Voor wie jij er bent? Een hoog complexe en onvoorspelbare patiëntengroep die verblijft op High & Intensive Care (HIC) met vaak dubbel en triple diagnoses. Vorig jaar hebben wij in Almere onze nieuwe, compleet verbouwde HIC afdeling geopend. Jouw specialistische kennis komt in deze setting uitermate goed tot zijn recht en tot ontwikkeling. Juist die complexiteit maakt het werken in de acute psychiatrie zo boeiend en impactvol. Kortom, je bent er als verpleegkundige door:
- op transparante en deskundige werkwijze, vorm te geven aan de zorgvraag en zoveel mogelijk patiënten weer buiten de kliniek te begeleiden.
- zorg te dragen voor een optimaal behandel- en leefklimaat en de structuur van het behandelprogramma te bewaken.
- dag ritme van en gemaakte afspraken met patiënten te bewaken.
- groepsoverzicht te houden en gerichte interventies te doen.
Met andere professionals vorm je het HIC team. Met jou als verpleegkundige zijn we nóg sterker in wat we doen. Namelijk, specialistische zorg bieden aan patiënten die opgenomen zijn na een acute psychiatrische crisis. De afdeling High Intensive Care (HIC) is ongewoon en bovenal dynamisch. Wij zijn een multidisciplinair team, dat het lef heeft om bewust te kiezen voor deze dynamische doelgroep patiënten.
Hoe je het team het beste kunt omschrijven? Ons motto is: alles is bespreekbaar! Loop je ergens mee, zit iets tegen of heb je een goed idee? We zoeken samen naar een vorm die bij jou past zoals supervisie of een specifieke training. We nodigen je uit om jezelf te blijven ontwikkelen en onderdeel uit te maken van een hecht team dat, wat er ook gebeurt, op elkaar kan bouwen. Ons rooster is drie maanden vooruit bekend, een vaste vrije dag vinden wij vanzelfsprekend.
Veiligheid is essentieel in ons team. Veilig werken komt voort uit het constant uitbreiden van kennis en ervaring. Je krijgt regelmatig de gelegenheid jouw kennis van agressie regulatie (ART), het uitvoeren van alternatieve interventies en van ziektebeelden te vergroten. Op de afdeling kun je altijd op jouw team rekenen. De fysieke zorg begeleider is aanwezig, we kennen een piepersysteem en verder zijn we gewend onze interventies dagelijks met elkaar te bespreken. Veiligheid boven alles.
En het belangrijkste: we hebben plezier in wat we doen. We werken hard, mét ons hart.