Regio: Amersfoort Hilversum Ermelo Harderwijk Almere Lelystad
Aantal uren per week: 38
Vakgebied: Opleidingsplaatsen Artsen
Opleidingsniveau: WO
Deze vacature delen

Zo werk jij

Jij bent een arts met belangstelling voor neurobiologie en wetenschappelijk onderzoek en ziet het als een prachtige kans om jouw opleiding tot psychiater te combineren met een promotie-traject.

Wat gebeurt er in de hersenen na het toepassen van psychotherapie? Dat onderzoeken we in de arrIBA-studie. Binnen dat onderzoek is er ruimte voor een AIOS om te promoveren.
De arrIBA-studie gaat over de Inference Based Approach (IBA). Een nieuwe psychotherapie voor mensen met OCD. Is deze methode effectief, even effectief als CGT? En hoe werken deze therapieën op hersenniveau? Aan de hand van deze vragen onderzoeken we welke behandeling voor wie het meest geschikt is. Zo draagt het project bij aan betere behandelbaarheid van OCD.

Binnen de onderzoekslijn angst- en dwangstoornissen werkt een hechte, enthousiaste onderzoeksgroep aan ideeën vanuit de praktijk. Maak alvast kennis met jouw nieuwe collega Nadja Wolf, zij vertelt hier meer over de opleiding en het onderzoek.

Als arts in opleiding tot medisch specialist (AIOS) in de psychiatrie volg je bij ons normaal gesproken een opleidingstraject van 4,5 jaar, aangevuld met het promotieonderzoek beslaat het gehele traject 7 jaar. Je wordt zo opgeleid tot een kundige psychiater en geeft door het doen van promotieonderzoek echt invulling aan jouw opleiding. 
Lees meer

Wij zorgen voor jou

De basis is prima in orde. Je krijgt een contract voor 38 uur per week voor de duur van de opleiding. Na het eerste jaar van de opleiding kun je indien gewenst ook kiezen voor een deeltijd invulling van 32 uur per week. Het salaris van is conform de CAO GGZ, functiegroep 65B IP52 (maximaal € 4.996,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek).
 
Je wordt begeleid en gecoacht door ervaren psychiaters die jou graag de fijne knepen van het vak laten leren kennen en op wie je kan terugvallen bij vragen of om mee te sparren. Het promotieonderzoek gebeurt onder begeleiding van een team van ervaren onderzoekers.

Verder kun je rekenen op:
  • een eindejaarsuitkering en een goede pensioenregeling.
  • 166 verlofuren en 35 levensfase-uren op basis van 36 uur. Zo willen we bijdragen aan een goede werk-privébalans.
  • een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden. Daarmee heb je de mogelijkheid om jouw salaris fiscaalvriendelijk in te zetten voor bijvoorbeeld de aanschaf van een fiets of extra verlof.
Een referentiecheck is onderdeel van ons aannamebeleid. Bij indiensttreding vragen we je om een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Wij vragen deze voor je aan en vergoeden de kosten.
Lees meer

Jouw kwaliteiten

Vooropgesteld is jouw affiniteit met de psychiatrie. De doelgroep, de casuïstiek en de ontwikkelingen in dit brede werkveld spreken jouw interesse buitengewoon aan. Daarnaast wil je bijdragen aan innovatie van de psychiatrie door middel van wetenschappelijk onderzoek. Eigenschappen als betrokkenheid, flexibiliteit, nieuwsgierigheid en proactiviteit helpen jou het beste uit jezelf en jouw specialisatieopleiding te halen. Kortom, je bent er klaar voor om je te ontwikkelen tot een bekwame psychiater die klinische vragen vertaalt naar toetsbare onderzoeksvragen en die onderzoeksresultaten vertaalt naar toepasbare klinische interventies.
Lees meer

Met elkaar

Bij GGz Centraal rekenen elk jaar zo’n 25.000 patiënten op ons als de specialist in geestelijke gezondheidszorg. Samen met bijna 3.000 collega’s willen we elke dag het verschil maken voor onze patiënten. Dit doen we door strategisch te verbinden, te blijven innoveren en als collega’s op elkaar te bouwen. Zo werken we samen aan de ggz van nu én van morgen. Meer weten over onze strategische koers? Je leest het hier.
 
Wist je dat? 
  • GGz Centraal is één van de grootste A-opleiders van Nederland.  Harold van Megen is de A-opleider van  GGz Centraal. Didi Rhebergen is de plaatsvervangend A-opleider.
  • Wij hebben voor de beste onderwijsprestatie  De Grote Lowijs Onderwijsprijs in huis. De prijs is bedoeld voor de AIOS die gedurende een kalenderjaar gemiddeld over vier toetsen van het landelijk psychiatrie onderwijs de hoogste score heeft behaald. 
  • Door de grootte van onze organisatie en de verscheidenheid aan disciplines kunnen wij specialistische stages aanbieden. Denk aan stages op het terrein van kinder- en jeugdpsychiatrie, ouderenpsychiatrie, verslavingszorg en neuropsychiatrie. Ook zijn er verschillende mogelijkheden binnen ons gespecialiseerde Centrum voor Psychotherapie. Het behalen van je ECT-licentie behoort tevens tot de mogelijkheden.
Lees meer

Versterk ons

Solliciteer direct via onderstaande button. Je kunt jouw sollicitatie richten t.a.v. dr. Henny Visser (psychotherapeut/hoofdonderzoeker).

Vragen? Neem voor meer informatie gerust contact op met Henny Visser via h.visser1@ggzcentraal.nl, of met Didi Rhebergen (psychiater/plaatsvervangend A-opleider) via d.rhebergen@ggzcentraal.nl. 
 
Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je  hier  vinden.  Wij kijken uit naar jouw reactie.
Lees meer
Solliciteren vóór: 11-08-2021
Deze vacature delen

Gerelateerde vacatures

  • Geen gerelateerde vacatures gevonden

Vragen?

Wil je meer inhoudelijke informatie over de vacature? Bel of app dan met de vacaturehouder. Voor algemene vragen of vragen over de sollicitatieprocedure kom ik graag met je in contact.

Inge van Gent
Inge van Gent

Recruitment Coördinator