Regio: Lelystad
Aantal uren per week: 36
Vakgebied: Begeleiders en vaktherapeuten
Opleidingsniveau: HBO
Deze vacature delen

Zo werk jij

Voor wie jij er bent? Patiënten met een breed scala aan psychiatrische problemen. Binnen deze functie werk je nauw samen met andere disciplines: psychiaters, artsen, ervaringsdeskundigen, klinisch psychologen en verpleegkundigen, in je eigen en andere teams. Met je vakgenoten zorg je voor het behoud en de ontwikkeling van vakspecifieke kennis. Kortom, je bent er als maatschappelijk werker door:
 
 •  cliënten te ondersteunen bij de ontwikkeling naar een zo zelfstandig mogelijk leven; hierin ben je creatief en volhardend en kan je waar nodig de patiënt en zijn omgeving een richting aanreiken om het doel te bereiken.
 • verantwoordelijkheid te dragen voor de invulling en uitvoering van dat deel van het behandelplan dat gericht is op de sociaal-maatschappelijke hulpvraag.
 • herstelgericht te werken, overzicht te houden en te verwijzen naar de juiste instanties; uitstroom is een van jouw focuspunten.
 • nauw samen te werken met het behandelteam, het netwerk en de verschillende ketenpartners.

Met circa 8 andere professionals vorm je het multidisciplinaire team van het Vluchtelingen Programma. Met jou als maatschappelijk werker zijn we nóg sterker in wat we doen. Namelijk, zorg bieden aan patiënten met complexe problematiek. Het gaat om mensen met ernstige psychiatrische stoornissen, veelal trauma’s en depressies, die daardoor beperkt worden in hun dagelijks functioneren. Binnen de doelgroep is een grote diversiteit aan landen van herkomst, culturen, religies en persoonlijke achtergronden. Vaak ontbreekt er een sociaal netwerk en sociale steun en zijn er problemen op meerdere terreinen (psychisch, sociaal, juridisch, leefomgeving/huisvesting).

We bieden diagnostiek, crisisinterventie en behandeling. We streven naar een behandeling die, waar mogelijk, zo snel mogelijk leidt tot herstel, inzicht, zelfregie en zelfredzaamheid. Behandeling vindt plaats door middel van steunend-structurerende gesprekken, psycho-educatie, diverse psychotherapieën waaronder traumaverwerking, non-verbale therapievormen, farmacotherapie en aandacht voor systeem en netwerk.
De doelgroep bestaat uit asielzoekers/statushouders met PTSS. Voor de asielzoekers geldt dat niet wordt geselecteerd naar aard van de problematiek, we behandelen alles.

 
Hoe je ons team het beste kunt omschrijven? Betrokken, toegankelijk, veel compassie voor onze doelgroep en met aandacht voor elkaars eigenheid en deskundigheid. We zijn collegiaal en sterk gericht op samenwerken zowel met interne als externe partners. En het belangrijkste: we hebben plezier in wat we doen. We werken hard, mét ons hart.
Lees meer

Wij zorgen voor jou

Mogelijkheden binnen GGz Centraal zijn er genoeg. Omdat we een grote organisatie zijn met verschillende werklocaties kunnen we inspelen op ontwikkelwensen, functie-inhoud, type behandelprogramma en woon-werkafstand. Samen kijken we naar wat jij nodig hebt in je werk. Ook kun je als maatschappelijk werker bij GGz Centraal rekenen op: 
 
 • een bruto maandsalaris tussen € 2.265,- en € 3.755,- (CAO GGZ, functiegroep 50) op basis van 36 uur. 
 • een contract voor 32 - 36 uur per week voor een jaar. Bij wederzijds enthousiasme ligt een vast contract daarna voor de hand. 
 • een eindejaarsuitkering en een goede pensioenregeling.
 • 166 verlofuren en 35 levensfase-uren op basis van 36 uur. Zo willen we bijdragen aan een goede werk-privébalans.  
 • een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden. Daarmee heb je de mogelijkheid om jouw salaris fiscaalvriendelijk in te zetten voor bijvoorbeeld de aanschaf van een fiets, aanvullende reiskostenvergoeding of extra verlof. 

