Regio: Ermelo
Aantal uren per week: 36
Vakgebied: Begeleiders en vaktherapeuten
Opleidingsniveau: HBO
Deze vacature delen

Zo werk jij

Voor wie jij er bent? Volwassenen met psychiatrische- en verslavingsproblematiek. Op de detox bieden we patiënten individuele begeleiding en groepstherapie in hun weg naar herstel. Kortom, je bent er als sociotherapeut door:
 • een voortrekkersrol te vervullen in het geven van groepstherapie. Samen met jouw expertise van groepsdynamiek breng je deze kennis over aan het team.
 • patiënten te begeleiden en te motiveren in de eerste fase van detoxificatie van verslavende middelen.
 • contact te onderhouden met het sociale netwerk van de patiënten.
 • samen met je collega’s vorm te geven aan de nieuwe beroepsinhoudelijke ontwikkelingen op de afdeling.
 • beschikbaar te zijn voor alle voorkomende diensten.
Jouw nieuwe collega’s van de afdeling detox wachten al op je. Met jou als sociotherapeut zijn we nóg sterker in wat we doen. Namelijk, zorg bieden aan patiënten met psychiatrische- en verslavingsproblematiek. Wij bieden een kortdurende detox-opname gericht op ontgiften en somatisch herstel na een periode van gebruik en een langere vierweekse detox-opname gericht op diagnostiek. Als onderdeel van deze behandeling bieden wij vijf dagen per week groepstherapie aan voor alle patiënten.

Op de afdeling werken we volgens het principe van ‘Positieve Gezondheid". We brengen samen met de patiënt de verschillende levensgebieden in beeld om zo te kunnen werken aan een andere leefstijl, welke meegenomen kan worden in het vervolgtraject van de behandeling.

Hoe je ons team het beste kunt omschrijven? Deskundig, betrokken en mensgericht. En het belangrijkste: we hebben plezier in wat we doen. We werken hard, mét ons hart.
Lees meer

Wij zorgen voor jou

Mogelijkheden binnen GGz Centraal zijn er genoeg. Omdat we een grote organisatie zijn met verschillende werklocaties kunnen we inspelen op ontwikkelwensen, functie-inhoud, type behandelprogramma en woon-werkafstand. Samen kijken we naar wat jij nodig hebt in je werk. Ook kun je als sociotherapeut bij GGz Centraal rekenen op:  

 • een bruto maandsalaris tussen € 1.996,- en € 3.396,- (CAO GGZ, functiegroep 45) op basis van 36 uur.  
 • een contract voor 32 - 36 uur per week voor bepaalde tijd. Bij wederzijds enthousiasme ligt een vast contract daarna voor de hand.   
 • een eindejaarsuitkering en een goede pensioenregeling. 
 • 166 verlofuren en 35 levensfase-uren op basis van 36 uur. Zo willen we bijdragen aan een goede werk-privébalans.   
 • een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden. Daarmee heb je de mogelijkheid om jouw salaris fiscaalvriendelijk in te zetten voor bijvoorbeeld de aanschaf van een fiets, aanvullende reiskostenvergoeding of extra verlof.  

Een referentiecheck is onderdeel van ons aannamebeleid. Bij indiensttreding vragen we je om een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Wij vragen deze voor je aan en vergoeden de kosten.

Lees meer

Jouw kwaliteiten

Jij bent sociaal en communicatief vaardig, zodat jij jouw kennis en expertise op het gebied van groepstherapie en groepsdynamiek goed kan overbrengen binnen het team. Daarbij ben je ook initiatiefrijk, zodat we samen nog sterker kunnen worden in de zorg die we bieden. Je past binnen GGz Centraal als je net als wij de cliënt altijd voorop stelt. Ook heb je voor deze baan:
 • een afgeronde opleiding SPW/Sociaal Werker of SPH/Social Work.
 • ervaring in het geven van groepstherapie en expertise van groepsdynamiek.
Lees meer

Met elkaar

Bij GGz Centraal rekenen elk jaar zo’n 25.000 cliënten op ons als de specialist in geestelijke gezondheidszorg. Samen met bijna 3.000 collega’s willen we elke dag het verschil maken voor onze cliënten. Dit doen wij deskundig en vanuit betrokkenheid. En door te verbinden, te innoveren en op elkaar te bouwen. Zo werken we samen aan de ggz van nu én van morgen. Meer weten over onze strategische koers? Je leest het hier

Onze locaties vind je in het midden van het land. Ons werkgebied strekt zich uit over Eemland, Flevoland, Gooi & Vechtstreek en Veluwe & Veluwe Vallei. Jouw nieuwe werkplek? Veldwijk in Ermelo. Veldwijk is een begrip in de regio en wordt al sinds 1883 gebruikt als ggz instellingsterrein. Midden in de bossen en opgebouwd uit vele gebouwen en behandellocaties vormt Veldwijk onze grootste locatie. Met de A28 op steenworp afstand en het treinstation van Ermelo op het landgoed zelf is deze locatie goed bereikbaar.

De regio Veluwe & Veluwe Vallei ontfermt zich over een breed werkgebied, verdeeld over 12 gemeenten. Vanuit onze locaties in Elburg, Wezep, ‘t Harde, Nunspeet, Harderwijk, Ermelo, Putten, Nijkerk, Barneveld en Veenendaal werken wij samen met ruim 950 collega’s. De regio omarmt de visie van Machteld Huber, waarbij de nadruk gelegd wordt op veerkracht en niet op ziekte. Focus op eigen regie, autonomie en vertrouwen vind je terug in de visie op patiëntenzorg én op werkgeverschap.
Lees meer

Versterk ons

Zet jouw talenten in als sociotherapeut op de plek waar het er écht toe doet: versterk GGz Centraal in Ermelo.

Wil je meer informatie over de vacature? Bel of app dan met Maurits Kracht (teamleider) via (telefoonnummer 0341-566700) Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Recruitment via recruitment@ggzcentraal.nl of via +31 881 340 415.

Als we dé geschikte kandidaat hebben gevonden, sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.
Lees meer
Solliciteren vóór: 30-09-2021
Deze vacature delen

Gerelateerde vacatures

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden

Vragen?

Wil je meer inhoudelijke informatie over de vacature? Bel of app dan met de vacaturehouder. Voor algemene vragen of vragen over de sollicitatieprocedure kom ik graag met je in contact.

Dax Teunissen
Dax Teunissen

Recruitment Coördinator