Regio: Almere
Aantal uren per week: 36
Vakgebied: Begeleiders en vaktherapeuten
Opleidingsniveau: HBO
Deze vacature delen

Zo werk jij

Voor wie jij er bent? Kinderen en jongeren met complexe psychiatrische problematiek, met name in de leeftijd van 6-12 jaar, en hun gezin. Je analyseert bewegingsgedrag van de kinderen en jongeren, met als doel onderliggende psychiatrische en psychosociale problematiek boven tafel te krijgen. Daarnaast draag je met lichaamsbeweging- en motorische oefeningen bij aan de behandeling. Kortom, je bent er als psychomotorisch therapeut door: 
 • het verrichten van observatie, het doen van diagnostiek en het geven behandeling zowel individueel, met het gezin, als in groepsverband.
 • onderdeel te zijn van het team poliklinische- en deeltijd behandeling.
 • nauw samen te werken in een multidisciplinair team en met andere collega’s binnen ons netwerk vanuit de regio.
Samen met je collega’s vorm je het multidisciplinaire team van Fornhese kinder- en jeugdpsychiatrie in Almere. Met jou als psychomotorisch therapeut zijn we nóg sterker in wat we doen. Namelijk psychische en psychiatrische behandeling bieden aan kinderen en jongeren van 6 tot 12 jaar. We vormen dit team met veel verschillende disciplines, waarin vaktherapie (pmt, drama en beeldend) een permanente plek heeft, zowel in de diagnostiek als de behandeling. Op de locatie in Almere is een polikliniek en een systemische deeltijdbehandeling gevestigd. Zowel binnen de poliklinische als deeltijdbehandelingen staat het gezin centraal en zijn we gewend systemisch te behandelen. Ook werken wij nauw samen met onze netwerkpartners om ons heen om zo de zorg te kunnen op- en afschalen waar nodig.

Hoe je het team het beste kunt omschrijven? Gemotiveerd, betrokken, levendig, enthousiast en onderzoekend naar kansen en mogelijkheden. Het belangrijkste: we hebben plezier in wat we doen. We werken hard, mét ons hart.  
Lees meer

Wij zorgen voor jou

Mogelijkheden binnen GGz Centraal zijn er genoeg. Omdat we een grote organisatie zijn met verschillende werklocaties kunnen we inspelen op ontwikkelwensen, functie-inhoud, type behandelprogramma en woon-werkafstand. Samen kijken we naar wat jij nodig hebt in je werk. Ook kun je als psychomotorisch therapeut bij GGz Centraal rekenen op: 

 • een bruto maandsalaris tussen € 2.607,- en € 4.218,- (CAO GGZ, functiegroep 55) op basis van 36 uur.  
 • een contract voor 32 - 36 uur per week voor onbepaalde tijd. We werken vanuit vertrouwen, dus je krijgt bij ons meteen een vast contract.
 • een eindejaarsuitkering en een goede pensioenregeling. 
 • 166 verlofuren en 35 levensfase-uren op basis van 36 uur. Zo willen we bijdragen aan een goede werk-privébalans.   
 • een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden. Daarmee heb je de mogelijkheid om jouw salaris fiscaalvriendelijk in te zetten voor bijvoorbeeld de aanschaf van een fiets, aanvullende reiskostenvergoeding of extra verlof.  

Een referentiecheck is onderdeel van ons aannamebeleid. Bij indiensttreding vragen we je om een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Wij vragen deze voor je aan en vergoeden de kosten.  

Lees meer

Jouw kwaliteiten

Je bent deskundig en met jouw kennis ben je in staat diagnostische observaties vorm te geven. Daarbij ben je ook zelfstandig, je geeft immers ook vorm aan therapieën. Je past binnen GGz Centraal als je net als wij de cliënt altijd voorop stelt. Ook heb je voor deze baan:
 • een afgeronde hbo opleiding psychomotorisch therapeut en een SKJ registratie.
 • bij voorkeur ervaring met autisme spectrumstoornissen, trauma en/of systemisch werken.
 • ervaring en affiniteit met het werken met zowel kinderen als jongeren.
Lees meer

Met elkaar

Bij GGz Centraal rekenen elk jaar zo’n 25.000 cliënten op ons als de specialist in geestelijke gezondheidszorg. Samen met bijna 3.000 collega’s willen we elke dag het verschil maken voor onze cliënten. Dit doen wij deskundig en vanuit betrokkenheid. En door te verbinden, te innoveren en op elkaar te bouwen. Zo werken we samen aan de ggz van nu én van morgen. Meer weten over onze strategische koers? Je leest het hier.

Onze locaties vind je in het midden van het land. Ons werkgebied strekt zich uit over Eemland, Flevoland, Gooi & Vechtstreek en Veluwe & Veluwe Vallei. Jouw nieuwe werkplek? Fornhese locatie Almere. Op de polikliniek onderzoeken en bespreken onze professionals de diagnostiek en behandelmogelijkheden samen met het gezin en het kind of de jongere. De focus ligt op het verminderen van de klachten én het ondersteunen van de omgeving. 

Fornhese biedt specialistische kinder- en jeugd ggz voor kinderen van 0 tot 18 jaar en hun naastbetrokkenen. Vanuit verschillende locaties en samen met ruim 325 collega’s en netwerkpartners ontfermt Fornhese zich over het totale werkgebied van GGz Centraal. Fornhese staat voor een hoge mate van professionaliteit en expertise. Zowel in de directe zorg als in de visie op werkgeverschap. Eigen initiatief, kennisdeling en constructieve samenwerking kenmerkt de collegiale manier van werken.
Lees meer

Versterk ons

Zet jouw talenten in als psychomotorisch therapeut op de plek waar het er écht toe doet: versterk GGz Centraal in Almere.   

Wil je meer informatie over de vacature? Bel dan met Kathleen van den Brand (psychotherapeut en klinisch psycholoog) via +31 36 5210400. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Recruitment via recruitment@ggzcentraal.nl of via +31 881 340 415.  

Als we dé geschikte kandidaat hebben gevonden, sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.  

Lees meer
Solliciteren vóór: 02-06-2022
Deze vacature delen

Gerelateerde vacatures

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden

Vragen?

Wil je meer inhoudelijke informatie over de vacature? Bel of app dan met de vacaturehouder. Voor algemene vragen of vragen over de sollicitatieprocedure kom ik graag met je in contact.

Dax
Dax

Recruitment Coördinator