Regio: Almere Lelystad
Aantal uren per week: 32
Vakgebied: Verpleegkundigen
Opleidingsniveau: WO
Deze vacature delen

Zo werk jij

Als verpleegkundig specialist binnen de polikliniek bijwerkingen werk je in een relatief klein, multidisciplinair team van dit landelijke expertisecentrum. De polikliniek bijwerkingen levert gespecialiseerde complexe patiëntenzorg op het gebied van diagnostiek, monitoring en behandeling van bijwerkingen bij psychofarmaca gebruik. Deze negatieve effecten van psychofarmaca (bijwerkingen) kunnen namelijk leiden tot het staken of moeten aanpassen van een (succesvolle) behandeling. De bijwerkingen kunnen voor patiënten een zeer nadelige invloed hebben op de kwaliteit van leven en het algemeen herstel belemmeren.

In deze functie ontmoet je een zeer diverse patiëntengroep, waarbij sprake is van psychofarmaca gebruik met ernstige bijwerkingen. Daarbij werk je nauw samen met landelijke netwerkpartners, die patiënten rechtstreeks naar ons kunnen verwijzen. Binnen de functie krijg je de kans en de tijd om je te specialiseren op de behandeling van bijwerkingen en je bekwaamheid op te bouwen in het zelfstandig voorschrijven van alle psychofarmaca. Vanuit deze rol geef je advies en beantwoordt je vragen van collega’s binnen en buiten de GGZ zoals verpleegkundigen, behandelaren, huisartsen en andere medisch specialisten. Dit doe je in nauwe samenwerking met de twee verpleegkundig specialisten, de verpleegkundige, de klinisch farmacoloog en de psychiater van de polikliniek bijwerkingen.
Daarnaast heb je de volgende taken:
 
  • patiënten te onderzoeken op bijwerkingen en somatiek volgens ons screeningprotocol. Daarin neem je de invloed van leefstijl en elders voorgeschreven medicatie mee.
  • op basis van je bevindingen een voorlopig behandeladvies uit te brengen, wat multidisciplinair besproken wordt.
  • een deel van de behandeling uit te voeren, bijvoorbeeld door het switchen van medicatie.
  • voorlichting te geven over werking en bijwerkingen van psychofarmaca en je stimuleert de preventie van bijwerkingen, op het moment dat jouw expertise daarvoor toereikend is.
Door jouw (verder te ontwikkelen) kennis en positie krijg je de kans om de aangeboden zorg bij GGz Centraal dagelijks te verbeteren. Binnen het team krijg je de ruimte om hier actieve rol in te nemen bij o.a. het onderzoek naar validiteit en betrouwbaarheid van de Somatische mini Screen (SmS) en verdere implementatie van dit meetinstrument. Je doet daarnaast voorstellen voor het bijstellen van de protocollen, de werkwijzen en/of de adviezen.  Je werkt wisselend op de locaties van de RVZe Flevoland en gaat op huisbezoek als dat nodig is. Je afspraken worden, in overleg, voor je gepland door ons secretariaat. Uiteraard worden de extra reiskosten vergoed. Je kan ervoor kiezen om een deel van je uren thuis te werken. Een dag meelopen op de polikliniek bijwerkingen is onderdeel van de selectieprocedure. Voor meer informatie over de polikliniek bijwerkingen, kijk op: https://www.ggzcentraal.nl/clienten/polikliniek-bijwerkingen/

Hoe je ons team het beste kunt omschrijven? Wij bieden een betrokken en veilige werkplek waar we veel waarde hechten aan samenwerken, oog voor kwaliteit én humor. En bovenal mag je een inhoudelijke en uitdagende functie verwachten in een professioneel en hecht team.
Lees meer

Wij zorgen voor jou

Mogelijkheden binnen GGz Centraal zijn er genoeg. Omdat we een grote organisatie zijn met verschillende werklocaties kunnen we inspelen op ontwikkelwensen en woon-werkafstand. Samen kijken we naar wat jij nodig hebt in je werk. Op professioneel én persoonlijk vlak: we zien wie je bent. Betere zorg begint bij jou en daar ondersteunen en faciliteren we je graag in. Ook kun je als verpleegkundig specialist bij GGz Centraal rekenen op:
  • een bruto maandsalaris tussen €3.538 en €5.553 (CAO GGZ, functiegroep 65) op basis van 36 uur.
  • een contract voor 24 - 32 uur per week voor onbepaalde tijd. We werken vanuit vertrouwen, dus je krijgt bij ons meteen een vast contract.
  • een eindejaarsuitkering en een goede pensioenregeling.
  • 166 verlofuren en 35 levensfase-uren op basis van 36 uur. Zo willen we bijdragen aan een goede werk-privébalans.
  • een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden en ruime bij- en nascholingsmogelijkheden met een eigen jaarlijks budget van € 1.800,-. Herregistratie in het BIG register worden door ons vergoed.
Een referentiecheck is onderdeel van ons aannamebeleid. Bij indiensttreding vragen we je om een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Wij vragen deze voor je aan en vergoeden de kosten.
Lees meer

