Regio: Amersfoort Hilversum
Aantal uren per week: 24
Vakgebied: Stagiairs
Opleidingsniveau: MBO
Deze vacature delen

Zo werk jij

Ervaringsdeskundigheid binnen GGz Centraal  is volop in ontwikkeling. Jouw stageplek? Zon en Schild in Amersfoort of Regio Gooi en Vechtstreek.  In beide regio's werk je samen met andere ervaringsdeskundige aan herstel ondersteunde zorg binnen de psychiatrie. We richten ons op wat er juist wel kan, empowerment en brengen stigmatisering onder de aandacht. We bieden een breed herstel ondersteunend activiteiten aanbod aan voor mensen met sterk uiteenlopende ziektebeelden en zorgbehoeften.
 
Jezelf ontwikkelen tot ervaringsdeskundige
SBE is een MBO beroepsopleiding die zich richt op (aspirant) studenten die zelf ervaring hebben met ernstig ontwrichtende psychiatrische kwetsbaarheden en het herstellen daarvan. In deze opleiding leer je deze ervaring om te zetten van ervaring, naar ervaringskennis, naar professionele ervaringsdeskundigheid. Als stagiaire ga je één dag naar school en loop je 24 uur stage per week. GGz centraal betaalt de tweejarige opleiding.                                                    
  
Ervaringsdeskundigheid binnen  GGz centraal
Om herstel te bevorderen werken we binnen GGz Centraal steeds meer met ervaringsdeskundigen. Ervaringsdeskundigen werken vanuit eigen en collectieve ervaring met (ernstig) psychisch lijden en rolverlies. En bieden herstel ondersteunende activiteiten, peer support en methodische zelfhulp. Denk aan het begeleiden van herstelwerkgroepen en WRAP. Daarnaast maakt een ervaringsdeskundige (zelf) stigmatisering bespreekbaar tijdens de behandeling en binnen het team.

Binnen ons team ervaringsdeskundige zijn gelijkwaardigheid en empowerment belangrijke normen en staat het leren van elkaar centraal. De ervaringsdeskundigen binnen GGz Centraal vormen een netwerk, hebben onderling intervisie, ontmoeten en leren van elkaar tijdens inspiratiebijeenkomsten. Als stagiaire ben je onderdeel van dit leuke en diverse team, doet mee en willen we graag ook van jou leren.

We gaan samen met jou kijken welke locatie bij je past en krijgt daar begeleiding tijdens de werkzaamheden. Dit kan zijn bij de dagactiviteiten, FACT-team of de respijtvoorziening Retrovo. Er is ruimte om je opdrachten uit te voeren en je te ontwikkelen als Begeleider die zijn ervaring op een professionele en gepaste manier kan inzetten.

Als ervaringsdeskundige begeleider ondersteun je mensen bij het versterken van de eigen kracht, bij het hervinden, vergroten of behouden van de regie en het opnieuw inhoud en richting geven aan zijn/haar leven. Als geen ander kun jij je inleven in de situatie van de ander. Binnen een medische georiënteerde organisatie werk je vanuit de visie op herstel gericht werken waarbij herstel centraal staat.
 
Bij het begeleiden staan is het hersteldoel  het uitgangspunt, je zoekt samen naar mogelijkheden om de regie vergroten. Je komt te werken in een gevarieerd team met betrokken collega’s. Daarnaast neem je in overleg met coördinator herstel deel aan verschillende herstenactiviteiten  en maakt gebruik van de intervisie voor ervaringsdeskundigen en herstelwerkers.
Lees meer

Wij zorgen voor jou

Je krijgt bij ons alle ruimte om te leren en je kwaliteiten te ontwikkelen. Wij bieden je een stageovereenkomst voor 24 uur voor de duur van de stage. GGz Centraal betaalt de twee jarige opleiding.
                                                                 
Je komt te werken in een gevarieerd team met betrokken collega’s. Daarnaast werk je ook veel samen met de multidisciplinaire behandelteams en andere interne en externe partijen. Je krijgt werkbegeleiding op de afdeling.

Als ervaringsdeskundige binnen GGz Centraal maak je deel uit van een netwerk. Je hebt onderling intervisie en ontmoet en leert van elkaar tijdens inspiratiebijeenkomsten.

Je neemt in overleg met coördinator herstel deel aan verschillende herstel activiteiten en maakt gebruik van de intervisie voor ervaringsdeskundigen en herstelwerkers.

Een VOG verklaring is verplicht. Wij vragen de verklaring voor je aan en de kosten worden vergoed.
 
Lees meer

Jouw kwaliteiten

  • je hebt persoonlijke ervaring als client in de psychiatrie en/of verslaving
  • je bent enthousiast en leergierig
  • je beschikt over voldoende stabiliteit en structuur
  • je bent bekend met de begrippen herstel, empowerment, hoop, eigen regie
  • je hebt inzicht en een reflecterend vermogen met betrekking tot eigen ervaring
  • verklaring omtrent gedrag (VOG)
  • je voldoet aan de opleidingseisen
Lees meer

Met elkaar

Wij zijn GGz Centraal, specialist in geestelijke gezondheidszorg, verdeeld over vijf resultaatverantwoordelijke zorgeenheden. Onze bijna 3.000 medewerkers stimuleren wij om hun kwaliteiten te ontwikkelen en optimaal in te zetten voor de beste zorg van onze patiënten. Daarnaast werken we intensief samen met andere zorginstellingen, welzijnsorganisaties en gemeenten. Onderwerpen als samenwerking & kennisdeling, innovatie, accent op veerkracht & herstel, goed werkgeverschap en financieel krachtige bedrijfsvoering bepalen onze dagelijkse praktijk.

Bij GGz Centraal rekenen elk jaar zo’n 25.000 cliënten op ons in de geestelijke gezondheidszorg. Samen met ruim 3.000 collega’s willen we elke dag het verschil maken. Dit doen we door strategisch te verbinden, te blijven innoveren en als collega’s op elkaar te bouwen. Samenwerking, optimalisatie en innovatie vind je terug in de visie op onze zorg én werkgeverschap. Zo werken we samen aan de ggz van nu én van morgen.  

Onze locaties vind je in het midden van het land. Ons werkgebied strekt zich uit over Eemland, Flevoland, Gooi & Vechtstreek en Veluwe & Veluwe Vallei.
Lees meer

Versterk ons

Ben je enthousiast geworden en wil je meer informatie over deze vacature, neem dan contact op met het stagebureau GGz Centraal via stagebureau@ggzcentraal.nl.

Wil je direct solliciteren, stuur dan je cv en brief met motivatie via het sollicitatieformulier. 
 
Lees meer
Solliciteren vóór: 30-11-2021
Deze vacature delen

Gerelateerde vacatures

  • Geen gerelateerde vacatures gevonden

Vragen?

Wil je meer inhoudelijke informatie over de vacature? Bel of app dan met de vacaturehouder. Voor algemene vragen of vragen over de sollicitatieprocedure kom ik graag met je in contact.