Regio: Amersfoort
Aantal uren per week: 36
Vakgebied: Verpleegkundigen
Opleidingsniveau: HBO
Deze vacature delen

Zo werk jij

Voor wie jij er bent? Jongvolwassenen (18-30 jaar, uitzonderingen zijn mogelijk) die voor het eerst te maken krijgen met een psychose. Jij legt vaak als eerste van het team contact met de cliënt en diens naasten en je bent een centrale spil in de zorg. Je levert een bijdrage in de diagnostiek, behandeling en schrikt niet van crisisachtige situaties. Kortom, je bent er als SPV door:
 • intakes te doen, dit doe je samen met een regiebehandelaar.
 • samen met patiënt en de naastbetrokkenen het behandelplan op te stellen.
 • samen te werken met andere organisaties rondom de cliënt en daarin een coördinerende rol aan te nemen.
 • de voortgang van de behandeling te evalueren.
 • mee te draaien in bereikbaarheidsdiensten buiten kantoortijden.
Met jouw collega-professionals vorm je het DVI-team, een zelfstandig team dat werkt volgens de laatste inzichten. We richten ons met name op jongvolwassenen (18-30 jaar) en hun naasten, die voor het eerst te maken krijgen met een psychose of in hun leven tegen bijzondere ervaringen aanlopen. Cliënten worden ambulant behandeld. Focus is daarbij de vroegsignalering van psychose-achtige klachten of de vroeginterventie bij eerste psychotische episoden. Diagnostiek, behandeling en herstel worden tegelijkertijd en meteen na de intake gestart, zodat het (sociale) leven van onze cliënten zoveel mogelijk hetzelfde kan blijven (wonen, leren/werken, sociale relaties). Het samenwerken met familie en naastbetrokkenen van de cliënt is hierbij essentieel. We zijn multidisciplinair samengesteld met o.a. ambulant verpleegkundige, verpleegkundige psychiatrisch intensieve thuiszorg, (gz-)psycholoog, psychiater, arts-assistent en medewerker individuele plaatsing en steun. Als team maken we tijd voor elkaar vrij, we vinden het belangrijk dat we met elkaar verder groeien in onze ontwikkeling. Waar de één uitblinkt in kennis over verslaving, vult de ander dit mooi aan met ervaring van gesprekstechnieken. 

Hoe je ons team het beste kunt omschrijven? Deskundig, dichtbij en flexibel. En het belangrijkste: we hebben plezier in wat we doen.
Lees meer

Wij zorgen voor jou

Mogelijkheden binnen GGz Centraal zijn er genoeg. Omdat we een grote organisatie zijn met verschillende werklocaties kunnen we inspelen op ontwikkelwensen, functie-inhoud, type behandelprogramma en woon-werkafstand. Samen kijken we naar wat jij nodig hebt in je werk. Ook kun je als SPV bij GGz Centraal rekenen op:
 • een bruto maandsalaris tussen € 2.607,- en € 4.218,- (CAO GGZ, functiegroep 55) op basis van 36 uur.
 • een contract voor 24 - 36 uur per week voor een jaar. We werken vanuit vertrouwen, dus je krijgt bij ons meteen een vast contract.
 • training op het gebied van psychosezorg.
 • een eindejaarsuitkering een goede pensioenregeling.
 • 166 verlofuren en 35 levensfase-uren op basis van 36 uur. Zo willen we bijdragen aan een goede werk-privébalans.
 • een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden. Daarmee heb je de mogelijkheid om jouw salaris fiscaalvriendelijk in te zetten voor bijvoorbeeld de aanschaf van een fiets of extra verlof. 
Een referentiecheck is onderdeel van ons aannamebeleid. Bij indiensttreding vragen we je om een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Wij vragen deze voor je aan en vergoeden de kosten.
Lees meer

Jouw kwaliteiten

Jij bent stressbestendig en beschikt over een flinke dosis tact, de problematiek van onze doelgroep is vaak complex en dit vraagt soms veel van je als persoon. Daarnaast kun je goed variëren in je aanpak en bejegening, waarin het samen met de cliënt beslissen en gelijkwaardigheid je uitgangspunt is. Je bent in staat voorkomende problemen zelfstandig op te lossen en handelend op te treden en kunt daarbij goed inschatten waar jouw grenzen liggen. Ook heb je voor deze baan:
 • een afgeronde opleiding tot sociaal psychiatrisch verpleegkundige.
 • een bijbehorende BIG-registratie.
 • ervaring is fijn, maar je kunt ook reageren als je net of bijna je opleiding hebt afgerond.
 • goede sociale vaardigheden en gesprekstechnieken voor het begeleiden van patiënten, ook in emotioneel intensieve situaties.
 • een rijbewijs en je beschikt over een auto.
Lees meer

Met elkaar

Bij GGz Centraal rekenen elk jaar zo’n 25.000 cliënten op ons als de specialist in geestelijke gezondheidszorg. Samen met bijna 3.000 collega’s willen we elke dag het verschil maken voor onze cliënten. Dit doen wij deskundig en vanuit betrokkenheid. En door te verbinden, te innoveren en op elkaar te bouwen. Zo werken we samen aan de ggz van nu en van morgen. Meer weten over onze strategische koers? Je leest het hier.

Onze locaties vind je in het midden van het land. Ons werkgebied strekt zich uit over Eemland, Flevoland, Gooi & Vechtstreek en Veluwe & Veluwe Vallei. Jouw nieuwe werkplek? De Westsingel in Amersfoort, op loopafstand vanaf centraal station Amersfoort aan de rand van het centrum. Een brede locatie met verschillende behandelteams: het team Ouderenpsychiatrie, het FACT-team Stadskern, de teams Fornhese en Emerhese, het HYPE-team en het Diagnostiek en Vroege Interventie (DVI)-team.
Lees meer

Versterk ons

Zet jouw talenten in als SPV op de plek waar het er écht toe doet: versterk GGz Centraal in Amersfoort.

Wil je meer informatie over de vacature? Bel of app dan met Gera van den Berg (teamleider bedrijfsvoering) via +31 612971601. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Recruitment via recruitment@ggzcentraal.nl of via +31 881 340 415.

Als we dé geschikte kandidaat hebben gevonden, sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.
Lees meer
Solliciteren vóór: 16-03-2022
Deze vacature delen

Gerelateerde vacatures

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden

Vragen?

Wil je meer inhoudelijke informatie over de vacature? Bel of app dan met de vacaturehouder. Voor algemene vragen of vragen over de sollicitatieprocedure kom ik graag met je in contact.

Inge van Gent
Inge van Gent

Recruitment Coördinator