Regio: Amersfoort Hilversum Almere
Aantal uren per week: 2
Vakgebied: Psychiaters
Opleidingsniveau: WO
Deze vacature delen

Zo werk jij

GGz Centraal zoekt psychiaters die haar onafhankelijke klachtencommissie komen versterken. We denken daarbij aan collega's met ruime ervaring die mogelijk door pensionering of op andere wijze ruimte hebben om inhoudelijk soms moeilijke situaties willen helpen beoordelen. Mede door de enorme schaarste aan collega's in de directe patiëntenzorg, zoeken wij dus ook expliciet naar psychiaters die ons specifiek vanuit een seniore ervaring kunnen ondersteunen.

De Regionale Klachtencommissie Midden-Nederland behandelt klachten op grond van de Wet verplichte ggz (Wvggz) en klachten op grond van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) in geval er sprake is van een gecombineerde klacht. De commissie behandelt tevens klachten op grond van de Jeugdwet en de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) 2015.
 
Op dit moment telt de commissie 18 leden. Per klachtbehandeling stellen we een klachtencommissie ad hoc samen bestaande uit drie leden. Eén van deze leden is een lid op voordracht van onze centrale cliëntenraad.
Per jaar zijn er ongeveer 60 klachten; ca. 40 daarvan worden in een hoorzitting behandeld.
De hoorzittingen worden geleid door ervaren voorzitters en de ambtelijk secretaris zorgt voor de verslaglegging.
 
Wij zijn op zoek naar psychiaters die onze klachtencommissie willen komen versterken.
Als psychiater lever je vanuit je psychiatrische deskundigheid een bijdrage aan de behandeling en beoordeling van klachten.
 
De hoorzittingen vinden plaats op dinsdagochtend en donderdagmiddag.
Ben je niet beschikbaar op vaste dagen? We ontvangen toch graag je reactie.
Het zou fijn zijn als we je kunnen benaderen voor ongeplande zittingen.
Lees meer

Wij zorgen voor jou

Als lid van de klachtencommissie ontvang je een vaste vergoeding. Je wordt benoemd voor een periode van vier jaar, met de mogelijkheid tot een eenmalige herbenoeming.
Lees meer

Jouw kwaliteiten

  • je behoort tot de beroepsgroep van psychiaters en hebt affiniteit met de behandeling van klachten;
  • je bent bereid om 8 tot 12 keer per jaar deel te nemen aan een zitting;
  • mocht bijscholing op het gebied van klachtbehandeling nodig zijn, dan ben je bereid deze te volgen;
  • je bent niet werkzaam bij GGz Centraal, maar bij voorkeur wel woonachtig in het werkgebied.
Lees meer

Met elkaar

Bij GGz Centraal rekenen elk jaar zo’n 25.000 patiënten op ons als de specialist in geestelijke gezondheidszorg. Samen met bijna 3.000 collega’s willen we elke dag het verschil maken voor onze patiënten. Dit doen we door strategisch te verbinden, te blijven innoveren en als collega’s op elkaar te bouwen. Zo werken we samen aan de ggz van nu én van morgen. Meer weten over onze strategische koers? U leest het hier
Lees meer

Versterk ons

Heb je vragen of wil je uit eerste hand meer te weten komen over deze functie? Bel dan met Ankie Duimel (ambtelijk secretaris), bereikbaar via telefoonnummer 033-4609760, of met Arjan Theil (bestuurder), bereikbaar via 033–4609701. 

Jouw digitale sollicitatie ontvangen wij graag.

Wij hanteren een sluitingsdatum van 12 weken. Als dé geschikte kandidaat zich eerder aandient, dan sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.

Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.
Lees meer
Solliciteren vóór: 17-11-2021
Deze vacature delen

Gerelateerde vacatures

  • Geen gerelateerde vacatures gevonden

Vragen?

Wil je meer inhoudelijke informatie over de vacature? Bel of app dan met de vacaturehouder. Voor algemene vragen of vragen over de sollicitatieprocedure kom ik graag met je in contact.

Inge van Gent
Inge van Gent

Recruitment Coördinator