Voor wie jij er bent? Patiënten met ernstige psychiatrische aandoeningen (EPA). Je ondersteunt deze zeer diverse patiëntengroep tijdens met name de nacht en je neemt daarnaast ook dag- en avonddiensten voor je rekening. Als verpleegkundige/begeleider bied je ondersteuning bij herstel en help je patiënten bij het zoveel als mogelijk terugkrijgen van de eigen regie. Belangrijk daarbij zijn structurering van de dag, persoonlijke verzorging en het vergroten van de zelfredzaamheid. Kortom, je bent er als verpleegkundige/begeleider door:
- de zorg voor patiënten te coördineren.
- samen met de behandelaar het behandelplan en behandeldoelstellingen af te stemmen en deze uit te voeren.
- interventies uit te voeren welke gericht zijn op verbetering en stabilisatie van de problematiek op verschillende leefgebieden.
- herstel van patiënten te bevorderen en te monitoren.
- het netwerk van patiënten te ondersteunen en bij de behandeling te betrekken.
- stagiaires en (interne) opleidelingen te begeleiden.
Intensieve Psychiatrie is een klinische afdeling die zich bevindt binnen het gebouw Kastanjehof en bestaat uit twee open en twee gesloten groepen. Binnen deze afdeling verblijven volwassenen die na een opname van minimaal 90 dagen op een acute afdeling of een gespecialiseerde afdeling nog verdere behandeling nodig hebben. Wij zijn er voor die mensen die de GGZ het hardste nodig hebben, die op andere afdelingen in de GGZ niet voldoende zijn hersteld. Naast psychiatrische problematiek is er soms sprake van middelengebruik.
De afdeling heeft 40 bedden, waarvan 20 gesloten en 20 open. In deze functie werk je op de gesloten groepen G en H waar de nadruk ligt op het bieden van structuur, waarbij gekeken wordt naar wat een cliënt persoonlijk nodig heeft.
Voor invulling van deze functie zoeken we een verpleegkundige of begeleider die voornamelijk nachtdiensten wil draaien (max. 24 uur/week). Meer uren werken (32 -36 uur) is zeker mogelijk, dan neem je de dag- en avonddiensten voor je rekening.
Binnen intensieve psychiatrie werken wij vanuit het ART-model dat meer gericht is op actief herstel in en van de triade. Centraal in ART staan autonomie, samenwerking en herstel op alle levensgebieden. Dit doen we door ons in te zetten om samen met de cliënten en samen met hun naasten, omgeving en andere instellingen toe te werken naar weer een volwaardig bestaan in de maatschappij. Wij willen hen weer hoop geven en perspectief bieden op een toekomst buiten de kliniek en hen leren omgaan met hun aandoening. We hopen dat zij zich daardoor weer verbonden gaan voelen met anderen en naar hun capaciteiten leren leven, dat de aandoening niet meer hun leven bepaald. Wij zetten ons met elkaar in om een passend (therapeutisch) klimaat te scheppen en te behouden waarin zowel de mensen die behandeling krijgen als de mensen die er werken zich thuis voelen. Dit vraagt om bevlogen en gepassioneerde teams die het contact met en de zorg voor patiënten leuker weten te maken en een sfeer weten te creëren waarin iemand zich weer gehoord voelt, openheid ervaart en mensen ontmoet die erin geloven dat het anders kan.
Hoe je ons team het beste kunt omschrijven? Deskundig, professioneel en betrokken. En het belangrijkste: we hebben plezier in wat we doen. We werken hard, mét ons hart.