Regio: Amersfoort
Aantal uren per week: 36
Vakgebied: Begeleiders en vaktherapeuten
Opleidingsniveau: HBO
Deze vacature delen

Zo werk jij

Voor wie jij er bent? Kwetsbare ouderen met psychiatrische problematiek en hun naasten. Je werkt zowel in de deeltijdbehandeling als voor de poli. Daarnaast ambulant/op de poli, waarbij je patiënten op onze locatie aan de Westsingel ziet dan wel in hun thuissituatie. Het contact kan beginnen binnen de intake waar je anamnestische gegevens verzamelt en voortduren tot het patiëntsysteem voldoende hersteld is om zonder onze hulp verder te gaan. Kortom, je bent er als ggz-agoog door:
 • samen met de patiënt, de naasten en de andere behandelaren het behandelplan op te stellen, behandeldoelen te formuleren, en deze te evalueren.
 • interventies uit te voeren die gericht zijn op verbetering en stabilisatie van de problematiek, en op herstel en optimaal functioneren van patiënten.
 • de naasten en andere leden van het netwerk van patiënten te ondersteunen en bij de behandeling te betrekken.
 • stagiaires en (interne) opleidelingen mee te begeleiden.
Naar de deeltijdbehandeling komen patiënten een of meerdere dagen/dagdelen (max. twee dagen) in de week. We werken er herstelgericht, in groepen, met verbale en non-verbale modulen, waarbij de patiënt met zijn/haar behoefte, wensen en ervaring centraal staat. We stellen ons op naast de patiënt: we begeleiden hem/haar in het zelf weer oppakken van de regie over het eigen leven, het herpakken van sociale rollen en de eigen kracht.

Jouw nieuwe collega’s van het team ouderen ambulant in Amersfoort wachten al op je. Met jou als ggz-agoog zijn we nóg sterker in wat we doen. Namelijk, ambulante behandeling en begeleiding bieden aan kwetsbare mensen vanaf een jaar of zestig die kampen met een complexe mix van aandoeningen en beperkingen op psychiatrisch, cognitief en somatisch vlak die vaak gepaard gaan met psychosociale problemen. Het team ouderen ambulant is een interdisciplinair werkend en dynamisch ingesteld team dat snel hulp op- en afschaalt wanneer dat nodig is. Met andere professionals en instellingen, zoals huisarts, wijkteam, Leger des Heils, ziekenhuis en verpleeghuis, werken we veel en graag samen.

Hoe je ons team het beste kunt omschrijven? Professioneel, innovatief en betrokken. En het belangrijkste: we hebben plezier in wat we doen. We werken hard, mét ons hart.
Lees meer

Wij zorgen voor jou

Mogelijkheden binnen GGz Centraal zijn er genoeg. Omdat we een grote organisatie zijn met verschillende werklocaties kunnen we inspelen op ontwikkelwensen, functie-inhoud, type behandelprogramma en woon-werkafstand. Samen kijken we naar wat jij nodig hebt in je werk.
Ook kun je als ggz-agoog bij GGz Centraal rekenen op:
 • een bruto maandsalaris tussen € 2.467,- en € 3.902,- (CAO GGZ, functiegroep 50) op basis van 36 uur.
 • een contract voor 24-36 uur per week voor onbepaalde tijd. We werken vanuit vertrouwen, dus je krijgt bij ons meteen een vast contract.
 • een eindejaarsuitkering en een goede pensioenregeling.
 • 166 verlofuren en 35 levensfase-uren op basis van 36 uur. Zo willen we bijdragen aan een goede werk-privébalans.
 • een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden. Daarmee heb je de mogelijkheid om jouw salaris fiscaalvriendelijk in te zetten voor bijvoorbeeld de aanschaf van een fiets, aanvullende reiskostenvergoeding of extra verlof.
Een referentiecheck is onderdeel van ons aannamebeleid. Bij indiensttreding vragen we je om een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Wij vragen deze voor je aan en vergoeden de kosten.
Lees meer

