Regio: Amersfoort
Aantal uren per week: 36
Vakgebied: Management, staf en ondersteuning
Opleidingsniveau: HBO/WO
Deze vacature delen

Zo werk jij

Vanuit jouw expertisegebied weet je dat tevreden medewerkers gelijk staan aan tevreden patiënten en daarmee aan een stabiele organisatie. Het binden en vinden van zorgprofessionals staat dan ook hoog op de agenda’s. Kortom, HR is meer dan ooit een essentieel onderdeel van de business.
Als manager mens & organisatie (M&O) heb je een duidelijke visie op HR en geef je samen met je team invulling aan de HR-visie en de (meer)jaarplannen binnen GGz Centraal. Je zorgt ervoor dat M&O van toegevoegde waarde is en ook zo wordt gezien. Door de inzet van tact, overtuigingskracht, brede deskundigheid en een aanstekelijk enthousiasme voor je vak weet je draagvlak te creëren en kun je effectief je visie en andere perspectieven over brengen. Zo kun je diverse en wellicht ongebruikelijke thema’s aan elkaar verbinden voor een nog beter resultaat. Wat dat betreft gaat het jou goed af om deze rol zo te modelleren dat het zowel jou als GGz Centraal uitstekend past.
Je bent gewend om overstijgend en analytisch te denken en handelen. Hierdoor kun je goed inschatten wanneer je proactief moet handelen, moet focussen, onderwerpen op een laag pitje moet zetten of juist moet strijden waar je in gelooft. Doordat je vroegtijdig ontwikkelingen en knelpunten signaleert, kun je anticiperen op wat er nodig is. Voor nu en voor de toekomst.

Als omvangrijke ggz organisatie staan wij voor grote uitdagingen en werken wij actief aan verschillende thema’s. Denk aan een prettig, inclusief en gedifferentieerd werkklimaat, de krappe arbeidsmarkt, visie op externe inhuur van professionals, vitaliteit, behoud, opleiding & ontwikkeling, duurzame inzetbaarheid, leiderschapsontwikkeling en ondersteunende systemen. Vanuit HR perspectief zet jij een heldere koers uit, pak je door en ben je de verbindende factor tussen M&O en MT en de vakcentra. Richting je team promoot je een preventieve en pragmatische manier van handelen en zet je hen inhoudelijk goed in positie. De randvoorwaarden creëren zodat professionals en management hun doelstellingen kunnen behalen en goede zorg kunnen bieden is de rode draad.

Het vakcentrum M&O is actief op verschillende terreinen: HR Services, HR Advies, Arbo, Cultuur & Werkplezier, Recruitment, Verzuim & Vitaliteit, Leren & Ontwikkelen, Arbeidsrecht en Projecten & Applicatiebeheer. Samen met 56 collega’s faciliteren we het primair zorgproces. Je stuurt hiërarchisch drie hoofden en de HR-adviseurs en HR-experts aan. Dat doe je op een manier die bij inhoudelijk professionals past. Met heldere verwachtingen als basis voelen medewerkers de ruimte om te groeien en vanuit hun eigen discipline verantwoordelijkheid te nemen voor de kwaliteit van de dienstverlening. Vanuit inhoud en proces ben je voor hen een inhoudelijk sparringpartner. Je legt verantwoording af aan de Raad van Bestuur en fungeert als strategisch gesprekspartner. Met de RvB, regiodirecteuren en de andere drie managers vakcentra participeer je in het MT. Samen met hen ben je een belangrijke speler in het gezond houden en realiseren van de ambities van GGz Centraal. Als vakcentra onderling vormen jullie een stevig netwerk waarin verbinding en multidisciplinaire samenwerking zijn vruchten afwerpt. Daarnaast zoek je actief de samenwerking en verbinding op met onze externe netwerkpartners en andere zorginstellingen. Jij vertegenwoordigt hierin de belangen van GGz Centraal en indirect die van de branche.

Jouw nieuwe werkplek in Amersfoort is met de A28 op steenworp afstand goed bereikbaar. Daarnaast ben je regelmatig te vinden op andere locaties en werk je vanuit huis. 
Lees meer

