Regio: Almere
Aantal uren per week: 36
Vakgebied: Begeleiders en vaktherapeuten
Opleidingsniveau: HBO
Deze vacature delen

Zo werk jij

Voor wie jij er bent? Psychisch kwetsbare mensen, waarbij het behouden of vinden van werk of een passende opleiding niet via de reguliere wegen lukt en de koppeling met zorg nodig is. Als onderdeel van de behandeling voer je IPS (Individuele Plaatsing en Steun) -trajecten uit. Door ondersteuning en begeleiding te bieden tijdens dit IPS-traject en coaching-on-the-job te geven na plaatsing, help jij de cliënt de juiste baan te vinden en te behouden. Kortom, je bent er als Jobcoach/IPS-trajectbegeleider door:
 
 • re-integratie en jobcoaching te bieden volgens de IPS-methodiek, dé evidence-based re-integratiemethode om mensen met een ernstige psychische aandoeningen te helpen bij het vinden en behouden van betaald werk of opleiding.  
 • advies te geven over een passende baan, financiën en uitkeringen.  
 • goed te kunnen schakelen met het behandelteam en samen tot passende zorg te komen.
 • een eigen werkgeversnetwerk op te bouwen door het plegen van acquisitie.  
 • samen te werken met in- en externe netwerkpartners zoals Kwintes, het UWV, WSP en Gemeenten.
 • langdurige ondersteuning te bieden aan zowel de client als werkgever.   

Het kunnen meedoen in de maatschappij door middel van een (betaalde) baan maakt een significant verschil in het herstel en welbevinden van onze cliënten. Dit is waar jij aan bijdraagt.

Het IPS-Team

Jouw collega’s van het kersverse IPS-team Flevoland wachten al op jou. Met jou als Jobcoach/IPS-trajectbegeleider zijn we nóg sterker in wat we doen. Namelijk: zorg en re-integratie bieden aan psychisch kwetsbare mensen. Het team bestaat uit 5 trajectbegeleiders die samen IPS bieden aan cliënten van de verschillende gebiedsteams. IPS is onderdeel van de behandeling en gaat in nauwe samenwerking met het behandelteam.

Hoe je ons IPS-team het beste kunt omschrijven? Enthousiast en werken vanuit de herstelgerichte gedachte met oog voor de doelen van de cliënt.


Gebiedsteams
In heel Flevoland hebben we gebiedsteams. Per team bieden wij alle soorten behandeling en begeleiding in een afgebakende wijk. Sinds oktober 2018 zijn deze gevormd uit FACT- en specialistische teams en bestaan uit: psychiater/arts, maatschappelijk werker, (sociaal-) psychiatrisch verpleegkundigen, ambulant begeleiders/verpleegkundigen, ervaringsdeskundigen, GGZ-agoog, en psychologen. Elk team heeft een vaste Jobcoach/IPS-trajectbegeleider als contactpersoon die de re-integratietrajecten oppakt van cliënten. De ambitie is om IPS verder uit te rollen door Flevoland heen, bijvoorbeeld in Almere, Emmeloord, Dronten en/of de Noord Oostpolder, een gave opdracht waar jij een bijdrage aan kan leveren. Afhankelijk van jouw voorkeur voor werkplek gaan we kijken waar je komt te werken.
Lees meer

Wij zorgen voor jou

Mogelijkheden binnen GGz Centraal zijn er genoeg. Doordat we een grote organisatie zijn met verschillende werklocaties, kunnen we inspelen op ontwikkelwensen, functie-inhoud, type behandelprogramma en woon-werkafstand. Samen kijken we naar wat jij nodig hebt in je werk. Ook kun je als Jobcoach/IPS-trajectbegeleider bij GGz Centraal rekenen op:
 
 • een bruto maandsalaris tussen € 2.265,- en € 3.755,- (CAO GGZ, functiegroep 50) op basis van 36 uur.
 • een contract voor 24-36  uur per week voor een jaar. Bij wederzijds enthousiasme ligt een vast contract daarna voor de hand.
 • een eindejaarsuitkering en een goede pensioenregeling.
 • 166 verlofuren en 35 levensfase-uren op basis van 36 uur. Zo willen we bijdragen aan een goede werk-privébalans.
 • een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden. Daarmee heb je de mogelijkheid om jouw salaris fiscaalvriendelijk in te zetten voor bijvoorbeeld de aanschaf van een fiets of extra verlof.

Een referentiecheck is onderdeel van ons aannamebeleid. Bij indiensttreding vragen we je om een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Wij vragen deze voor je aan en vergoeden de kosten.
Lees meer

Jouw kwaliteiten

Jij bent gewend om zelfstandig te werken en initiatief te nemen om de cliënten zo goed mogelijk te ondersteunen in hun zoektocht naar een passende baan of opleiding. Je hebt een grote dosis optimisme en doorzettingsvermogen, je werkt op het snijvlak van zorg en maatschappij en bent in staat om te schakelen tussen de belangen van jouw cliënt en de werkgever. Ook heb je voor deze baan:
 
 • werkervaring in arbeidsintegratie, jobcoaching of als IPS-trajectbegeleider.
 • een afgeronde hbo opleiding (SPH, MWD verpleegkunde, psychologie, ergotherapie, vaktherapie) die valt binnen de CONO-beroepenstructuur. 
 • een afgeronde, erkende IPS-opleiding of bereidheid deze te volgen.
 • werkervaring met onze doelgroep, cliënten met een ernstige psychiatrische aandoening.
 • bij voorkeur kennis van wet- en regelgeving omtrent verzuim en uitkeringen.
 • een rijbewijs en eigen vervoer.
Lees meer

Met elkaar

Bij GGz Centraal rekenen elk jaar zo’n 25.000 patiënten op ons als de specialist in geestelijke gezondheidszorg. Samen met bijna 3.000 collega’s willen we elke dag het verschil maken voor onze patiënten. Dit doen wij deskundig en vanuit betrokkenheid. En door te verbinden, te innoveren en op elkaar te bouwen. Zo werken we samen aan de ggz van nu én van morgen. Meer weten over onze strategische koers? Je leest het hier.

Vanuit heel Flevoland kunnen volwassenen en ouderen met psychiatrische problematiek hier terecht voor een breed behandelaanbod. De regio Flevoland ontfermt zich over een breed werkgebied, verdeeld over zes gemeenten. Vanuit onze locaties in Almere, Lelystad, Emmeloord en Dronten werken wij samen met ruim 325 collega’s.  Jij en je IPS collega’s leveren zorg vanuit het IPS team aan gebiedsteams, specialistische teams en/of klinieken. De locatie is nader te bepalen, in overleg met jou.
Lees meer

Versterk ons

Zet jouw talenten in als Jobcoach/IPS-trajectbegeleider op de plek waar het er écht toe doet: versterk GGz Centraal in Flevoland.

Wil je meer informatie over de vacature? Bel of app dan met Esther Suurmond (Teamleider IPS) via telefoonnummer +31 6 52 87 3921 of e.suurmond@ggzcentraal.nl  Klik hier voor meer informatie over IPS. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Recruitment via recruitment@ggzcentraal.nl of via +31 881 340 415. 

Als we dé geschikte kandidaat hebben gevonden, sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.

 
Lees meer
Solliciteren vóór: 18-01-2022
Deze vacature delen

Gerelateerde vacatures

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden

Vragen?

Wil je meer inhoudelijke informatie over de vacature? Bel of app dan met de vacaturehouder. Voor algemene vragen of vragen over de sollicitatieprocedure kom ik graag met je in contact.

Jettie Harrewijn
Jettie Harrewijn