Doorsturen
 
Doorsturen
 

psychiater (32 uur), Intensive Home Treatment en High Intensive Care

Heb jij als psychiater een denkwijze die past bij Intensive Home Treatment (IHT) en bij High Intensive Care (HIC)? Vind je het leuk en afwisselend om de verschillende aspecten van acute kortdurende zorg te combineren? Heb jij visie en een werkwijze waarmee je bijdraagt aan verdere ontwikkelingen en op de kaart ...

 • Regio: HarderwijkErmelo
 • Vakgebied: Psychiaters en artsen
 • Opleidingsniveau: WO
 • Aantal uren per week: 32 uur

Wat ga je doen?

Heb jij als psychiater een denkwijze die past bij Intensive Home Treatment (IHT) en bij High Intensive Care (HIC)? Vind je het leuk en afwisselend om de verschillende aspecten van acute kortdurende zorg te combineren? Heb jij visie en een werkwijze waarmee je bijdraagt aan verdere ontwikkelingen en op de kaart zetten van de acute zorg van de regio N.W. Veluwe van GGz Centraal? Solliciteer dan op de vacature en wij nodigen je graag uit voor een gesprek! 

Binnen de zorglijn worden psychiatrische patiënten behandeld die acuut psychiatrisch ontregeld zijn en kortdurend opschaling van zorg behoeven, in de vorm van crisiscontacten, intensieve thuisbehandeling of een kortdurende intensieve klinische behandeling binnen de HIC.

Je bent actief als behandelaar en verantwoordelijk voor het doen van crisisbeoordelingen, evenals het vormgeven van kortdurende crisisbehandeling ambulant of klinisch. Binnen het team werk je samen met enthousiaste collega’s in een multidisciplinaire samenstelling en geef je vorm aan zowel beleid als de behandeling. Het beleid binnen de crisisdienst/IHT richt zich op een veilige, effectieve en menselijke intensieve psychiatrie waar crisisinterventie, diagnostiek, risicotaxatie, symptoombestrijding en behandeling aan de orde komen.

Op de HIC wordt volgens de meest recente HIC richtlijnen gewerkt. De basis is een autonomie bevorderende, gastvrije zorg. Er wordt "evidence-based" behandeld, gericht op diagnostiek, stabiliseren en er wordt toegewerkt naar zoveel mogelijk herwinnen en versterken van de eigen regie.

Naast bovengenoemde patiëntenzorg, participeer je ook in de begeleiding van de artsen in opleiding tot specialist welke stage lopen binnen het team; je participeert in de 24-uurs bereikbaarheidsdienst en je kan een bijdrage leveren aan interne en externe consultatie, voorlichting en scholing aan zorginstellingen en verwijzers. Of bijdragen aan onderwijs en/of aan wetenschappelijk onderzoek.

De verdeling van uren tussen de crisisdienst, IHT en HIC is flexibel en er zijn allerlei opties bespreekbaar vanwege de flexibiliteit van de huidige 2 psychiaters!

Je krijgt als psychiater te maken met een veelzijdige, afwisselende, dynamische baan, waarin je deel uitmaakt van het acute zorg team. Een deel van de uren (schatting 16 uur) maak je deel uit van het Crisisdienst/IHT team met als standplaats Harderwijk, en een deel (schatting 16 uur) van het HIC team in Ermelo. Deze uren zijn een inschatting en we nodigen je ook met klem uit te komen praten over een andere verdeling van de uren om zo een verdeling te maken op basis van je persoonlijke voorkeuren.

Wat heb je nodig?

 • je bent psychiater, ingeschreven in het register psychiatrie van de Medisch Specialisten Registratie Commissie;
 • je geeft inhoudelijk richting aan medewerkers; 
 • je zet de IHT/acute crisisbehandeling/HIC meer op de kaart binnen de regio;
 • je bent in bezit van rijbewijs B;
 • je bent enthousiast en hebt een proactieve houding.
Verder zijn voor de vacature psychiater Kortdurende zorg volwassenen de volgende eigenschappen van belang:
 • verbindend – zowel in het team als naar buiten;
 • creatief en innovatief – m.b.t. inhoud van behandelingen;
 • inhoudelijk sterk – specifieke kennis over patiënten met acute psychiatrische problematiek.

Wat mag je verwachten?

Jij gaat deel uitmaken van een enthousiast en professioneel team. Daarnaast bieden we jou:
 • een parttime contract voor 32 uur voor onbepaalde tijd; 
 • salaris conform de CAO GGZ en de AMS regeling van GGz Centraal; 
 • een referentiecheck maakt onderdeel uit van deze procedure. Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) hoort hier bij. Wij vergoeden de kosten;
 • een actief scholingsbeleid en uitstekende, flexibele arbeidsvoorwaarden, meer hierover kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.

Waar ga je werken?

De Resultaat Verantwoordelijke Zorgeenheid (RVZe) Veluwe & Veluwe Vallei is één van de onderdelen van GGz Centraal en biedt specialistische zorg aan volwassenen en ouderen met psychiatrische problemen, op het landgoed Veldwijk in Ermelo en locaties daarbuiten.
Veluwe & Veluwe Vallei heeft uitgebreide behandelvoorzieningen voor mensen met uiteenlopende psychiatrische problematiek.

Solliciteren

Is jouw interesse gewekt en wil je meer informatie? Neem dan contact op met  Mieke Klein Hofmeijer (psychiater HIC) op telefoonnummer  0341- 566780 of Nienke Hoekstra (psychiater crisisdienst) bereikbaar via mail n.hoekstra@ggzcentraal.nl.

Wil je solliciteren op de vacature psychiater Kortdurende zorg volwassenen? Stuur dan je cv en brief met motivatie via het onderstaande sollicitatieformulier ter attentie van Hetty Hop.

Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.

Reageren kan tot 27-11-2018.

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden
Doorsturen