Wij zorgen voor jou

Mogelijkheden binnen GGz Centraal zijn er genoeg. Omdat we een grote organisatie zijn met verschillende werklocaties kunnen we inspelen op ontwikkelwensen, functie-inhoud en woon-werkafstand. We zien wie je bent en wat je kan. Ook kun je als HR manager bij GGz Centraal rekenen op: 
  • een bruto maandsalaris tussen € 5.136,- en € 8.101,- (CAO GGZ, functiegroep 75) op basis van 36 uur.
  • een contract voor 32 - 36 uur per week voor een jaar. Bij wederzijds enthousiasme ligt een vast contract daarna voor de hand.
  • een eindejaarsuitkering en een goede pensioenregeling.
  • 166 verlofuren en 35 levensfase-uren op basis van 36 uur. Zo willen we bijdragen aan een goede werk-privébalans.  
  • een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden. Daarmee heb je de mogelijkheid om jouw salaris fiscaalvriendelijk in te zetten voor bijvoorbeeld de aanschaf van een fiets, aanvullende reiskostenvergoeding of extra verlof. 
Een referentiecheck is onderdeel van ons aannamebeleid. Bij indiensttreding vragen we je om een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Wij vragen deze voor je aan en vergoeden de kosten. 
Lees meer

Jouw kwaliteiten

Je bent een deskundige en stevige HR professional, die de ruimte pakt om mee te denken in diverse vraagstukken. Een volwaardig gesprekspartner voor MT en Raad van Bestuur met buitengewoon talent voor stakeholder engagement. Zowel intern als extern. Gemakkelijk weet je je binnen een complexe organisatie te manoeuvreren. Jouw aanpak wordt gekenmerkt door daadkracht en integriteit. Maar een lange adem heb je indien nodig ook. De gulden middenweg is ook winst. Eventuele weerstand weet je positief te kanaliseren, zonder wrijving geen glans. Ook heb je voor deze baan: 
  • academisch werk- en denkniveau. Een afgeronde hbo+/wo-opleiding op het gebied van HR, Organisatiepsychologie of Bedrijfskunde zou goed passen.
  • een aantoonbaar trackrecord op HR gebied. Jouw brede kennis en ervaring op HR vlak maakt dat je zowel operationeel, tactisch als strategisch weet hoe de dagelijkse praktijk werkt. Daarbij heb je ruime kennis van de verschillende HR-disciplines en ben je een inhoudelijk sparringpartner voor de collega’s die je aanstuurt.
  • enkele jaren ervaring in een HR-managementfunctie binnen een grote en complexe organisatie. Deze ervaring kun je hebben opgedaan binnen de ggz, het sociaal domein of de overheid, dan snap je sneller hoe de hazen lopen. Echter staan wij ook zeker open voor kandidaten vanuit een heel andere hoek.
Arjan Theil, Raad van Bestuur: “We zoeken iemand die ons verder kan helpen in creatief nadenken over de arbeidsmarkt en over nieuwe verhoudingen in onze organisatie.”

Laura Brouwer, Adviseur Arbeidsmarktcommunicatie & Recruitment: “Brede expertise, overtuigingskracht en organisatiesensitiviteit zien we graag terug in de ideale kandidaat. Iemand die thema’s en mensen verbindt en een heldere HR koers uit zet.”

Stefanie Hilhorst, HR-Adviseur: Een HR manager met oog voor de aanwezige expertise in het team, die zich met enthousiasme en deskundigheid richt op verbinding."
Lees meer

Met elkaar

Bij GGz Centraal rekenen elk jaar zo’n 25.000 patiënten op ons als de specialist in geestelijke gezondheidszorg. Samen met bijna 3.000 collega’s willen we elke dag het verschil maken voor onze patiënten. Dit doen we door strategisch te verbinden, te blijven innoveren en als collega’s op elkaar te bouwen. Zo werken we samen aan de ggz van nu én van morgen. Meer weten over onze strategische koers? Je leest het hier
Lees meer

Versterk ons

Zet jouw talenten in als manager M&O en werk vanuit jouw expertisegebied mee aan de beste kwaliteit van zorg. Wij komen graag met jou in contact. Om elkaar te leren kennen en te kijken of jouw ideeën en overtuigingen matchen met die van ons.

Wil je meer inhoudelijke informatie over de vacature? Neem dan contact op met Arjan Theil, Raad van Bestuur, via het bestuurssecretariaat 033 4609 701. Voor algemene vragen en vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Recruitment via recruitment@ggzcentraal.nl of via +31 881 340 415. 

Als we dé geschikte kandidaat hebben gevonden, sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door. De gesprekken vinden plaats op dinsdag 6 juli a.s. De ontvangen sollicitatiegegevens worden na de sluitingsdatum beoordeeld. 
Lees meer
Solliciteren vóór: 22-06-2021
Deze vacature delen

Gerelateerde vacatures

  • Geen gerelateerde vacatures gevonden

Vragen?

Wil je meer inhoudelijke informatie over de vacature? Bel of app dan met de vacaturehouder. Voor algemene vragen of vragen over de sollicitatieprocedure kom ik graag met je in contact.

Inge van Gent
Inge van Gent

Recruitment Coördinator