Regio: Amersfoort
Aantal uren per week: 36
Vakgebied: Stagiairs
Opleidingsniveau: WO
Deze vacature delen

Zo werk jij

Achtergrond
Een ongezonde leefstijl speelt een grote rol bij het ontstaan van risicofactoren voor hart- en vaatziekten (o.a. metabool syndroom) en draagt bij aan een verkorte levensduur van wel 10-20 jaar bij mensen met een ernstig psychiatrische aandoening (EPA). Dit verlies in levensjaren komt veelal door fysieke (zoals cardio-metabole) aandoeningen. Interventies die tot doel hebben om een actieve en gezonde leefstijl te stimuleren kunnen niet alleen lichamelijke gezondheid verbeteren, maar ook psychische symptomen, cognitief en psychosociaal functioneren en kwaliteit van leven. Dit is de reden dat leefstijl een speerpunt is bij GGz Centraal en we binnen GGz Centraal een leefstijlgerichte behandeling de norm maken.

Jouw werkzaamheden
Je neemt vragenlijsten af bij cliënten met een ernstige psychiatrische aandoening. De vragenlijsten worden afgenomen door middel van semi-gestructureerde interviews. De vragen gaan onder andere over beweging, voeding, kwaliteit van leven, slaap, symptomen, zingeving en vragen over de implementatie van de leefstijlbehandeling. Dit heeft als doel om de gezondheidstoestand van cliënten en de integratie van de leefstijlbehandeling in kaart te brengen. Je bent actief betrokken bij het uitvoeren van metingen, contact leggen met verpleegkundig teams en cliënten, toelichting van het onderzoek geven en data verzamelen. Dit doe je samen in een team met andere studenten. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om met behulp van de verzamelde data een onderzoeksvraag te beantwoorden in het kader van je (master)thesis. Het betreft kwantitatieve data.  

De werkzaamheden zullen op de verschillende klinieken van GGz Centraal plaatsvinden, zoals in Amersfoort, Ermelo, Hilversum of Almere. We trainen je in het afnemen van de verschillende vragenlijsten.
De standplaats is locatie Amersfoort, Zon & Schild, maar je kunt uiteraard ook vanuit huis aan je thesis werken.
Lees meer

Wij zorgen voor jou

Tijdens je stageperiode ontvang je een stagevergoeding conform de CAO GGZ. GGz Centraal werkt met een eigen stageovereenkomst, deze staat naast een eventuele stageovereenkomst vanuit je opleiding. Het gaat om een stageplek vanaf februari, maart of april 2022 tot ten minste eind juli 2022. De startdatum en stageperiode is in overleg, neem hierover gerust contact met ons op.

Een verklaring omtrent gedrag (VOG) is een vast onderdeel van onze referentiecheck. Deze zal worden vergoed.
Lees meer

Jouw kwaliteiten

Wij zoeken studenten die nieuwsgiering zijn naar – en affiniteit hebben met – de psychiatrie.
  • Je solliciteert op deze stage in het kader van een erkende WO opleiding gezondheidswetenschappen, psychologie of andere relevante studies.
  • Je hebt affiniteit of ervaring met het interviewen van cliënten of wil dit graag leren.
  • Je hebt sterke communicatieve vaardigheden, bent nauwkeurig en flexibel en kunt goed samenwerken.
  • Je hebt er geen probleem mee op (een groep) mensen af te stappen die je niet kent.
  • Je bent bereid om te reizen naar verschillende locaties (o.a. Amersfoort, Almere, Hilversum, Ermelo). Een auto is eventueel beschikbaar vanaf standplaats Amersfoort. Het bezit van rijbewijs B is een pre.

Het is niet mogelijk een BAPD aantekening of LOGO verklaring te behalen. Neem gerust contact met ons op als je benieuwd bent of jouw studierichting aansluit bij de stage.
Lees meer

Met elkaar

Wij zijn GGz Centraal, specialist in geestelijke gezondheidszorg, verdeeld over vijf resultaatverantwoordelijke zorgeenheden. Onze bijna 3.000 medewerkers stimuleren wij om hun kwaliteiten te ontwikkelen en optimaal in te zetten voor de beste zorg van onze cliënten. Daarnaast werken we intensief samen met andere zorginstellingen, welzijnsorganisaties en gemeenten. Onderwerpen als samenwerking & kennisdeling, innovatie, accent op veerkracht & herstel, goed werkgeverschap en financieel krachtige bedrijfsvoering bepalen onze dagelijkse praktijk.

Het vaste team bestaat uit twee promovendi en een senior onderzoeker (tevens inhoudelijk programmamanager Leefstijl), die in samenwerking met een uitvoerend programmamanager het onderwerp leefstijlgericht behandelen vormgeven binnen GGz Centraal. Doorlopend zijn ook mensen op een werkervaringsplaats, stagiairs en medewerkers in opleiding betrokken.
Lees meer

Versterk ons

Heb je vragen of wil je uit eerste hand meer te weten komen. App of bel dan met Natascha den Bleijker (06-82300686), Myrthe van Schothorst (06-82648117) onderzoekers leefstijl. Kijk voor meer informatie op www.ggzcentraal.nl/leefstijl.
Lees meer
Solliciteren vóór: 31-01-2022
Deze vacature delen

Gerelateerde vacatures

  • Geen gerelateerde vacatures gevonden

Vragen?

Wil je meer inhoudelijke informatie over de vacature? Bel of app dan met de vacaturehouder. Voor algemene vragen of vragen over de sollicitatieprocedure kom ik graag met je in contact.