Regio: Almere
Aantal uren per week: 36
Vakgebied: Begeleiders en vaktherapeuten
Opleidingsniveau: HBO
Deze vacature delen

Zo werk jij

Je bent verbonden aan de teams van de polikliniek, deeltijd en kliniek waar we jongeren met complexe psychiatrische problematiek en hun gezin onderzoeken en behandelen. Je observeert en analyseert hun (bewegings-)gedrag van met als doel diagnostiek van onderliggende psychiatrische en psychosociale problematiek. Daarnaast draag je vanuit  je eigen expertise bij aan hun behandeling. Kortom, je bent er als psychomotorisch therapeut door: 
 • het verrichten van observatie en diagnostiek en het vormgeven van behandelingen zowel individueel, met het gezin, als in groepsverband.
 • onderdeel te zijn van een multidisciplinair team klinische, poliklinische- en deeltijd behandeling. 
 • verslaglegging van observaties en behandelingen te doen en deze mondeling toelichten binnen het team.  
 • nauw samen te werken met andere collega’s binnen ons netwerk vanuit de regio.
 • jouw talenten verder te ontplooien en ontwikkelen binnen het team.

Samen met je collega’s vorm je het multidisciplinaire team van het behandelprogramma 12-18 jaar in Almere. Vaktherapie (PMT, drama en beeldend) heeft hierin een permanente plek heeft, zowel in de diagnostiek als binnen de behandeling. We werken nauw met elkaar samen om de behandeling goed af te stemmen op de hulpvraag van de jongeren en hun systemen. Voor jou als PMT-er kan dit bijvoorbeeld ook inhouden dat je samen met onze systeemtherapeut de zaal in gaat of met een gz-psycholoog een specifieke (groeps-)therapie neerzet.   

In het team werken gemotiveerde, betrokken en enthousiaste collega's die met elkaar de diagnostiek en behandeling aan jongeren met complexe psychiatrische problematiek vormgeven.  

Lees meer

Wij zorgen voor jou

Mogelijkheden binnen GGz Centraal zijn er genoeg. Omdat we een grote organisatie zijn met verschillende werklocaties kunnen we inspelen op ontwikkelwensen, functie-inhoud, type behandelprogramma en woon-werkafstand. Samen kijken we naar wat jij nodig hebt in je werk. Ook kun je als psychomotorisch therapeut bij GGz Centraal rekenen op: 

 • een bruto maandsalaris tussen € 2.607,- en € 4.218,- (CAO GGZ, functiegroep 55) op basis van 36 uur.  
 • een contract voor 24 tot 36 uur per week voor onbepaalde tijd. We werken vanuit vertrouwen, dus je krijgt bij ons meteen een vast contract.
 • een eindejaarsuitkering en een goede pensioenregeling. 
 • 166 verlofuren en 35 levensfase-uren op basis van 36 uur. Zo willen we bijdragen aan een goede werk-privébalans.   
 • een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden. Daarmee heb je de mogelijkheid om jouw salaris fiscaalvriendelijk in te zetten voor bijvoorbeeld de aanschaf van een fiets, aanvullende reiskostenvergoeding of extra verlof.  

Een referentiecheck is onderdeel van ons aannamebeleid. Bij indiensttreding vragen we je om een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Wij vragen deze voor je aan en vergoeden de kosten.  

Lees meer

Jouw kwaliteiten

Je bent deskundig, gedreven en enthousiast. Je kunt diagnostische observaties vormgeven en goed zelfstandig werken. Je zet behandeldoelen om in activiteiten en interventies binnen PMT. Je kunt goed aansluiten bij de belevingswereld van jongeren en bent zelf motorisch voldoende vaardig om actief mee te doen. Je stelt net als wij de jongeren en hun gezin voorop. Ook heb je voor deze baan:
 • een afgeronde hbo opleiding psychomotorisch therapeut en een SKJ of FVB registratie.
 • ervaring en affiniteit met het werken met kinderen en jongeren.
Lees meer

Met elkaar

Bij GGz Centraal rekenen elk jaar zo’n 25.000 cliënten op ons als de specialist in geestelijke gezondheidszorg. Samen met bijna 3.000 collega’s willen we elke dag het verschil maken voor onze cliënten. Dit doen wij deskundig en vanuit betrokkenheid. En door te verbinden, te innoveren en op elkaar te bouwen. Zo werken we samen aan de ggz van nu én van morgen. Meer weten over onze strategische koers? Je leest het hier.

Onze locaties vind je in het midden van het land. Ons werkgebied strekt zich uit over Eemland, Flevoland, Gooi & Vechtstreek en Veluwe & Veluwe Vallei. Jouw nieuwe werkplek? Fornhese locatie Almere. Op de polikliniek onderzoeken en bespreken onze professionals de diagnostiek en behandelmogelijkheden samen met het gezin en het kind of de jongere. De focus ligt op het verminderen van de klachten én het ondersteunen van de omgeving. 

Fornhese biedt specialistische kinder- en jeugd ggz voor kinderen van 0 tot 18 jaar en hun naastbetrokkenen. Vanuit verschillende locaties en samen met ruim 325 collega’s en netwerkpartners ontfermt Fornhese zich over het totale werkgebied van GGz Centraal. Fornhese staat voor een hoge mate van professionaliteit en expertise. Zowel in de directe zorg als in de visie op werkgeverschap. Eigen initiatief, kennisdeling en constructieve samenwerking kenmerkt de collegiale manier van werken.
Lees meer

Versterk ons

Zet jouw talenten in als psychomotorisch therapeut op de plek waar het er écht toe doet: versterk GGz Centraal in Almere.   

Wil je meer informatie over de vacature? Bel dan met Margreet van Lookeren Campagne (hoofd behandelprogramma) via +31 365210400. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Recruitment via recruitment@ggzcentraal.nl of via +31 881 340 415.  

Als we dé geschikte kandidaat hebben gevonden, sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.  

Lees meer
Solliciteren vóór: 02-06-2022
Deze vacature delen

Gerelateerde vacatures

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden

Vragen?

Wil je meer inhoudelijke informatie over de vacature? Bel of app dan met de vacaturehouder. Voor algemene vragen of vragen over de sollicitatieprocedure kom ik graag met je in contact.

Dax
Dax

Recruitment Coördinator