Regio: Harderwijk
Aantal uren per week: 32
Vakgebied: Begeleiders en vaktherapeuten
Opleidingsniveau: HBO MBO
Deze vacature delen

Zo werk jij

Voor wie jij er bent? (Jong) volwassenen met psychiatrische problematiek die beschermd wonen. Je bent het aanspreekpunt voor de bewoners en geeft met je collega’s inhoud aan de individuele begeleidingsplannen van de bewoners. Het doel is dat bewoners zo zelfstandig mogelijk kunnen deelnemen aan het sociaal- en maatschappelijke leven.
Kortom, je bent er als begeleider door:
 • het geven van individuele begeleiding aan bewoners en het deelnemen aan groepsactiviteiten.
 • samen te werken met collega’s van andere disciplines (zoals het FACT-team en andere behandelaren) en deel te nemen aan overlegvormen.
 • het onderhouden van contacten met het sociaal netwerk van de bewoners.
   
Jouw nieuwe collega’s van beschermd wonen Harderwijk wachten al op je. Met jou als ervaren begeleider zijn we nóg sterker in wat we doen. Namelijk, het begeleiden van onze bewoners, een heel diverse doelgroep met (jong) volwassenen met verschillende problematiek en hulpvragen. We maken in onze begeleiding gebruik van praktische woon- en sociale vaardigheidstrainingen (onder andere volgens de IMR methodiek). Daarnaast begeleiden we onze bewoners in hun persoonlijke ontwikkeling. Het vergroten van de zelfredzaamheid van de bewoner, een gezonde leefstijl én het bevorderen van de maatschappelijke participatie staan hoog in het vaandel. We doen dit vanuit een methodische werkhouding. De beschermde woonvorm in Harderwijk is een voorziening waar in totaal 18 (jong) volwassenen met een langdurige psychiatrische aandoening wonen met 24-uurs begeleiding. De woonvorm bestaat uit 5 kleinschalige groepswoningen en enkele spreek-/ kantoorruimten. Naast de bewoners van de groepswoningen begeleiden we vanuit ons team ook 7-8 bewoners die in een eigen woning in de omgeving wonen. De "ambulante" begeleiding wordt door een aantal collega's in ons team gedaan. In deze rol ga jij een belangrijke bijdrage leveren aan de continuïteit van zorg in de groepswoningen.

Sommige bewoners maken vanwege hun begeleidingsvragen langdurig gebruik van deze vorm van wonen met begeleiding. Anderen gebruiken ons trainingshuis om zich op kortere termijn te ontwikkelen naar een meer zelfstandige vorm van wonen. Er wordt gewerkt vanuit de principes van Herstel Ondersteunende Zorg, waarbij de rehabilitatiebenadering een belangrijk instrument is.

Hoe je ons team het beste kunt omschrijven? Een team met prettige werksfeer en de bereidheid om voor elkaar op te komen. En het belangrijkste: we hebben plezier in wat we doen. We werken hard, mét ons hart.
Lees meer

Wij zorgen voor jou

Mogelijkheden binnen GGz Centraal zijn er genoeg. Omdat we een grote organisatie zijn met verschillende werklocaties kunnen we inspelen op ontwikkelwensen, functie-inhoud, type behandelprogramma en woon-werkafstand. Samen kijken we naar wat jij nodig hebt in je werk. Ook kun je als begeleider bij GGz Centraal rekenen op:  

 • een bruto maandsalaris tussen €2.181,- en €3.536,- (CAO GGZ, functiegroep 45) op basis van 36 uur.
 • een contract voor 28 tot 32 uur per week voor een jaar. Bij wederzijds enthousiasme ligt een vast contract daarna voor de hand. 
 • een eindejaarsuitkering en een goede pensioenregeling. 
 • 166 verlofuren en 35 levensfase-uren op basis van 36 uur. Zo willen we bijdragen aan een goede werk-privébalans.   
 • een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden. Daarmee heb je de mogelijkheid om jouw salaris fiscaalvriendelijk in te zetten voor bijvoorbeeld de aanschaf van een fiets, aanvullende reiskostenvergoeding of extra verlof.  

Een referentiecheck is onderdeel van ons aannamebeleid. Bij indiensttreding vragen we je om een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Wij vragen deze voor je aan en vergoeden de kosten.  

Lees meer

Jouw kwaliteiten

Jij houdt ervan om te werken in een dynamische omgeving want wij zijn een team dat altijd in ontwikkeling is.Daarnaast ben je communicatief en sociaal vaardig, zodat jij een open en transparante verbinding kan aangaan met de bewoners en jouw collega's. Ook heb je voor deze baan:
 • een afgeronde hbo-opleiding Verpleegkundige, Social Work (uitstroomprofiel Zorg) of SPH, of mbo-opleiding Verpleegkundige, SPW of Maatschappelijke Zorg niveau 4.
 • ervaring met het werken met deze doelgroep.
 • affiniteit met het werken met en het trainen van (jong) volwassenen.
 • beschikbaarheid om ingezet te worden op maandag en vrijdag.
Lees meer

Met elkaar

Bij GGz Centraal rekenen elk jaar zo’n 25.000 cliënten op ons als de specialist in geestelijke gezondheidszorg. Samen met bijna 3.000 collega’s willen we elke dag het verschil maken voor onze cliënten. Dit doen wij deskundig en vanuit betrokkenheid. En door te verbinden, te innoveren en op elkaar te bouwen. Zo werken we samen aan de ggz van nu én van morgen. Meer weten over onze strategische koers? Je leest het hier

Onze locaties vind je in het midden van het land. Ons werkgebied strekt zich uit over Eemland, Flevoland, Gooi & Vechtstreek en Veluwe & Veluwe Vallei. Jouw nieuwe werkplek? Beschermd wonen Harderwijk bestaat uit diverse kleinschalige groepswoningen in de wijk. 

De regio Veluwe & Veluwe Vallei ontfermt zich over een breed werkgebied, verdeeld over 12 gemeenten. Vanuit onze locaties in Elburg, Wezep, ‘t Harde, Nunspeet, Harderwijk, Ermelo, Putten, Nijkerk, Barneveld en Veenendaal werken wij samen met ruim 950 collega’s. De regio omarmt de visie van Machteld Huber, waarbij de nadruk gelegd wordt op veerkracht en niet op ziekte. Focus op eigen regie, autonomie en vertrouwen vind je terug in de visie op patiëntenzorg én op werkgeverschap.
Lees meer

Versterk ons

Zet jouw talenten in als begeleider op de plek waar het er écht toe doet: versterk GGz Centraal in Harderwijk.

Wil je meer informatie over de vacature? Bel of app dan met Gerrit Huisman (teamleider) via +31 618524972 of Jeanine van Schie (coördinator) via +31 620912465. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Recruitment via recruitment@ggzcentraal.nl of via +31 881 340 415.

Als we dé geschikte kandidaat hebben gevonden, sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.
Lees meer
Solliciteren vóór: 21-07-2022
Deze vacature delen

Gerelateerde vacatures

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden

Vragen?

Wil je meer inhoudelijke informatie over de vacature? Bel of app dan met de vacaturehouder. Voor algemene vragen of vragen over de sollicitatieprocedure kom ik graag met je in contact.

Dax
Dax

Recruitment Coördinator