Regio: Amersfoort
Aantal uren per week: 24
Vakgebied: Begeleiders en vaktherapeuten
Opleidingsniveau: MBO HBO
Deze vacature delen

Zo werk jij

Voor wie jij er bent? Cliënten die gebruik maken van creatieve activiteiten en herstelactiviteiten. Als ervaringsdeskundige bied je door groepsactiviteiten herstelondersteuning aan cliënten en begeleid je hen door dit proces heen. Kortom, je bent er als ervaringsdeskundige door:
 • samen met collega ervaringsdeskundigen en herstelwerkers diverse herstelondersteunende activiteiten te faciliteren.
 • informatiebijeenkomsten te organiseren en workshops en cursussen aan te bieden, zowel aan cliënten als collega`s om uiteindelijk het herstel van de client te bevorderen en collega’s mee te nemen in het herstelgericht werken.
De ervaringsdeskundigen binnen GGz Centraal hebben vijf basisactiviteiten opgezet: cursus kennismaken met herstel, herstelwerkgroepen, thema-gesprekken, (herstel) verhalen schrijven en WRAP. Je bent onderdeel van het ervaringsdeskundige team van de regio Eemland en gaat een rol spelen in het steeds meer herstelgericht werken.

Het team ervaringsdeskundigen, herstelwerkers en medewerkers dagactiviteiten is een gemêleerd team.  Hoe je het team het beste kunt omschrijven? Betrokken, in voor een uitdaging en flexibel. En het belangrijkste: we hebben plezier in wat we doen. We werken hard, mét ons hart.
Lees meer

Wij zorgen voor jou

Mogelijkheden binnen GGz Centraal zijn er genoeg. Omdat we een grote organisatie zijn met verschillende werklocaties kunnen we inspelen op ontwikkelwensen, functie-inhoud, type behandelprogramma en woon-werkafstand. We zien wie je bent en wat je kan. Ook kun je als ervaringsdeskundige bij GGz Centraal rekenen op:
 • een bruto maandsalaris tussen € 1.996,- en € 3.101,- (CAO GGZ, functiegroep 40) op basis van 36 uur.
 • een contract voor 24 uur per week voor een jaar. 
 • een eindejaarsuitkering en een goede pensioenregeling.
 • 166 verlofuren en 35 levensfase-uren op basis van 36 uur. Zo willen we bijdragen aan een goede werk-privébalans. 
 • een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden. Daarmee heb je de mogelijkheid om jouw salaris fiscaalvriendelijk in te zetten voor bijvoorbeeld de aanschaf van een fiets, aanvullende reiskostenvergoeding of extra verlof. 
Een referentiecheck is mogelijk onderdeel van ons aannamebeleid. Bij indiensttreding vragen we je om een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Wij vragen deze voor je aan en vergoeden de kosten. 
Lees meer

Jouw kwaliteiten

Jij bent iemand die verbinding zoekt zowel naar je cliënten als naar je collega’s toe. Uiteraard ben je ook flexibel, de vraag naar het soort activiteiten kan veranderen en dat vraagt van jou een andere inzet. Vanuit ervaringsdeskundigheid ben je in staat ruimte te maken voor het herstelproces van anderen en kun je collega’s coachen in herstelgericht werken. Je past binnen GGz Centraal als je vanuit jouw expertise wilt bijdragen aan de allerbeste zorg. Ook heb je voor deze baan:
 • een afgeronde mbo/hbo opleiding op het gebied van Ervaringsdeskundigheid in Zorg en Welzijn.
 • kennis en ervaring op het gebied van herstel en herstelondersteuning vanuit clientperspectief.
 • bij voorkeur de opleiding WRAP facilitator gevolgd en heb je ervaring met het begeleiden van thema- en gespreksgroepen.
Lees meer

Met elkaar

Bij GGz Centraal rekenen elk jaar zo’n 25.000 cliënten op ons als de specialist in geestelijke gezondheidszorg. Samen met bijna 3.000 collega’s willen we elke dag het verschil maken voor onze cliënten. Dit doen wij deskundig en vanuit betrokkenheid. En door te verbinden, te innoveren en op elkaar te bouwen. Zo werken we samen aan de ggz van nu én van morgen. Meer weten over onze strategische koers? Je leest het hier.

Onze locaties vind je in het midden van het land. Ons werkgebied strekt zich uit over Eemland, Flevoland, Gooi & Vechtstreek en Veluwe & Veluwe Vallei. Jouw nieuwe werkplek? Zon & Schild ligt in een goed bereikbare en bosrijke omgeving aan de rand van Amersfoort. Wij bieden een breed behandelaanbod aan patiënten met sterk uiteenlopende ziektebeelden en zorgbehoeften. Wij bieden zowel acute als langdurige zorg, wij kennen open en gesloten afdelingen en afdelingen voor zowel volwassenenpsychiatrie als ouderenpsychiatrie.
Lees meer

Versterk ons

Zet jouw talenten in als ervaringsdeskundige op de plek waar het er écht toe doet: versterk GGz Centraal in Amersfoort.

Wil je meer informatie over de vacature? Bel of app dan vanaf maandag 23 augustus (i.v.m. vakantie) met Hennie Montijn (coördinator herstel en ervaringsdeskundigheid) via +31 650497208. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Recruitment via recruitment@ggzcentraal.nl of via +31 881 340 415.

Als we dé geschikte kandidaat hebben gevonden, sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.
Lees meer
Solliciteren vóór: 29-09-2021
Deze vacature delen

Gerelateerde vacatures

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden

Vragen?

Wil je meer inhoudelijke informatie over de vacature? Bel of app dan met de vacaturehouder. Voor algemene vragen of vragen over de sollicitatieprocedure kom ik graag met je in contact.

Inge van Gent
Inge van Gent

Recruitment Coördinator