Regio: Amersfoort
Aantal uren per week: 28
Vakgebied: Begeleiders en vaktherapeuten
Opleidingsniveau: HBO
Deze vacature delen

Zo werk jij

Voor wie jij er bent? Jongeren tussen de 16 en 23 jaar met een autisme spectrumstoornis die verblijven op locatie, de Es. Door te kijken naar de individuele behoefte van de jongere, rekening houdend met de problematiek en gebruikmakend van de mogelijkheden van de jongere, geef je vorm aan het behandelklimaat voor een groep van 8 jongeren. Kortom je bent er als sociotherapeut door:
 • te zorgen voor een positief behandelklimaat waar de jongeren optimaal profiteren van de groep en daardoor een groei doormaken.
 • een rol te spelen in het (weer) op gang brengen van het ritme van school, dagbesteding en/of werk en de jongeren te stimuleren om dit patroon vast te houden.
 • de ouders, het gezin, school/werk en de verschillende instanties rondom de jongere nauw te betrekken bij de behandeling.
 • voor één of meer jongeren EVS (eerste verantwoordelijke sociotherapeut) te zijn en daarmee te zorgen voor de verslaglegging in de vorm van dagelijkse rapportages en een 3 maandelijks evaluatiegesprek.
Jouw 8 collega sociotherapeuten van Emerhese jeugd wachten al op je. Met jou als sociotherapeut zijn we nóg sterker in wat we doen. Namelijk, klinische gespecialiseerde behandeling bieden aan jongeren met een autisme spectrumstoornis. Pas wanneer ambulante behandeling te weinig effect heeft gehad, komen jongeren bij De Es terecht, waarbij ze werken aan hun sociale vaardigheden, inzicht in eigen problematiek krijgen en daarmee ook meer zelfvertrouwen krijgen en zelfredzamer worden. De focus ligt hier op het verminderen van de klachten én het ondersteunen van de omgeving. Het gezin wordt actief betrokken bij de behandeling.
Hoe je ons team het beste kunt omschrijven? Positief, enthousiast en wij maken gebruik van elkaars kwaliteiten om te werken aan een optimaal behandelklimaat voor de jongeren. En het belangrijkste: we hebben plezier in wat we doen. We werken hard, mét ons hart.

Goed om te weten; doordat de jongeren één weekend per twee weken naar huis gaan is de kliniek op dat moment gesloten. Hierdoor werk je gemiddeld ongeveer één weekenddag per twee weken. Ook hoef je binnen onze kliniek geen nachtdiensten te werken.
 
Lees meer

Wij zorgen voor jou

Mogelijkheden binnen GGz Centraal zijn er genoeg. Omdat we een grote organisatie zijn met verschillende werklocaties kunnen we inspelen op ontwikkelwensen, functie-inhoud, type behandelprogramma en woon-werkafstand. Samen kijken we naar wat jij nodig hebt in je werk. Op professioneel én persoonlijk vlak: we zien wie je bent. Betere zorg begint bij jou en daar ondersteunen en faciliteren we je graag in. Ook kun je als sociotherapeut bij GGz Centraal rekenen op:
 • een bruto maandsalaris tussen € 1.996,- en € 3.396,- (CAO GGZ, functiegroep 45) op basis van 36 uur.
 • een contract voor 28 uur per week voor de periode van een jaar. Bij wederzijds enthousiasme ligt een vast contract daarna voor de hand.  
 • geen inzet tijdens nachtdiensten en beperkte inzet op weekenddiensten (gemiddeld één dag per twee weken).
 • een eindejaarsuitkering, voor een fijne extra aan het einde van het jaar.
 • 166 verlofuren en 35 levensfase-uren op basis van 36 uur. Zo willen we bijdragen aan een goede werk-privébalans.
 • een goede pensioenregeling. Prettig voor later!
 • een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden. Daarmee heb je de mogelijkheid om jouw salaris fiscaalvriendelijk in te zetten voor bijvoorbeeld de aanschaf van een fiets, aanvullende reiskostenvergoeding of extra verlof.
Een referentiecheck is onderdeel van ons aannamebeleid. Bij indiensttreding vragen we je om een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Wij vragen deze voor je aan en vergoeden de kosten.
Lees meer

Jouw kwaliteiten

Jij bent goed in samenwerken en draagt daardoor bij aan de verdere ontwikkeling van ons team. Uiteraard beschik je over een goede zelfreflectie en sta je open voor feedback. Je past binnen GGz Centraal als je net als wij de cliënt altijd voorop stelt, meegaat in veranderingen en jezelf altijd wilt verbeteren. Ook heb je voor deze baan:
 • een afgeronde hbo opleiding Social Work / SPH met registratie GGZ-agoog en een SKJ-registratie. (Wij bieden de mogelijk om de SKJ-registratie bij ons te verlengen of te halen). 
 • kennis van de psychopathologie en ontwikkelingspsychologie.
 • aantoonbare ervaring in het werken in de kinder- en jeugdpsychiatrie (leeftijdscategorie 16 - 23 jaar).
 • ervaring in het werken met competentie gerichte modellen/Autisme centraal en/of Non Violence Resistance.
Lees meer

Met elkaar

Bij GGz Centraal rekenen elk jaar zo’n 25.000 cliënten op ons als de specialist in geestelijke gezondheidszorg. Samen met bijna 3.000 collega’s willen we elke dag het verschil maken voor onze cliënten. Dit doen wij deskundig en vanuit betrokkenheid. En door te verbinden, te innoveren en op elkaar te bouwen. Zo werken we samen aan de ggz van nu én van morgen. Meer weten over onze strategische koers? Je leest het hier.

Onze locaties vind je in het midden van het land. Ons werkgebied strekt zich uit over Eemland, Flevoland, Gooi & Vechtstreek en Veluwe & Veluwe Vallei. Jouw nieuwe werkplek? Zon & Schild wordt sinds de jaren 30 gebruikt als instellingsterrein voor de geestelijke gezondheidszorg en is een van onze grootste locaties. Op het omvangrijke groene landgoed vind je meerdere behandellocaties en gebouwen. Met de A28 op steenworp afstand is deze locatie goed bereikbaar.

Emerhese is ons expertisecentrum voor autisme spectrumstoornissen bij (jong) volwassenen. Vanuit onze locaties in Amersfoort en Almere werken wij samen met zo’n 50 collega’s. Emerhese staat voor een hoge mate van professionaliteit en expertise. Zowel in de directe zorg als in de visie op werkgeverschap. Eigen initiatief, kennisdeling en constructieve samenwerking kenmerkt de collegiale manier van werken
Lees meer

Versterk ons

Zet jouw talenten in als sociotherapeut op de plek waar het er écht toe doet: versterk GGz Centraal in Amersfoort.

Wil je meer informatie over de vacature? Bel of app dan met Gerben de Graaff (teamleider) via +31 613763445. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Recruitment via recruitment@ggzcentraal.nl of via +31 881 340 415.

Als we dé geschikte kandidaat hebben gevonden, sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.
Lees meer
Solliciteren vóór: 13-01-2022
Deze vacature delen

Gerelateerde vacatures

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden

Vragen?

Wil je meer inhoudelijke informatie over de vacature? Bel of app dan met de vacaturehouder. Voor algemene vragen of vragen over de sollicitatieprocedure kom ik graag met je in contact.

Dax Teunissen
Dax Teunissen

Recruitment Coördinator