Regio: Amersfoort
Aantal uren per week: 36
Vakgebied: Management, staf en ondersteuning
Opleidingsniveau: HBO/WO
Deze vacature delen

Zo werk jij

Jij kijkt vanuit een onafhankelijke positie met een kritische blik naar onze administratieve organisatie en interne beheersing (AO/IB). Met jouw inzicht en (ongevraagd) advies verhoog je de kwaliteit van onze interne beheersing. In deze functie voer je de regie op het Control Framework Horizontaal Toezicht binnen GGz Centraal voor zowel de patient journey als de General IT Controls. Risico’s, knelpunten en verbetermogelijkheden spoor jij op. Dankzij jouw inzet worden passende verbetermaatregelen getroffen en wordt bewustwording bij je collega’s gecreëerd. Je vertegenwoordigt GGz Centraal in landelijke overleggen en zorgt voor afstemming met in- / externe ketenpartners ten bate van (de verdere ontwikkeling) Horizontaal Toezicht. Intern coördineer je de aanjaging van HT en bewaak je de regie op 1ste, 2de en 3de lijns inzet. In jouw rol houd je je bezig met de periodieke rapportages over registratierisico’s aan de eerste en tweede representerend verzekeraar en de interne bijsturing op deze thema’s.  Je bent enthousiast over de systematiek van ‘anders verantwoorden’ en horizontaal toezicht binnen de zorg. Je krijgt ruimte om de IC functie gekoppeld aan Specialist Horizontaal Toezicht uit te bouwen en nader in te richten voor alle financieringsstromen (ZvW, Wlz, Wmo, Jeugd). Je bent onderdeel van de afdeling BVZ, partner van onze concern controller en werkt nauw samen met de collega’s in de 2de lijn (regiospecialisten compliance) om tot goede verantwoording én analyses te komen. Je hebt gemakkelijk contact met directeuren en managers van zorgeenheden en ondersteunende afdelingen. Het zorgverkoopteam maakt de financiële afspraken met verzekeraars, zorgkantoor en gemeenten. Jij sluit aan vanuit het control framework op registratie en declaratie risico’s vanuit contractvorming.  Vanuit jouw expertrol ben jij zowel in- als extern aanspreekpunt op het gebied van zorgfinanciering, rechtmatigheid en IT-beheersmaatregelen

Op jou kunnen we rekenen als het gaat om:
 • het zijn van sparringpartner intern ten aanzien van potentiële rechtmatigheidsrisico’s m.b.t nieuw en/of te wijzigen beleid.
 • actief bijdragen aan ontwikkeling van relevante tooling als USER, ValueCare en het Management Informatie Systeem op het gebied van rechtmatigheid en gepast gebruik.
 • contactpersoon zijn voor externe ketenpartners als zorgverzekeraar, accountant en NZa.
 • gedegen analyses en goede dossiervorming.
 • coördinator te zijn van werkzaamheden rondom het verkrijgen van certificering voor de GITC en Accountantsverklaringen.
 • inzicht in de administratieve processen en registratievraagstukken.
Het betreft een nieuwe functie om beheersing van Horizontaal Toezicht vorm te geven, dit biedt groeiperspectief in de functie.

Met 9 professionals werk je aan verantwoording en ontwikkeling van Horizontaal Toezicht.  Met jou als onafhankelijk, aan RvB rapporterende, specialist horizontaal toezicht versterken wij onze interne verbeterprocessen en externe verantwoording in de breedte van GGz Centraal.

Hoe je ons team het beste kunt omschrijven? Ambitieus, kritisch, iteratief in implementatie van HT, bewust van impact van ons handelen voor de zorg, collegiaal. En het belangrijkste: we hebben plezier in wat we doen. We werken hard, mét ons hart.
Lees meer

Wij zorgen voor jou

Mogelijkheden binnen GGz Centraal zijn er genoeg. Omdat we een grote organisatie zijn met verschillende werklocaties kunnen we inspelen op ontwikkelwensen, functie-inhoud en woon-werkafstand. Samen kijken we naar wat jij nodig hebt in je werk. Ook kun je bij GGz Centraal rekenen op:
 • een bruto maandsalaris tussen € 3.026,- en € 4.717,- (CAO GGZ, functiegroep 60) op basis van 36 uur. Zoals aangegeven betreft het een nieuwe functie om beheersing van Horizontaal Toezicht vorm te geven, hetgeen groeiperspectief in de functie biedt.
 • een contract voor 36 uur per week voor een jaar. Bij wederzijds enthousiasme ligt een vast contract daarna voor de hand.
 • een eindejaarsuitkering en een goede pensioenregeling.
 • 166 verlofuren en 35 levensfase-uren op basis van 36 uur. Zo willen we bijdragen aan een goede werk-privébalans.
 • een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden. Daarmee heb je de mogelijkheid om jouw salaris fiscaalvriendelijk in te zetten voor bijvoorbeeld de aanschaf van een fiets, aanvullende reiskostenvergoeding of extra verlof.
 • plek en plaats onafhankelijk werken, thuiswerk faciliteiten, laptop/mobiel.
Een referentiecheck is mogelijk onderdeel van ons aannamebeleid. Bij indiensttreding vragen we je om een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Wij vragen deze voor je aan en vergoeden de kosten.
Lees meer

