Regio: Almere
Aantal uren per week: 16
Vakgebied: Begeleiders en vaktherapeuten
Opleidingsniveau: HBO
Deze vacature delen

Zo werk jij

Voor wie jij er bent? Kinderen in de leeftijd tot 6 jaar met een extra ondersteuningsbehoefte binnen het onderwijs. In samenwerking met de Bombardon (school voor Speciaal Basis Onderwijs), Vitree (jeugdhulpaanbieder) en de gemeente Almere zijn we in 2013 gestart met een Onderwijs jeugd Arrangement. Binnen de school is er een intensieve samenwerking tussen onderwijs en zorg voor deze kinderen. Kortom, je bent er als sociotherapeut door:
 • samen met één collega verantwoordelijkheid te dragen voor de ouderbegeleiding.
 • nauw samen te werken en af te stemmen met de behandelaren over de voortgang van gestelde doelen.
 • deel te nemen aan evaluatiegesprekken tussen ouders, school en Fornhese.
 • ambulante gezinsbegeleiding aan te bieden.
 • kinderen te observeren tijdens lesuren.
 • te overleggen met leerkrachten.

Jouw nieuwe collega’s wachten al op je. Met jou als sociotherapeut zijn we nóg sterker in wat we doen. Namelijk, kleuters in de leeftijd van 4-6 jaar voorzien in hun ondersteuningsbehoefte op de Bombardon in Almere, voor de klassen Triangel en Tamboerijn (arrangement Passend Onderwijs). De Triangel is een diagnostiek-/behandelklas, de Tamboerijn is een behandelklas. Als sociotherapeut ondersteun je ouders bij de aanpak en opvoeding van hun kind. Dit kan in individuele ouderbegeleiding, maar ook in een oudergroep plaats vinden. Hierin is een belangrijke rol voor jou als sociotherapeut weggelegd. Je past hierbij een systemische manier van denken en werken toe. Ook neem je deel aan het multidisciplinair overleg op school (1x per 6 weken) met leerkrachten van de Triangel en Tamboerijn en de betrokken medewerkers. Je zal voor 8 uur werkzaam zijn op de school en voor de andere 8 uur op de polikliniek binnen Behandelprogramma 0-6 jaar.

Hoe je ons team het beste kunt omschrijven? Enthousiast, deskundig en collegiaal. En het belangrijkste: we hebben plezier in wat we doen. We werken hard, mét ons hart. 

Lees meer

Wij zorgen voor jou

Mogelijkheden binnen GGz Centraal zijn er genoeg. Omdat we een grote organisatie zijn met verschillende werklocaties kunnen we inspelen op ontwikkelwensen, functie-inhoud, type behandelprogramma en woon-werkafstand. Samen kijken we naar wat jij nodig hebt in je werk. Ook kun je als sociotherapeut bij GGz Centraal rekenen op:
 • een bruto maandsalaris tussen €2.265,- en €3.755,- (CAO GGZ, functiegroep 50) op basis van 36 uur.
 • een contract voor 16 uur per week voor een jaar. Bij wederzijds enthousiasme ligt een contract voor onbepaalde tijd daarna voor de hand.
 • een eindejaarsuitkering en een goede pensioenregeling. 
 • 166 verlofuren en 35 levensfase-uren op basis van 36 uur. Zo willen we bijdragen aan een goede werk-privébalans.
 • een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden. Daarmee heb je de mogelijkheid om jouw salaris fiscaalvriendelijk in te zetten voor bijvoorbeeld de aanschaf van een fiets, aanvullende reiskostenvergoeding of extra verlof.
Een referentiecheck is onderdeel van ons aannamebeleid. Bij indiensttreding vragen we je om een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Wij vragen deze voor je aan en vergoeden de kosten.
Lees meer

Jouw kwaliteiten

Jij bent communicatief vaardig, zodat je goed kan schakelen met alle betrokkenen en makkelijk aansluiting vindt bij de kinderen en hun ouders. Daarnaast neem je graag initiatief en ben je ondernemend in het bieden en mee ontwikkelen van goede kinderpsychiatrische zorg. Ook heb je voor deze baan:
 • een relevant hbo diploma aangevuld met SKJ-registratie en een diploma IAG (Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling).
 • kennis en ervaring met de doelgroep, de psychopathologie en groepsdynamische processen.
 • ervaring met het (zelfstandig) geven van ouderbegeleiding en/of systemisch werken.
Lees meer

Met elkaar

Bij GGz Centraal rekenen elk jaar zo’n 25.000 cliënten op ons als de specialist in geestelijke gezondheidszorg. Samen met bijna 3.000 collega’s willen we elke dag het verschil maken voor onze cliënten. Dit doen wij deskundig en vanuit betrokkenheid. En door te verbinden, te innoveren en op elkaar te bouwen. Zo werken we samen aan de ggz van nu én van morgen. Meer weten over onze strategische koers? Je leest het hier

Onze locaties vind je in het midden van het land. Ons werkgebied strekt zich uit over Eemland, Flevoland, Gooi & Vechtstreek en Veluwe & Veluwe Vallei. Jouw nieuwe werkplek? Fornhese locatie Almere. Op de polikliniek onderzoeken en bespreken onze professionals de diagnostiek en behandelmogelijkheden samen met het gezin en het kind of de jongere. De focus ligt op het verminderen van de klachten én het ondersteunen van de omgeving. 

Fornhese biedt specialistische kinder- en jeugd ggz voor kinderen van 0 tot 18 jaar en hun naastbetrokkenen. Vanuit verschillende locaties en samen met ruim 325 collega’s en netwerkpartners ontfermt Fornhese zich over het totale werkgebied van GGz Centraal. Fornhese staat voor een hoge mate van professionaliteit en expertise. Zowel in de directe zorg als in de visie op werkgeverschap. Eigen initiatief, kennisdeling en constructieve samenwerking kenmerkt de collegiale manier van werken.
Lees meer

Versterk ons

Zet jouw talenten in als sociotherapeut op de plek waar het er écht toe doet: versterk GGz Centraal in Almere.   

Wil je meer informatie over de vacature? Bel dan met Joke van der Sluis (klinisch psycholoog) via +31 36 5383250. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Recruitment via recruitment@ggzcentraal.nl of via +31 881 340 415.  

Als we dé geschikte kandidaat hebben gevonden, sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door. 

Lees meer
Solliciteren vóór: 12-08-2021
Deze vacature delen

Gerelateerde vacatures

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden

Vragen?

Wil je meer inhoudelijke informatie over de vacature? Bel of app dan met de vacaturehouder. Voor algemene vragen of vragen over de sollicitatieprocedure kom ik graag met je in contact.

Dax Teunissen
Dax Teunissen

Recruitment Coördinator