Regio: Amersfoort
Aantal uren per week: 36
Vakgebied: Psychologen en psychotherapeuten
Opleidingsniveau: WO
Deze vacature delen

Zo werk jij

Verwijzingen nemen toe en daarom breid ons team uit. We zoeken een nieuwe collega in de functie van klinisch psycholoog. Voor wie jij er bent? Cliënten met een vluchtelingenachtergrond met een breed scala aan psychiatrische problemen. Binnen deze functie werk je voornamelijk outreachend en ben je werkzaam op de verschillende AZC’s. Je werkt nauw samen met psychiaters, artsen, maatschappelijk werkers, gz-psycholoog, basispsychologen en verpleegkundigen, in je eigen en andere teams. Zoals teams van ketenpartners zoals GZA, COA, VluchtelingenWerk en andere betrokken hulpverleners. Met je vakgenoten zorg je voor het behoud en de ontwikkeling van vakspecifieke kennis. Kortom, je bent er als klinisch psycholoog door:     
 
 • deel te nemen aan multidisciplinaire overleggen met collega behandelaren. 
 • onze opleidelingen te superviseren. 
 • een sparringpartner te zijn binnen het team. Samen zorgen jullie voor de ontwikkeling van het behandelprogramma, om zo te komen tot integrale psychiatrie binnen een transmurale zorgketen. Zowel voor onze eigen ambulante en klinische programma's als in samenwerking met onze netwerkpartners.  
 
Met circa 8 andere professionals vorm je het multidisciplinaire team van het Vluchtelingen Programma Team Zuid. Met jou als klinisch psycholoog zijn we nóg sterker in wat we doen. Namelijk, zorg bieden aan cliënten met complexe problematiek. Het gaat om mensen met ernstige psychiatrische stoornissen, veelal trauma’s en depressies, die daardoor beperkt worden in hun dagelijks functioneren. Binnen de doelgroep is een grote diversiteit aan landen van herkomst, culturen, religies en persoonlijke achtergronden. Om je te ondersteunen in de communicatie wordt er gewerkt met tolken. Vaak ontbreekt er een sociaal netwerk en sociale steun en zijn er problemen op meerdere terreinen (psychisch, sociaal, juridisch, leefomgeving/huisvesting).    
 
We bieden diagnostiek, crisisinterventie en behandeling. We streven naar een behandeling die, waar mogelijk, zo snel mogelijk leidt tot herstel, inzicht, zelfregie en zelfredzaamheid. Behandeling vindt plaats door middel van steunend-structurerende gesprekken, psycho-educatie, diverse psychotherapieën waaronder traumaverwerking, non-verbale therapievormen, farmacotherapie en aandacht voor systeem en netwerk.   
Als klinisch psycholoog neem je deel aan de vakgroep gedragswetenschappers Flevoland, die enkele keren per jaar bij elkaar komt. Eenmaal per jaar is er een symposium voor alle gedragswetenschappers van GGz Centraal. De PSG (Psycholoog Specialisten van GGz Centraal) behartigt de belangen van alle klinisch psychologen en klinisch neuropsychologen binnen de organisatie.  
 
Hoe je ons team het beste kunt omschrijven? Betrokken, toegankelijk, veel compassie voor onze doelgroep en met aandacht voor elkaars eigenheid en deskundigheid. We zijn collegiaal en sterk gericht op samenwerken zowel met interne als externe partners.
Lees meer

Wij zorgen voor jou

Mogelijkheden binnen GGz Centraal zijn er genoeg. Omdat we een grote organisatie zijn met verschillende werklocaties kunnen we inspelen op ontwikkelwensen, functie-inhoud, type behandelprogramma en woon-werkafstand. Samen kijken we naar wat jij nodig hebt in je werk. Ook kun je als klinisch psycholoog bij GGz Centraal rekenen op:
 • een bruto maandsalaris tussen € 4.295,- en € 6.702,- (CAO GGZ, functiegroep 70) op basis van 36 uur.
 • een contract voor 24-36 uur per week voor een jaar. We werken vanuit vertrouwen, dus je krijgt bij ons meteen een vast contract. kantoortijden, je draait niet mee in wisseldiensten.   
 • een eindejaarsuitkering een goede pensioenregeling.  
 • 166 verlofuren en 35 levensfase-uren op basis van 36 uur. Zo willen we bijdragen aan een goede werk-privébalans. 
 • een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden. Daarmee heb je de mogelijkheid om jouw salaris fiscaalvriendelijk in te zetten voor bijvoorbeeld de aanschaf van een fiets of extra verlof.    

