Regio: Amersfoort
Aantal uren per week: 36
Vakgebied: Begeleiders en vaktherapeuten
Opleidingsniveau: HBO
Deze vacature delen

Zo werk jij

Voor wie jij er bent? Cliënten met ernstige psychiatrische aandoeningen (EPA). Als maatschappelijk werker begeleid je hen bij sociaal-maatschappelijke problemen die een belemmering vormen voor verder herstel. Kortom, je bent er als maatschappelijk werker door:
 • cliënten te ondersteunen bij de ontwikkeling naar een zo zelfstandig mogelijk leven; hierin ben je creatief en volhardend en kan je waar nodig de patiënt en zijn omgeving een richting aanreiken om het doel te bereiken.
 • verantwoordelijkheid te dragen voor de invulling en uitvoering van dat deel van het behandelplan dat gericht is op de sociaal-maatschappelijke hulpvraag.
 • herstelgericht te werken, overzicht te houden en te verwijzen naar de juiste instanties; uitstroom is een van jouw focuspunten.
 • nauw samen te werken met het behandelteam, het netwerk en de verschillende ketenpartners.
In deze veelzijdige functie werk je binnen een drietal ambulante behandelprogramma's: FACT-Zuid, Diagnostiek en Vroege Interventie en de polikliniek Persoonlijkheidsstoornissen:

Het multidisciplinaire FACT-team Zuid biedt vanuit de locatie aan de Utrechtseweg 41b in Amersfoort ambulante behandeling en begeleiding middels de FACT (Flexible Assertive Community Treatment)-methodiek aan mensen met ernstige psychiatrische aandoeningen in combinatie met problemen op andere levensterreinen zoals wonen, werken, sociale contacten en financiën. Deze behandeling en begeleiding vindt plaats in de eigen omgeving van de cliënt.

DVI staat voor Diagnostiek en Vroege Interventie en richt zich met name op jongvolwassenen (18-30 jaar) en hun naasten, die voor het eerst te maken krijgen met een psychose. Cliënten worden ambulant behandeld. Diagnostiek, behandeling en rehabilitatie worden tegelijkertijd en meteen na de intake gestart, zodat het (sociale)leven van deze cliënten zoveel mogelijk hetzelfde kan blijven (wonen, leren/werken, sociale relaties).

Vanuit de polikliniek Persoonlijkheidsstoornissen op het terrein van Zon & Schild wordt specialistische zorg geboden aan patiënten met een persoonlijkheidsstoornis. Een multidisciplinair hecht en innovatief team dat in een bijzonder goede sfeer intensief met elkaar samenwerkt. 

Hoe je onze teams het beste kunt omschrijven? Open en collegiaal. Wij werken intensief met elkaar samen en staan open voor feedback. En het belangrijkste: we hebben plezier in wat we doen. We werken hard, mét ons hart.
Lees meer

Wij zorgen voor jou

Mogelijkheden binnen GGz Centraal zijn er genoeg. Omdat we een grote organisatie zijn met verschillende werklocaties kunnen we inspelen op ontwikkelwensen, functie-inhoud, type behandelprogramma en woon-werkafstand. Samen kijken we naar wat jij nodig hebt in je werk. Ook kun
je als maatschappelijk werker bij GGz Centraal rekenen op: 
 • een bruto maandsalaris tussen € 2.265,- en € 3.755,- (CAO GGZ, functiegroep 50) op basis van 36 uur. 
 • een contract voor 30 - 36 uur per week voor een jaar. Bij wederzijds enthousiasme ligt een vast contract daarna voor de hand. 
 • een eindejaarsuitkering en een goede pensioenregeling.
 • 166 verlofuren en 35 levensfase-uren op basis van 36 uur. Zo willen we bijdragen aan een goede werk-privébalans.  
 • een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden. Daarmee heb je de mogelijkheid om jouw salaris fiscaalvriendelijk in te zetten voor bijvoorbeeld de aanschaf van een fiets, aanvullende reiskostenvergoeding of extra verlof. 
Een referentiecheck is onderdeel van ons aannamebeleid. Bij indiensttreding vragen we je om een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Wij vragen deze voor je aan en vergoeden de kosten. 
Lees meer

Jouw kwaliteiten

Jij bent communicatief sterk, juist in jouw functie ga je in gesprek met mensen binnen en buiten de organisatie en jij weet daarbij moeiteloos de juiste toon te treffen. Daarnaast ben je een echte verbinder, straal je enthousiasme uit en draag je met een proactieve werkhouding jouw enthousiasme over op de mensen om je heen. Je past binnen GGz Centraal als je net als wij de cliënt altijd voorop stelt.
Ook heb je voor deze baan:
 • een afgeronde hbo-opleiding (MWD, Social Work met afstudeerrichting MWD), met registratie GGZ-agoog.
 • meerdere jaren relevante ervaring in de geestelijke gezondheidszorg.
 • kennis van het zorgbeleid en de sociale kaart en actuele kennis van wet- en regelgeving.
Lees meer

Met elkaar

Bij GGz Centraal rekenen elk jaar zo’n 25.000 cliënten op ons als de specialist in geestelijke gezondheidszorg. Samen met bijna 3.000 collega’s willen we elke dag het verschil maken voor onze cliënten. Dit doen wij deskundig en vanuit betrokkenheid. En door te verbinden, te innoveren en op elkaar te bouwen. Zo werken we samen aan de ggz van nu én van morgen. Meer weten over onze strategische koers? Je leest het hier.

Onze locaties vind je in het midden van het land. Ons werkgebied strekt zich uit over Eemland, Flevoland, Gooi & Vechtstreek en Veluwe & Veluwe Vallei.

De resultaatverantwoordelijke zorgeenheid Eemland ontfermt zich over een breed werkgebied. Regio Eemland is volop in ontwikkeling. De aandacht is gericht op doelmatige behandeling waarbij herstelgerichte patiëntenzorg centraal staat. Samenwerking, optimalisatie en innovatie vind je terug in de visie op patiëntenzorg én werkgeverschap.
Lees meer

Versterk ons

Zet jouw talenten in als maatschappelijk werker op de plek waar het er écht toe doet: versterk GGz Centraal in Amersfoort.

Wil je meer informatie over de vacature? Bel of app dan met Joep ter Horst (teamleider bedrijfsvoering) via +31 613849540. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Recruitment via recruitment@ggzcentraal.nl of via +31 881 340 415.

Als we dé geschikte kandidaat hebben gevonden, sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.
Lees meer
Solliciteren vóór: 30-06-2021
Deze vacature delen

Gerelateerde vacatures

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden

Vragen?

Wil je meer inhoudelijke informatie over de vacature? Bel of app dan met de vacaturehouder. Voor algemene vragen of vragen over de sollicitatieprocedure kom ik graag met je in contact.

Inge van Gent
Inge van Gent

Recruitment Coördinator