Jouw kwaliteiten

Jij bent analytisch, beschikt over een sterk cijfermatig inzicht en bent resultaatgericht en onderhandelingsvaardig. Daarnaast ben je stressbestendig, heb je goede communicatieve en sociale vaardigheden, beschik je over voldoende autonomie en overtuigingskracht. Je bent besluitvaardig en handelt proactief. Vanzelfsprekend werk je goed samen met anderen. Affiniteit met automatisering, techniek en data helpt in het optimaliseren van processen. Je past binnen GGz Centraal als je vanuit jouw expertise wilt bijdragen aan de allerbeste zorg.
 
Ook heb je voor deze baan:
 • een afgeronde bedrijfseconomische opleiding HBO+/WO niveau (bij voorkeur in de richting accountancy RA/ RO).
 • gedegen kennis van risicomanagement.
 • gedegen kennis van de zorgmarkt en de financiering van zorg (structuur en relevante wet-en regelgeving.
 • kennis van proces van bronregistratie tot facturatie en dit kunnen vertalen naar risico’s en beheersmaatregelen.
 • kennis van ICT en dit kunnen vertalen naar risico’s en beheersmaatregelen.
Jij weet jezelf goed te positioneren binnen de organisatie, begrijpt welke belangen er spelen en je kunt omgaan met belangenverstrengeling. Daarbij ben je bekend met de dynamiek van het zorglandschap, zorgverkooptrajecten en onderhandelingen met financiers.
Lees meer

Met elkaar

Bij GGz Centraal rekenen elk jaar zo’n 25.000 cliënten op ons als de specialist in geestelijke gezondheidszorg. Samen met bijna 3.000 collega’s willen we elke dag het verschil maken voor onze cliënten. Dit doen wij deskundig en vanuit betrokkenheid. En door te verbinden, te innoveren en op elkaar te bouwen. Zo werken wij samen aan de ggz van morgen. Onze locaties vind je in het midden van het land. Ons werkgebied strekt zich uit over Eemland, Flevoland, Gooi & Vechtstreek en Veluwe & Veluwe Vallei. GGz Centraal heeft een breed zorgaanbod met verschillende financieringsvormen. Jouw nieuwe werkplek? Dat vullen we flexibel in, thuiswerken wordt gefaciliteerd. Onze raad van bestuur en concern controller aan wie je rapporteert, alsmede de afdeling beleidsontwikkeling & verantwoording van zorg (BVZ) waar je onderdeel van uitmaakt, zijn gehuisvest aan de rand van Amersfoort, locatie Zon & Schild, prachtig gelegen in de bossen.
 
Werkzaamheden vinden plaats binnen BVZ, team Verantwoording, met directe lijn raad van bestuur en met procesverantwoordelijkheid van concern controller. De afdeling BVZ valt tevens onder directe aansturing van de raad van bestuur en vervult een belangrijke rol in verantwoording van kwaliteit(sborging) van zorg en rechtmatigheid van declaraties van zorg. De compliance portefeuille van de afdeling BVZ bestaat naast 1 IC functionaris en 1 IC medewerker uit 2 stafadviseurs wet- en regelgeving, 3 regiospecialisten compliance en 1 stafondersteuner. De projectleider Horizontaal Toezicht blijft beschikbaar om jou te samen met de BVZ collega’s grondig in te werken. 
Lees meer

Versterk ons

Zet jouw talenten in op de plek waar het er écht toe doet: versterk GGz Centraal.

Wil je meer informatie over de vacature? Bel of app dan met Diana Evers-Weerdestijn (Manager BVZ) via + 31 622054652 of met Rick Lantink (projectleider HT) via +31 682198708. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Recruitment via recruitment@ggzcentraal.nl of via +31 881 340 415.

Als we dé geschikte kandidaat hebben gevonden, sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.
Lees meer
Solliciteren vóór: 25-05-2022
Deze vacature delen

Gerelateerde vacatures

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden

Vragen?

Wil je meer inhoudelijke informatie over de vacature? Bel of app dan met de vacaturehouder. Voor algemene vragen of vragen over de sollicitatieprocedure kom ik graag met je in contact.

Inge
Inge

Recruitment Coördinator