Een referentiecheck is onderdeel van ons aannamebeleid. Bij indiensttreding vragen we je om een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Wij vragen deze voor je aan en vergoeden de kosten. 
Lees meer

Jouw kwaliteiten

Naast behandelvaardigheden beschik je ook over uitgebreide diagnostische kennis. Jij bent vasthoudend en empathisch, waardoor patiënten jou hun vertrouwen geven en hun problemen met je delen. Jouw vaardigheden en interventies bieden uitkomst voor deze complexe patiëntengroep. Uiteraard heb je ruime behandelervaring en kan je daardoor snel inschatten wanneer welke vorm van diagnostiek noodzakelijk is.Ook heb je voor deze baan:   
 • een afgeronde opleiding tot klinisch psycholoog.  
 • een bijbehorende BIG-registratie.  
 • affiniteit of ervaring met vluchtelingen is een pré.
 • ervaring met superviseren is een pré.
Lees meer

Met elkaar

Bij GGz Centraal rekenen elk jaar zo’n 25.000 cliënten op ons als de specialist in geestelijke gezondheidszorg. Samen met bijna 3.000 collega’s willen we elke dag het verschil maken voor onze cliënten. Dit doen wij deskundig en vanuit betrokkenheid. En door te verbinden, te innoveren en op elkaar te bouwen. Zo werken we samen aan de ggz van nu én van morgen. Meer weten over onze strategische koers? Je leest het hier.
 
Onze locaties vind je in het midden van het land. Ons werkgebied strekt zich uit over Eemland, Flevoland, Gooi & Vechtstreek en Veluwe & Veluwe Vallei. Jouw nieuwe werkplek? Team Zuid. Vanuit dit team worden de de AZC's in Amersfoort, Harderwijk, Leersum en Utrecht bedient. 

De regio Flevoland ontfermt zich over een breed werkgebied, verdeeld over zes gemeenten. Vanuit onze locaties in Almere, Lelystad, Emmeloord en Dronten werken wij samen met ruim 325 collega’s. Flevoland is in beweging, stilstand is achteruitgang. Herstelgerichte patiëntenzorg, waarbij er zo maximaal mogelijk ambulant wordt gewerkt, kenmerkt de visie en aanpak binnen de regio. Evenals ons motto ‘behandelen doen wij samen’, waarbij de patiënt en zijn naasten centraal staan en intensief wordt samengewerkt met lokale netwerkpartners. Focus op eigen regie en autonomie, ruimte om te pionieren en multidisciplinaire samenwerking vind je terug in de visie op patiëntenzorg én werkgeverschap.
Lees meer

Versterk ons

Zet jouw talenten in als klinisch psycholoog op de plek waar het er écht toe doet: versterk GGz Centraal. 

Wil je meer informatie over de vacature? Bel of app dan met Elke op 't Root (teamleider bedrijfsvoering) via +31 683640104. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Recruitment via
recruitment@ggzcentraal.nl of via +31 881 340 415.

Als we de geschikte kandidaat hebben gevonden, sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.
Lees meer
Solliciteren vóór: 28-06-2022
Deze vacature delen

Gerelateerde vacatures

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden

Vragen?

Wil je meer inhoudelijke informatie over de vacature? Bel of app dan met de vacaturehouder. Voor algemene vragen of vragen over de sollicitatieprocedure kom ik graag met je in contact.

Jettie
Jettie

Recruitment Coördinator