Regio: Ermelo
Aantal uren per week: 28
Vakgebied: Begeleiders en vaktherapeuten
Opleidingsniveau: HBO MBO
Deze vacature delen

Zo werk jij

Voor wie jij er bent? Jongvolwassenen met psychiatrische problematiek. Je bent het aanspreekpunt voor de bewoners en geeft samen met je collega’s inhoud aan de individuele begeleidingsplannen. Het doel is dat bewoners zo zelfstandig mogelijk kunnen deelnemen aan het sociaal- en maatschappelijke leven. Kortom, je bent er als begeleider door:
 • samen met bewoners een begeleidingsplan op te stellen.
 • bewoners te helpen doelstellingen te formuleren en te realiseren, gericht op herstel.
 • groepsactiviteiten te organiseren en te begeleiden.
Jouw nieuwe collega’s van de Proeftuin Julianalaan wachten al op je. Met jou als ervaren begeleider zijn we nóg sterker in wat we doen. Namelijk, het begeleiden van onze bewoners, een diverse doelgroep van jongvolwassenen met verschillende problematiek en hulpvragen. We begeleiden onze bewoners in hun persoonlijke ontwikkeling en dragen bij aan het vergroten van de zelfredzaamheid. Ook een gezonde leefstijl en het bevorderen van de maatschappelijke participatie staan hoog in het vaandel. We doen dit vanuit een methodische werkhouding.

In mei zijn wij gestart met 15 nieuwe trainingsappartementen voor kwetsbare jongeren tussen de 18 en 27 jaar. Het doel is het trainen van hun vaardigheden op het gebied van zelfstandig wonen en participeren in de maatschappij, zodat zij binnen twee jaar kunnen doorstromen naar een zelfstandige(re) manier van wonen. De nadruk ligt op het zoveel mogelijk normaliseren van de woonomgeving. Centraal in de begeleiding staan thema’s uit het herstel- en krachtgericht werken. Er wordt gewerkt met een eigen methodiek (op basis van IMR en Locus). In alles proberen we de jongeren zoveel mogelijk aan te spreken op hun autonomie en eigen verantwoordelijkheid. Hiermee willen we bijdragen aan het vinden van o.a. een eigen identiteit, het maken van eigen keuzes en ook zingeving. Dit doen we door als hulpverlener een motiverende rol aan te nemen.

Voorop staat dat de individuele aanpak belangrijk is en er zal ruimte zijn voor een trainingstraject op maat binnen een methodische cyclus. Daarnaast kunnen jongeren baat hebben bij het groepsleren. Ook hierbij is het erg belangrijk dat ze hier zelf gemotiveerd voor zijn. Als begeleider krijg je de ruimte om effectief groepsleren te stimuleren door bijvoorbeeld gezamenlijke trainingen en voorlichtingen te organiseren.

Je zult als begeleider gaan werken in wisselende diensten (geen nachtdiensten). Naast je diensten zul je ook een aantal persoonlijk begeleidersuren flexibel kunnen gaan inplannen. De diensttijden kunnen in de toekomst mogelijk nog wat wijzigen omdat we gaan pionieren.
Lees meer

Wij zorgen voor jou

Mogelijkheden binnen GGz Centraal zijn er genoeg. Omdat we een grote organisatie zijn met verschillende werklocaties kunnen we inspelen op ontwikkelwensen, functie-inhoud, type behandelprogramma en woon-werkafstand. Ook kun je als begeleider bij GGz Centraal rekenen op:
 • een bruto maandsalaris tussen € 2.181,- en € 3.536,- (CAO GGZ, functiegroep 45) op basis van 36 uur.
 • een contract voor 16 - 28 uur per week voor een jaar. Bij wederzijds enthousiasme ligt een vast contract daarna voor de hand. 
 • een eindejaarsuitkering en een goede pensioenregeling.
 • 166 verlofuren en 35 levensfase-uren op basis van 36 uur. Zo willen we bijdragen aan een goede werk-privébalans.
 • een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden. Daarmee heb je de mogelijkheid om jouw salaris fiscaalvriendelijk in te zetten voor bijvoorbeeld de aanschaf van een fiets, een aanvullende reiskosten vergoeding of extra verlof.
Een referentiecheck is onderdeel van ons aannamebeleid. Bij indiensttreding vragen we je om een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Wij vragen deze voor je aan en vergoeden de kosten.
Lees meer

Jouw kwaliteiten

Jij bent zelfstandig in jouw werkzaamheden, zodat je daadkrachtig bent in jouw beslissingen en verantwoordelijkheid durft te dragen. Daarnaast ben je communicatief vaardig, zodat jij goed kan luisteren en afstemmen naar bewoners. Omdat het om een nieuw op te zetten team gaat is het ook van belang dat je een pioniersgeest hebt, proactief bent en buiten de gebaande paden durft te gaan. Ook heb je voor deze baan:
 • minimaal een afgeronde opleiding mbo niveau 4 MMZ of SPW.
 • ervaring met de doelgroep.
Lees meer

Met elkaar

Bij GGz Centraal rekenen elk jaar zo’n 25.000 cliënten op ons als de specialist in geestelijke gezondheidszorg. Samen met bijna 3.000 collega’s willen we elke dag het verschil maken voor onze cliënten. Dit doen wij deskundig en vanuit betrokkenheid. En door te verbinden, te innoveren en op elkaar te bouwen. Zo werken we samen aan de ggz van nu én van morgen. Meer weten over onze strategische koers? Je leest het hier

Onze locaties vind je in het midden van het land. Ons werkgebied strekt zich uit over Eemland, Flevoland, Gooi & Vechtstreek en Veluwe & Veluwe Vallei. Jouw nieuwe werkplek? De Proeftuin Julianalaan in Ermelo. Dit is een locatie met 15 trainingsappartementen voor kwetsbare jongeren tussen de 18 en 27 jaar. Wij helpen de jongeren met het trainen van hun vaardigheden op het gebied van zelfstandig wonen en participeren in de maatschappij, zodat zij binnen twee jaar kunnen doorstromen naar een zelfstandige(re) manier van wonen. 

De regio Veluwe & Veluwe Vallei ontfermt zich over een breed werkgebied, verdeeld over 12 gemeenten. Vanuit onze locaties in Elburg, Wezep, ‘t Harde, Nunspeet, Harderwijk, Ermelo, Putten, Nijkerk, Barneveld en Veenendaal werken wij samen met ruim 950 collega’s. De regio omarmt de visie van Machteld Huber, waarbij de nadruk gelegd wordt op veerkracht en niet op ziekte. Focus op eigen regie, autonomie en vertrouwen vind je terug in de visie op patiëntenzorg én op werkgeverschap. 
Lees meer

Versterk ons

Zet jouw talenten in als begeleider op de plek waar het er écht toe doet: versterk GGz Centraal in Ermelo.   

Wil je meer informatie over de vacature? Bel of app dan met Jantine van Norden-Vliek (coördinator) via +31 657223874 of Gerrit Huisman (teamleider) via +31 618524972. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Recruitment via recruitment@ggzcentraal.nl of via +31 881 340 415.  

Als we dé geschikte kandidaat hebben gevonden, sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.  

Lees meer
Solliciteren vóór: 14-07-2022
Deze vacature delen

Gerelateerde vacatures

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden

Vragen?

Wil je meer inhoudelijke informatie over de vacature? Bel of app dan met de vacaturehouder. Voor algemene vragen of vragen over de sollicitatieprocedure kom ik graag met je in contact.

Dax
Dax

Recruitment Coördinator