Jouw kwaliteiten

Je bent een teamspeler en bent goed in strategische, schriftelijke en mondeling communicatie. Ook ben je servicegericht en flexibel, ook al loopt je dag anders dan gepland. Daarnaast ben je leergiering en toont graag initiatief. Daarnaast heb je ook:
 
• een afgeronde opleiding tot verpleegkundig specialist GGZ (of je bent bijna klaar met de opleiding) en een BIG-registratie.
• affiniteit met psychofarmaca, de bijwerkingen die hieruit voortkomen en somatiek in het algemeen. Daarnaast heb je de wens om je te specialiseren op dit gebied.  
• een rijbewijs en een auto tot je beschikking om diverse locaties binnen Flevoland te bezoeken. 
Lees meer

Met elkaar

Bij GGz Centraal rekenen elk jaar zo’n 25.000 cliënten op ons als de specialist in geestelijke gezondheidszorg. Samen met bijna 3.000 collega’s willen we elke dag het verschil maken voor onze cliënten. Dit doen wij deskundig en vanuit betrokkenheid. En door te verbinden, te innoveren en op elkaar te bouwen. Zo werken we samen aan de ggz van nu én van morgen. Meer weten over onze strategische koers? Je leest het  hier.

Onze locaties vind je in het midden van het land. Ons werkgebied strekt zich uit over Eemland, Flevoland, Gooi & Vechtstreek en Veluwe & Veluwe Vallei. Jouw nieuwe werkplek? Je bent werkzaam binnen de regio Flevoland. Je bent niet gebonden aan een bepaalde locatie.

De regio Flevoland ontfermt zich over een breed werkgebied, verdeeld over zes gemeenten. Vanuit onze locaties in Almere, Lelystad, Emmeloord en Dronten werken wij samen met ruim 325 collega’s. Flevoland is in beweging, stilstand is achteruitgang. Herstelgerichte patiëntenzorg, waarbij er zo maximaal mogelijk ambulant wordt gewerkt, kenmerkt de visie en aanpak binnen de regio. Evenals ons motto ‘behandelen doen wij samen’, waarbij de patiënt en zijn naasten centraal staan en intensief wordt samengewerkt met lokale netwerkpartners. Focus op eigen regie en autonomie, ruimte om te pionieren en multidisciplinaire samenwerking vind je terug in de visie op patiëntenzorg én werkgeverschap.
Lees meer

Versterk ons

Zet jouw talenten in als verpleegkundig specialist op de plek waar het er écht toe doet. Versterk de polikliniek bijwerkingen Flevoland.

Wil je eerst meer informatie neem dan contact op met het secretariaat van de polikliniek bijwerkingen bereikbaar via telefoonnummer 06-83258423 of via de mail: polikliniekbijwerkingen@ggzcentraal.nl.

Heb je vragen over de vacature? Mail naar Mariëlle de Ruijter (verpleegkundig specialist GGZ/ coördinator polikliniek bijwerkingen) m.deruijter@ggzcentraal.nl
Of neem contact op met Marcel Knijn (hoofd bedrijfsvoering) via +31 683276691. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Recruitment via recruitment@ggzcentraal.nl of via +31 881 340 415. Voor vragen over desollicitatieprocedure kun je terecht bij Recruitment via recruitment@ggzcentraal.nl of via +31 881 340 415.  

Als we dé geschikte kandidaat hebben gevonden, sluiten we de vacature. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door. 

Lees meer
Solliciteren vóór: 27-07-2021
Deze vacature delen

Gerelateerde vacatures

  • Geen gerelateerde vacatures gevonden

Vragen?

Wil je meer inhoudelijke informatie over de vacature? Bel of app dan met de vacaturehouder. Voor algemene vragen of vragen over de sollicitatieprocedure kom ik graag met je in contact.

Jettie Harrewijn
Jettie Harrewijn