Regio: Ermelo
Aantal uren per week: 24
Vakgebied: Begeleiders en vaktherapeuten
Opleidingsniveau: HBO
Deze vacature delen

Zo werk jij

Voor wie jij er bent? Jongeren tussen de 12 en 18 jaar met psychische problematiek of vermoeden daarvan. Als sociotherapeut begeleid je jongeren, met psychiatrische problematiek in de leeftijd van 12 tot 18 jaar tijdens het deeltijdprogramma, individueel en groepsgericht. Onder andere de inzet van positieve gezondheid en CGT komt de behandeling ten goede. Kortom, je bent er als sociotherapeut door: 

 • het individueel en groepsgericht behandelen van jongeren. 
 • het onderhouden en activeren van het systeem van de jongeren. 
 • observatie en diagnostisering. 
 • het creëren van een veilige (leef)omgeving. 
 • in een multidisciplinair team behandelingen te bespreken. 

Jouw nieuwe collega’s van Fornhese kinder- en jeugdpsychiatrie 12-18 jaar wachten al op je. Met jou als sociotherapeut zijn we nóg sterker in wat we doen. Namelijk, psychische en psychiatrische deeltijdbehandeling bieden aan jongeren tussen de 12 en 18 jaar.  

De Deeltijdbehandeling in Ermelo biedt hulp aan jongeren tussen de 12 en 18 jaar bij wie sprake is van psychiatrisch problematiek, of een vermoeden daarvan. De groep jongeren heeft vooral psychische problemen, o.a. ASS en persoonlijkheidsproblematiek. De jongeren van de deeltijdbehandeling kunnen hulp nodig hebben om leeftijdsadequaat gedrag vast te houden of op te pakken in de thuissituatie, op school en in de omgang met leeftijdsgenoten. Binnen de deeltijd vinden wij het belangrijk dat er aandacht is voor school en/of dagbesteding en/of werk. De groep wordt binnen de behandeling ingezet als middel, zodat de jongeren kunnen oefenen met elkaar en eventueel van elkaar kunnen leren. De deeltijdbehandeling is een systemische behandeling, waarin ouders nauw betrokken worden. 

Het team bestaat uit vier vaste collega’s sociotherapeuten. Je bent onderdeel van een multidisciplinair team met daarin een psychiater, klinisch-psycholoog, psychomotorisch therapeut, creatief therapeut beeldend, ambulant psychiatrisch gezinsbegeleider en een systeemtherapeut. We werken nauw samen en vertrouwen daarin op elkaar. Hoe je ons team het beste kunt omschrijven? Transparant, reflectief en met ruimte voor humor. En het belangrijkste: we hebben plezier in wat we doen. We werken hard, mét ons hart.  

Lees meer

Wij zorgen voor jou

Mogelijkheden binnen GGz Centraal zijn er genoeg. Omdat we een grote organisatie zijn met verschillende werklocaties kunnen we inspelen op ontwikkelwensen, functie-inhoud, type behandelprogramma en woon-werkafstand. Samen kijken we naar wat jij nodig hebt in je werk. Ook kun je als sociotherapeut bij GGz Centraal rekenen op:
 • een bruto maandsalaris tussen €1.996,- en €3.396,- (CAO GGZ, functiegroep 45) op basis van 36 uur.
 • een contract voor 24 uur per week voor een jaar. Bij wederzijds enthousiasme ligt een vast contract daarna voor de hand.
 • een eindejaarsuitkering en een goede pensioenregeling. 
 • 166 verlofuren en 35 levensfase-uren op basis van 36 uur. Zo willen we bijdragen aan een goede werk-privébalans.
 • een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden. Daarmee heb je de mogelijkheid om jouw salaris fiscaalvriendelijk in te zetten voor bijvoorbeeld de aanschaf van een fiets, aanvullende reiskostenvergoeding of extra verlof.
Een referentiecheck is onderdeel van ons aannamebeleid. Bij indiensttreding vragen we je om een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Wij vragen deze voor je aan en vergoeden de kosten.
Lees meer

Jouw kwaliteiten

Jij hebt doorzettingsvermogen, geduld, zelfreflectie en bent flexibel, waardoor jij goed kan inspelen op de behoeften en uitdagingen van deze doelgroep. Uiteraard ben je ook sterk in samenwerken, zodat je in het multidisciplinaire team collega’s informeert en samen een zo goed mogelijk behandeling biedt. Je past binnen GGZ Centraal als je net als wij de cliënt altijd voorop stelt. Ook heb je voor deze baan: 

 • een afgeronde hbo-opleiding Social Work (uitstroomprofiel Zorg), SPH of GGZ-agoog.
 • een SKJ registratie.
 • kennis van de psychopathologie en ontwikkelingspsychologie.
 • aantoonbare ervaring met werken in de kinder- en jeugdpsychiatrie (leeftijdscategorie 12 tot 18 jaar). 
Lees meer

Met elkaar

Bij GGz Centraal rekenen elk jaar zo’n 25.000 cliënten op ons als de specialist in geestelijke gezondheidszorg. Samen met bijna 3.000 collega’s willen we elke dag het verschil maken voor onze cliënten. Dit doen wij deskundig en vanuit betrokkenheid. En door te verbinden, te innoveren en op elkaar te bouwen. Zo werken we samen aan de ggz van nu én van morgen. Meer weten over onze strategische koers? Je leest het hier.

Onze locaties vind je in het midden van het land. Ons werkgebied strekt zich uit over Eemland, Flevoland, Gooi & Vechtstreek en Veluwe & Veluwe Vallei. Jouw nieuwe werkplek? Fornhese deeltijdbehandeling locatie Ermelo.

Fornhese biedt specialistische kinder- en jeugd ggz voor kinderen van 0 tot 18 jaar en hun naastbetrokkenen. Vanuit verschillende locaties en samen met ruim 325 collega’s en netwerkpartners ontfermt Fornhese zich over het totale werkgebied van GGz Centraal. Fornhese staat voor een hoge mate van professionaliteit en expertise. Zowel in de directe zorg als in de visie op werkgeverschap. Eigen initiatief, kennisdeling en constructieve samenwerking kenmerkt de collegiale manier van werken.
Lees meer

Versterk ons

Zet jouw talenten in als sociotherapeut op de plek waar het er écht toe doet: versterk GGz Centraal in Ermelo.

Wil je meer informatie over de vacature? Bel of app dan met Marloes van Keeken (teamleider) via +316 83045835. Voor vragen over de  sollicitatieprocedure kun je terecht bij Recruitment via recruitment@ggzcentraal.nl of via +31 881 340 415.

Als we dé geschikte kandidaat hebben gevonden, sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.
Lees meer
Solliciteren vóór: 03-02-2022
Deze vacature delen

Gerelateerde vacatures

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden

Vragen?

Wil je meer inhoudelijke informatie over de vacature? Bel of app dan met de vacaturehouder. Voor algemene vragen of vragen over de sollicitatieprocedure kom ik graag met je in contact.

Dax Teunissen
Dax Teunissen

Recruitment Coördinator