Een referentiecheck is onderdeel van ons aannamebeleid. Bij indiensttreding vragen we je om een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Wij vragen deze voor je aan en vergoeden de kosten. 
Lees meer

Jouw kwaliteiten

Jij bent communicatief sterk en door je enthousiasme en proactieve werkhouding ben je echt een verbinder. Daarnaast ben je zeer gemotiveerd om deze specifieke doelgroep de juiste begeleiding te geven. Je past binnen GGz Centraal als je net als wij de cliënt altijd voorop stelt.
Ook heb je voor deze baan:

 
 • een afgeronde hbo opleiding die valt binnen de CONO-beroepenstructuur (bijvoorbeeld MWD of Social Work, aangevuld met de opleiding als GGZ-Agoog).
 • een bijbehorende registratie GGZ-agoog.
 • meerdere jaren relevante ervaring in de geestelijke gezondheidszorg.
 • kennis van het zorgbeleid en de sociale kaart en actuele kennis van wet- en regelgeving.
Lees meer

Met elkaar

Bij GGz Centraal rekenen elk jaar zo’n 25.000 patiënten op ons als de specialist in geestelijke gezondheidszorg. Samen met bijna 3.000 collega’s willen we elke dag het verschil maken voor onze patiënten. Dit doen wij deskundig en vanuit betrokkenheid. En door te verbinden, te innoveren en op elkaar te bouwen. Zo werken we samen aan de ggz van nu én van morgen. Meer weten over onze strategische koers? Je leest het hier.
 
Onze locaties vind je in het midden van het land.Ons werkgebied strekt zich uit over Eemland, Flevoland, Gooi & Vechtstreek en Veluwe & Veluwe Vallei. Jouw nieuwe werkplek? Lelystad en omgeving.  Het Vluchtelingenprogramma van GGz Centraal bestaat sinds vier jaar uit twee teams: team Noord(zij bedienen de AZC's in Almere, Dronten en Luttelgeest) en team Zuid (zij bedienen de AZC's in Amersfoort, Harderwijk en Leersum).

De regio Flevoland ontfermt zich over een breed werkgebied, verdeeld over zes gemeenten. Vanuit onze locaties in Almere, Lelystad, Emmeloord en Dronten werken wij samen met ruim 325 collega’s. Flevoland is in beweging, stilstand is achteruitgang. Herstelgerichte patiëntenzorg, waarbij er zo maximaal mogelijk ambulant wordt gewerkt, kenmerkt de visie en aanpak binnen de regio. Evenals ons motto ‘behandelen doen wij samen’, waarbij de patiënt en zijn naasten centraal staan en intensief wordt samengewerkt met lokale netwerkpartners. Focus op eigen regie en autonomie, ruimte om te pionieren en multidisciplinaire samenwerking vind je terug in de visie op patiëntenzorg én werkgeverschap. 
Lees meer

Versterk ons

Zet jouw talenten in als maatschappelijk werker op de plek waar het er écht toe doet: versterk GGz Centraal.

Wil je meer informatie over de vacature? Bel of app dan met Andrea Heldoorn (teamleider bedrijfsvoering) via +31 610303338. Voor vragen over de 
sollicitatieprocedure kun je terecht bij Recruitment via recruitment@ggzcentraal.nl of via +31 881 340 415.


Als we dé geschikte kandidaat hebben gevonden, sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.
Lees meer
Solliciteren vóór: 22-02-2022
Deze vacature delen

Gerelateerde vacatures

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden

Vragen?

Wil je meer inhoudelijke informatie over de vacature? Bel of app dan met de vacaturehouder. Voor algemene vragen of vragen over de sollicitatieprocedure kom ik graag met je in contact.

Jettie Harrewijn
Jettie Harrewijn