Regio: Ermelo
Aantal uren per week: 36
Vakgebied: Verpleegkundigen
Opleidingsniveau: WO
Deze vacature delen

Zo werk jij

Voor wie jij er bent? Patiënten met een ernstige psychiatrische aandoening (EPA) die tijdelijk worden opgenomen op de High & Intensive Care (HIC). Deze patiënten zijn acuut psychiatrisch ontregeld en opgenomen voor kortdurende intensieve klinische behandeling. Je draagt als regiebehandelaar zorg voor het behandelproces, natuurlijk samen met een enthousiaste beschikbare psychiater. Kortom, je bent er als verpleegkundig specialist door:
 • intakes te verrichten, onderzoek te doen en werkdiagnoses te stellen, en dit multidisciplinair te bespreken.
 • behandelingen uit te voeren en bij te stellen indien nodig.
 • in te spelen op complexe psychiatrische aandoeningen in acute situaties.
 • contact met ketenpartners en familie/naasten van patiënten.
Jouw nieuwe collega’s van de HIC wachten al op je. Met jou als verpleegkundig specialist zijn we nóg sterker in wat we doen. Namelijk, zorg verlenen aan patiënten die in een psychiatrische crisis verkeren. Samen met patiënt wordt er een behandelplan gemaakt. Binnen het behandelplan verricht je medicamenteuze controles en de daarbij behorende onderzoeken. Zo ben je alert op veranderingen in de situatie, onderneem je actie waar nodig. De opname op een HIC is een onderbreking van een ambulante behandeling en heeft als doel het hervinden van stabiliteit en de eigen regie, dit vraagt nauwe samenwerking met onze ketenpartners en betrekken van familie en naasten in de behandeling.

De gesloten afdeling Johannesbos heeft 20 opnameplekken voor kortdurende intensieve klinische behandeling en crisisinterventie. De patiëntengroep is divers: patiënten die voor het eerst opgenomen worden, instromen vanuit verschillende behandelprogramma’s of patiënten die langer ambulant in behandeling zijn en in crisis verkeren.

In deze rol is het voor jou als verpleegkundig specialist de uitdaging om, in nauwe samenwerking met de psychiater en teamleider HIC, het verpleegkundig team van de HIC te coachen naar een hoger niveau door state of the art interventies te implementeren. Speerpunt hierbij is het streven naar separeervrije zorg.

Hoe je ons team het beste kunt omschrijven? Gedreven, gastvrij naar patiënten en collega's, out of the box denkend en vol humor. Wij werken intensief met elkaar samen en staan open voor feedback.
Lees meer

Wij zorgen voor jou

Mogelijkheden binnen GGz Centraal zijn er genoeg. Omdat we een grote organisatie zijn met verschillende werklocaties kunnen we inspelen op ontwikkelwensen, functie-inhoud, type behandelprogramma en woon-werkafstand. Samen kijken we naar wat jij nodig hebt in je werk.
Ook kun je als verpleegkundig specialist bij GGz Centraal rekenen op:
 • een bruto maandsalaris tussen € 3.760,- en € 5.734,- (CAO GGZ, functiegroep 65) op basis van 36 uur.
 • een contract voor 32- 36 uur per week voor een jaar. Bij wederzijds enthousiasme ligt een vast contract daarna voor de hand.
 • een eindejaarsuitkering en een goede pensioenregeling.
 • 166 verlofuren en 35 levensfase-uren op basis van 36 uur. Zo willen we bijdragen aan een goede werk-privébalans.
 • een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden. Daarmee heb je de mogelijkheid om jouw salaris fiscaalvriendelijk in te zetten voor bijvoorbeeld de aanschaf van een fiets, aanvullende reiskostenvergoeding of extra verlof.
Een referentiecheck is onderdeel van ons aannamebeleid. Bij indiensttreding vragen we je om een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Wij vragen deze voor je aan en vergoeden de kosten.
Lees meer

Jouw kwaliteiten

Je bent een verpleegkundig specialist met een persoonlijke visie, ambitie en creativiteit die aansluit bij herstelondersteunende zorg. Daarnaast ben jij stressbestendig, zodat jij goed kan omgaan met acute en hectische situaties op de afdeling. Ook heb je voor deze baan:
 • een afgeronde opleiding tot verpleegkundig specialist ggz. 
 • een bijbehorende BIG-registratie.
 • grondige kennis van en inzicht in relevante theorieën, methoden en processen.
Lees meer

Met elkaar

Bij GGz Centraal rekenen elk jaar zo’n 25.000 cliënten op ons als de specialist in geestelijke gezondheidszorg. Samen met bijna 3.000 collega’s willen we elke dag het verschil maken voor onze cliënten. Dit doen wij deskundig en vanuit betrokkenheid. En door te verbinden, te innoveren en op elkaar te bouwen. Zo werken we samen aan de ggz van nu én van morgen. Meer weten over onze strategische koers? Je leest het hier.

Onze locaties vind je in het midden van het land. Ons werkgebied strekt zich uit over Eemland, Flevoland, Gooi & Vechtstreek en Veluwe & Veluwe Vallei. Jouw nieuwe werkplek? Veldwijk in Ermelo. Veldwijk is een begrip in de regio en wordt al sinds 1886 gebruikt als ggz instellingsterrein. Midden in de bossen en opgebouwd uit vele gebouwen en behandellocaties vormt Veldwijk onze grootste locatie. Met de A28 op steenworp afstand en het treinstation van Ermelo op het landgoed zelf is deze locatie goed bereikbaar. Op het terrein van Veldwijk is Johannesbos een gesloten High & Intensive Care (HIC) afdeling voor volwassenen in de leeftijdscategorie 18-65 jaar.

De regio Veluwe & Veluwe Vallei ontfermt zich over een breed werkgebied, verdeeld over 12 gemeenten. Vanuit onze locaties in Elburg, Wezep, ‘t Harde, Nunspeet, Harderwijk, Ermelo, Putten, Nijkerk, Barneveld en Veenendaal werken wij samen met ruim 950 collega’s. De regio omarmt de visie van Machteld Huber, waarbij de nadruk gelegd wordt op veerkracht en niet op ziekte. Focus op eigen regie, autonomie en vertrouwen vind je terug in de visie op patiëntenzorg én op werkgeverschap.
Lees meer

Versterk ons

Zet jouw talenten in als verpleegkundig specialist op de plek waar het er écht toe doet: versterk GGz Centraal in Ermelo.   

Wil je meer informatie over de vacature? Bel of app dan met Hetty Hop (teamleider) via +31 610937521 of Mieke Kleinhofmeijer (psychiater) via +31 341 566780. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Recruitment via recruitment@ggzcentraal.nl of via +31 881 340 415.  

Als we dé geschikte kandidaat hebben gevonden, sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.  

Lees meer
Solliciteren vóór: 20-10-2022
Deze vacature delen

Gerelateerde vacatures

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden

Vragen?

Wil je meer inhoudelijke informatie over de vacature? Bel of app dan met de vacaturehouder. Voor algemene vragen of vragen over de sollicitatieprocedure kom ik graag met je in contact.