ggz van nu én van morgen. Meer weten over onze strategische koers? Je leest het hier.

Onze locaties vind je in het midden van het land. Ons werkgebied strekt zich uit over Eemland, Flevoland, Gooi & Vechtstreek en Veluwe & Veluwe Vallei. Jouw nieuwe werkplek? Landgoed Zon & Schild in Amersfoort. Met de A28 op steenworp afstand is deze locatie goed bereikbaar. Hybride werken is inmiddels gemeengoed, dus je werkt ook regelmatig vanuit huis. 
Lees meer

Versterk ons

Zet jouw talenten in als hoofd HR servicecentrum en werk vanuit jouw expertisegebied mee aan de beste kwaliteit van zorg. 

Wil je meer informatie over de vacature? Bel of app dan met Henk Mulder (manager Financiën, administratie en informatievoorziening) via +31 610960386, of met Arnoud Klumpenaar (stafmedewerker) via +31 651493614. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Recruitment via recruitment@ggzcentraal.nl of via +31 881 340 415.

Als we dé geschikte kandidaat hebben gevonden, sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.
Lees meer
Solliciteren vóór: 31-08-2022
Deze vacature delen

Gerelateerde vacatures

  • Geen gerelateerde vacatures gevonden

Vragen?

Wil je meer inhoudelijke informatie over de vacature? Bel of app dan met de vacaturehouder. Voor algemene vragen of vragen over de sollicitatieprocedure kom ik graag met je in contact.

Inge
Inge

Recruitment Coördinator