Jouw kwaliteiten

Jij kunt prima samenwerken in een multidisciplinair team en kunt daarnaast ook goed zelfstandig functioneren. Uiteraard beschik je over goede sociale vaardigheden waardoor je toegankelijk bent voor patiënten, naasten en andere betrokkenen en daarbij zorgt voor goede onderlinge verbindingen. In je aanpak en bejegening kun je makkelijk variëren. Samen met de patiënt, diens naasten en je collega's zoek je naar mogelijkheden, ook of juist als de situatie complex is. Je past binnen GGz Centraal als je vanuit jouw expertise wilt bijdragen aan de allerbeste zorg. Ook heb je voor deze baan:
 • een afgeronde hbo-opleiding Social Work (uitstroomprofiel Zorg), SPH of MWD (of andere relevante HSAO/HSS opleiding) aangevuld met een certificaat ggz-agoog. 
 • een basis- of plus-registratie als ggz-agoog in Registerplein. 
 • enige werkervaring in de specialistische ggz.
  ervaring in het werken met groepen, bij voorkeur specifiek in een deeltijdsetting waar je het groepsklimaat kunt borgen. Wanneer je beschikt over specifieke interventies om naasten/mantelzorgers te ondersteunen en hun eigen kracht en zelfregie te versterken, is dat zeer welkom.  
 • affiniteit met ouderen en je bent bekend met herstelondersteunende visie.
Lees meer

Met elkaar

Bij GGz Centraal rekenen elk jaar zo’n 25.000 cliënten op ons als de specialist in geestelijke gezondheidszorg. Samen met bijna 3.000 collega’s willen we elke dag het verschil maken voor onze cliënten. Dit doen wij deskundig en vanuit betrokkenheid. En door te verbinden, te innoveren en op elkaar te bouwen. Zo werken we samen aan de ggz van nu en van morgen. Meer weten over onze strategische koers? Je leest het hier.

Onze locaties vind je in het midden van het land. Ons werkgebied strekt zich uit over Eemland, Flevoland, Gooi & Vechtstreek en Veluwe & Veluwe Vallei. Jouw nieuwe werkplek? De Westsingel in Amersfoort, op loopafstand vanaf centraal station Amersfoort aan de rand van het centrum. Een brede locatie met verschillende behandelteams: het team Ouderenpsychiatrie, het FACT-team Stadskern, de teams Fornhese en Emerhese, het HYPE-team en het Diagnostiek en Vroege Interventie (DVI)-team.  

De resultaatverantwoordelijke zorgeenheid Eemland ontfermt zich over een breed werkgebied. Regio Eemland is volop in ontwikkeling. De aandacht is gericht op doelmatige behandeling waarbij herstelgerichte transmurale patiëntenzorg in de keten centraal staat. Samenwerking, optimalisatie en innovatie vind je terug in de visie op patiëntenzorg én werkgeverschap.
Lees meer

Versterk ons

Zet jouw talenten in als ggz-agoog op de plek waar het er écht toe doet: versterk GGz Centraal in Amersfoort.

Wil je meer informatie over de vacature? Bel of app dan met Nadia Plambeck (teamleider bedrijfsvoering) via +31 620502143, of met Annemiek de Kock (teamleider behandelzaken) via +31 623206152. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Recruitment via recruitment@ggzcentraal.nl of via +31 881 340 415.

Als we dé geschikte kandidaat hebben gevonden, sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.
Lees meer
Solliciteren vóór: 28-09-2022
Deze vacature delen

Gerelateerde vacatures

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden

Vragen?

Wil je meer inhoudelijke informatie over de vacature? Bel of app dan met de vacaturehouder. Voor algemene vragen of vragen over de sollicitatieprocedure kom ik graag met je in contact.

Inge
Inge

Recruitment Coördinator