Regio: Laren
Aantal uren per week: 12
Vakgebied: Begeleiders en vaktherapeuten
Opleidingsniveau: HBO/WO
Deze vacature delen

Zo werk jij

Per 1 juli zal Juliana-Oord, de kliniek in Laren behorende bij GGz Centraal, een nieuwe afdeling openen gericht op psychiatrisch herstel en cognitieve training. Wij gaan klinische zorg bieden aan patiënten die ernstig psychiatrisch ziek zijn (geweest) en nog restklachten ondervinden, bijvoorbeeld mensen met cognitieve problemen na electroconvulsietherapie of bij functioneel neurologische stoornissen. Wij bieden hiervoor een 8-weeks klinisch programma aan, gericht op herstel en positieve gezondheid. Het programma bevat dagelijks cognitieve training en begeleide fysieke training. Het programma bevat vaste stappen en onderdelen, maar zal daarbinnen voor elke individuele patiënt waar mogelijk op maat gemaakt worden. Daarnaast zal er op de afdeling veel aandacht zijn voor andere aspecten van gezondheid, zoals wandelen, gezonde voeding en een goed slaappatroon. Om dit programma in z’n geheel aan te kunnen bieden zoeken we voor dit team een fysiotherapeut. Binnen deze functie ben je werkzaam binnen dit specifieke team maar je bent ook inzetbaar op de overige klinieken van Juliana Oord.
Juliana-Oord is een voormalig sanatorium midden in de bossen en heidevelden, en is bij uitstek geschikt om de gezondheid te bevorderen in de breedste zin van het woord.


Inhoud
Vanuit jouw deskundigheid behandel of adviseer je patiënten naar aanleiding van een specifieke vraag of een verwijzing vanwege somatische problemen. De klachten zijn veelal op houdings- en bewegingsniveau, maar kunnen ook op leefstijl verbetering gericht zijn. Invloed uitoefenen op het somatisch herstel kan daarmee ook gelijk de psychopathologie beïnvloeden. Kortom, je bent er als fysiotherapeut door:  
 
 • zelfstandig patiënten te behandelen en te begeleiden zowel individueel maar ook in groepsverband, door het geven van fitness en bewegingslessen. 
 • behandel- en leefstijl advies te geven aan patiënt, familie en collega’s.   
 • een bijdrage te leveren aan multidisciplinaire overleggen en advies te geven aan je collega’s. 

Het is in de basis een solistische functie waarin je ook samenwerkt met andere disciplines, zoals de huisarts, psychiater, basisarts en met de de verpleegkundige teams. De teamleider op de locatie is je vaste aanspreekpunt. 
Lees meer

Wij zorgen voor jou

Mogelijkheden binnen GGz Centraal zijn er genoeg. Omdat we een grote organisatie zijn met verschillende werklocaties kunnen we inspelen op ontwikkelwensen, functie-inhoud, type behandelprogramma en woon-werkafstand. Samen kijken we naar wat jij nodig hebt in je werk. Ook kun je als fysiotherapeut bij GGz Centraal rekenen op: 
 • een bruto maandsalaris tussen € 2.607,- en € 4.218,- (CAO GGZ, functiegroep 55) op basis van 36 uur.  
 • een contract voor 8-12 uur per week voor onbepaalde tijd. Bij wederzijds enthousiasme ligt een vast contract daarna voor de hand. 
 • een eindejaarsuitkering en een goede pensioenregeling. 
 • 166 verlofuren en 35 levensfase-uren op basis van 36 uur. Zo willen we bijdragen aan een goede werk-privébalans.   
 • een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden. Daarmee heb je de mogelijkheid om jouw salaris fiscaalvriendelijk in te zetten voor bijvoorbeeld de aanschaf van een fiets, aanvullende reiskostenvergoeding of extra verlof.  
Een referentiecheck kan onderdeel zijn van de procedure. Bij indiensttreding vragen we je om een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Wij vragen deze voor je aan en vergoeden de kosten. 
Lees meer

Jouw kwaliteiten

Je bent geduldig, omdat het herstel moeizaam kan gaan en je soms te maken hebt met weerstand van de patiënt. Tegelijkertijd ben je ook laagdrempelig, energiek en sportief zodat de patiënt graag aan de slag gaat om te werken aan een gezonde leefstijl. Je past binnen GGz Centraal als je net als wij de patiënt altijd voorop stelt. Ook heb je voor deze baan:  
 
 • een afgeronde hbo-opleiding fysiotherapie.
 • een bijbehorende BIG-registratie én een registratie in het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie. 
 • ervaring met het behandelen van psychiatrische patiënten.
 • de beschikbaarheid om twee dagen bij ons te komen werken, bijvoorbeeld in combinatie met je huidige baan.   
Lees meer

Met elkaar

Bij GGz Centraal rekenen elk jaar zo’n 25.000 patiënten op ons als de specialist in geestelijke gezondheidszorg. Samen met bijna 3.000 collega’s willen we elke dag het verschil maken voor onze patiënten. Dit doen wij deskundig en vanuit betrokkenheid. En door te verbinden, te innoveren en op elkaar te bouwen. Zo werken we samen aan de ggz van nu én van morgen. Meer weten over onze strategische koers? Je leest het  hier.
 
Onze locaties vind je in het midden van het land. Ons werkgebied strekt zich uit over Eemland, Flevoland, Gooi & Vechtstreek en Veluwe & Veluwe Vallei. De regio Gooi- en Vechtstreek ontfermt zich over een breed werkgebied, verdeeld over zeven gemeenten. Vanuit onze locaties in Bussum, Hilversum, Laren en Huizen werken wij samen met zo’n 440 collega’s. Regie geven, kennis delen, lef en energie tonen, vertrouwen geven en gastgericht zijn, kenmerken het kompas dat richting geeft aan onze visie op patiëntenzorg én werkgeverschap binnen regio Gooi- en Vechtstreek.


Juliana-Oord is een oud sanatorium tussen de bossen en heidevelden bij Laren. GGz Centraal biedt hier al lange tijd behandeling aan voor (neuro)psychiatrie met of zonder verslaving, en binnenkort komt daar de nieuwe kliniek bij. Zo wordt Juliana-Oord een expertisecentrum binnen de psychiatrie met een breed aanbod aan specialistische kennis en behandelingsmogelijkheden.
Lees meer

Versterk ons

Wil jij hier onderdeel van worden en komen werken op een ambitieuze plek met een prettige en gezonde sfeer? Zet jouw talenten in als fysiotherapeut op de plek waar het er écht toe doet: versterk GGz Centraal in Laren.  

Wil je meer informatie over de vacature? App of mail dan met Ellen van der Blom (teamleider) via +31 651918784 / e.vanderblom@ggzcentraal.nl. Voor vragen over de 
sollicitatieprocedure kun je terecht bij Recruitment via recruitment@ggzcentraal.nl of via +31 881 340 415. 

Als we dé geschikte kandidaat hebben gevonden, sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.
Lees meer
Solliciteren vóór: 28-06-2022
Deze vacature delen

Gerelateerde vacatures

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden

Vragen?

Wil je meer inhoudelijke informatie over de vacature? Bel of app dan met de vacaturehouder. Voor algemene vragen of vragen over de sollicitatieprocedure kom ik graag met je in contact.

Jettie
Jettie

Recruitment Coördinator