Regio: Amersfoort Hilversum Ermelo Almere
Aantal uren per week: 32
Vakgebied: Opleidingsplaatsen Verpleegkundigen
Opleidingsniveau: HBO
Deze vacature delen

Zo werk jij

In februari 2022 start onze opleiding voor leerling hbo-verpleegkundige bij de Hogeschool Viaa in Zwolle en bij de Christelijke Hogeschool Ede (CHE). Wij zoeken hiervoor specifiek naar leerlingen die hun opleidingstijd willen doorlopen binnen een (ambulant) FACT (Flexible Assertive Community Treatment)-team.

Met de opleiding hbo-v word je opgeleid om hoogwaardige verpleegkundige zorg te kunnen bieden aan patiënten. De volledige opleiding duurt 4 jaar en is te volgen door leerlingen met een vooropleiding in de zorg. Er is mogelijkheid tot vrijstellingen van modules of gedeelten daarvan. Voor deze opleiding werken wij samen met de CHE. De verkorte opleiding duurt 2,5 jaar en kan worden gevolgd door leerlingen die al verpleegkundige niveau 4 zijn. Voor deze laatste opleiding werken wij samen met de Viaa.

Tijdens je opleiding leer je te begeleiden bij zelfredzaamheid en op psychosociaal & sociaal-maatschappelijk gebied. Je ontmoet mensen met een psychiatrische ziekte, complexe psychosociale problematiek of verslaving. Deze problematiek heeft een weerslag op het dagelijks functioneren van de patiënt waardoor behandelen, verplegen en/of begeleiden nodig is.Uiteindelijk ontwikkel je je van niveau 4 naar niveau 6 en heb je geleerd de zorg te coördineren en te evalueren. En ben je in staat om zelf werkbegeleider te zijn en beleidsmatige taken uit te voeren. Richting collega’s krijg je een coachende en consultatieve functie.
Er is tijdens de opleiding aandacht voor het je eigen maken van alle CanMeds rollen en hbo-kwalificaties zoals: ontwerper, beroepsbeoefenaar, zorgverlener, regisseur en coach. Ook leer je contacten te onderhouden met familie, bezoekers, mantelzorgers en andere hulpverlenende instanties. We verwachten dat je actief deelneemt aan relevante onderzoeken en studies op het gebied van de verpleegkundige praktijk.
Lees meer

Wij zorgen voor jou

Je krijgt bij ons alle ruimte om leren en werken te combineren en je kwaliteiten te ontwikkelen, zodat jij doorgroeit naar verpleegkundige niveau 6.
Daarvoor bieden wij je een leerarbeidsovereenkomst voor 32 uur per week voor de duur van een jaar. Bij goed functioneren wordt de overeenkomst verlengd tot het einde van de opleiding, met baangarantie binnen GGz Centraal. Daarnaast:
 • een salaris conform de CAO GGZ en de salarisschaal ‘hbo-v in opleiding’. De hoogte is afhankelijk van relevante werkervaringsjaren als verpleegkundige en valt tussen IP nummer 14 t/m IP nummer 24 (minimaal € 2.265,- en maximaal € 2.954,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek).
 • de opleidingskosten (collegegeld en boeken) en 30 dagen studietijd à 6,4 uur worden volledig door de ons vergoed.
 • deelname aan MPB (Methodische Praktijk Begeleiding) is onderdeel van de opleiding en wordt gegeven door een van onze praktijkopleiders.
 • je krijgt werkbegeleiding op de afdeling door een hbo-v collega en overstijgend begeleiding van de praktijkopleider.
 • uitstekende, flexibele arbeidsvoorwaarden, je kunt deze vinden op werkenbijggzcentraal.nl.
 • doorgroeimogelijkheden zijn er onder andere naar Verpleegkundig Specialist en Verplegingswetenschappen.
 • een VOG (verklaring omtrent gedrag) is verplicht, wij vragen de verklaring voor je aan en de kosten worden vergoed.
Lees meer

Jouw kwaliteiten

Om in aanmerking te komen voor deze opleiding heb jij:
 • voor een plek binnen een FACT-team is een diploma verpleegkunde niveau 4 vereist, of een diploma SPH/Social Work (met registratie GGZ-agoog).
 • het vermogen om op hbo-niveau te studeren.
 • de bereidheid om je te verbinden aan en actief mee te bewegen binnen onze organisatie.
 • een proactieve studiehouding;
 • een positief studieadvies van de Hogeschool Viaa of de CHE.
Lees meer

Met elkaar

Bij GGz Centraal rekenen elk jaar zo’n 25.000 cliënten op ons als de specialist in geestelijke gezondheidszorg. Samen met bijna 3.000 collega’s willen we elke dag het verschil maken voor onze cliënten. Dit doen wij deskundig en vanuit betrokkenheid. En door te verbinden, te innoveren en op elkaar te bouwen. Zo werken we samen aan de ggz van nu en van morgen. Meer weten over onze strategische koers? Je leest het hier.

Onze locaties vind je in het midden van het land. Ons werkgebied strekt zich uit over Eemland, Flevoland, Gooi & Vechtstreek en Veluwe & Veluwe Vallei. 
Lees meer

Versterk ons

Ben je enthousiast geworden en wil je meer informatie over deze vacature, neem dan contact op met praktijkopleider Coosje Brandwijk: c.brandwijk@ggzcentraal.nl / +31 622579139
Mailen kan ook naar praktijkopleiding@ggzcentraal.nl.

Wil je solliciteren, stuur dan je cv en brief met motivatie via het sollicitatieformulier.

Meer over GGz Centraal kun je vinden op de website of op werkenbijggzcentraal.nl.
Lees meer
Solliciteren vóór: 28-10-2021
Deze vacature delen

Gerelateerde vacatures

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden

Vragen?

Wil je meer inhoudelijke informatie over de vacature? Bel of app dan met de vacaturehouder. Voor algemene vragen of vragen over de sollicitatieprocedure kom ik graag met je in contact.

Inge van Gent
Inge van Gent

Recruitment Coördinator