Regio: Amersfoort
Aantal uren per week: 4
Vakgebied: Management, staf en ondersteuning
Opleidingsniveau: MBO HBO
Deze vacature delen

Zo werk jij

Als lid van de cliëntenraad Eemland krijg je de kans je in te zetten voor de belangen van de cliënten van GGz Centraal in de regio Eemland. Wij zien dit dan ook als de belangrijkste en mooiste taak. Je praat met cliënten over de kwaliteit en de tevredenheid van de zorg, signaleert problemen en klachten om deze te bespreken in de cliëntenraad en met de directie. Het behartigen van deze gemeenschappelijke belangen van cliënten is vastgelegd in de Wet medezeggenschap cliënten Zorginstellingen en de Jeugdzorgwet. Deze wet geeft cliënten het recht om over een aantal onderwerpen binnen de zorginstelling mee te denken en advies te geven. Denk hierbij aan onderwerpen die direct van invloed zijn op cliënten: het behandelplan, visie op zorg, voeding, vastgoedontwikkeling en activiteiten-aanbod. Op het moment telt de cliëntenraad 4 enthousiaste leden. Met hoe meer leden we zijn, des te meer we voor de cliënten kunnen betekenen!
Lees meer

Wij zorgen voor jou

Het werk in de cliëntenraad is leerzaam, het is leuk en je bouwt een mooi cv op. Voor veel (oud-) raadsleden is het fijn om, na een eigen ervaring in de GGZ, iets voor de cliënten te kunnen betekenen. De belangrijkste voordelen op een rijtje:
 • ruimte om je persoonlijk te ontwikkelen; denk aan het oefenen van communicatieve vaardigheden, het nemen van verantwoordelijkheid en samenwerken in een groep.
 • de mogelijkheid om onder andere cursussen te volgen en/of scholingsdagen bij te wonen.
 • enthousiaste collega-raadsleden ontmoeten. 
 • het opbouwen van een mooi cv.
 • een vergoeding voor je inzet en je gemaakte kosten.
 • een vrijwilligersovereenkomst met een proefperiode van een aantal maanden. 
De locaties van GGz Centraal vind je in het midden van het land. Het werkgebied strekt zich uit over Eemland, Flevoland, Gooi & Vechtstreek en Veluwe & Veluwe Vallei. De cliëntenraad Eemland werkt vanuit Amersfoort waar wij een eigen kantoor hebben op locatie Zon & Schild.
Lees meer

Jouw kwaliteiten

 • het is een pre dat je in behandeling bent (geweest) bij GGz Centraal regio Eemland.
 • je wil graag actief meedenken en opkomen voor de belangen van de cliënten.
 • je bent in de gelegenheid om minimaal 4 uur per week beschikbaar te zijn voor vergaderingen op de dinsdag en andere activiteiten doordeweeks. Het is vrijwilligerswerk, maar niet vrijblijvend.
 • je hebt respect voor elkaars ideeën en normen & waarden.​​​​​
Lees meer

Met elkaar

Als raadslid ben je met veel verschillende mensen in contact. Naast onze eigen vergaderingen hebben wij regelmatig overleg met de directie en onderhouden wij goed contact met de cliënten in de regio Gooi en Vechtstreek. We bezoeken de verschillende locaties en nodigen medewerkers uit die zich bezighouden met specifieke aspecten binnen GGz Centraal. Zij kunnen bij ons terecht met vragen, of komen juist uitleg geven over hun beleid en werkzaamheden.
 
Lees meer

Versterk ons

Wil jij samen met ons de zorg verbeteren, of heb je nog vragen over onze vacature? Stuur ons dan een mail via clientenraadeemland@ggzcentraal.nl, of bel met onze ondersteuner Marianne van Aken via +31 651181569).

Je kunt op deze vacature natuurlijk ook direct solliciteren via de groene knop 'Solliciteer direct'.
Lees meer
Solliciteren vóór: 26-10-2022
Deze vacature delen

Gerelateerde vacatures

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden

Vragen?

Wil je meer inhoudelijke informatie over de vacature? Bel of app dan met de vacaturehouder. Voor algemene vragen of vragen over de sollicitatieprocedure kom ik graag met je in contact.

Inge
Inge

Recruitment Coördinator