Regio: Almere Lelystad
Aantal uren per week: 36
Vakgebied: Psychiaters
Opleidingsniveau: WO
Deze vacature delen

Zo werk jij

Als ziekenhuispsychiater geef je leiding aan het team ziekenhuispsychiatrie. Je levert (kortdurende) poliklinische en consultatieve psychiatrische diagnostiek en behandeling aan patiënten met zowel lichamelijke als psychiatrische klachten. Om dat goed te doen, werk je nauw samen met de collega-specialisten. Vanuit een cultuur van shared decision making waar de patiënt en zijn of haar naastbetrokkenen centraal staan.  Vanzelfsprekend stimuleer je het betrekken en/of ontwikkelen van het netwerken in je stijl van leidinggeven en behandelen. Als psychiater/teamleider behandelzaken ben je er door: 
 • te participeren in het multidisciplinaire behandelingsoverleg en in de beoordeling van nieuwe intakes en het overleg daarover.
 • kritisch te kijken naar de behandelmethodes, de resultaten van de behandelingen en door eventuele aanpassingen en vernieuwingen in gang te zetten.
 • de schakel te zijn tussen de verschillende afdelingen (gebiedsteam en kliniek) voor een juiste overdracht van de patiënten. 
 • een coach te zijn voor jouw team, de samenwerking op te zoeken en de expertise van het team te benutten.
 • externe verbindingen te leggen met partners in relatie tot de patiëntenzorg.
 • binnen GGZ Centraal Flevoland is het voor iedere psychiater mogelijk om circa 8 uur per week bij een fulltime aanstelling andere activiteiten uit te voeren. Denk aan wetenschappelijk onderzoek, uitvoeren van psychotherapie, of invullen van een expertrol.  


De afdeling ziekenhuispsychiatrie van het Flevoziekenhuis is een onderdeel van GGz Centraal regio Flevoland.  Wij richten ons primair op somatische co-morbiditeit bij psychiatrische patiënten en psychiatrische co-morbiditeit/gedragsproblemen bij somatische aandoeningen, inclusief neuropsychiatrie en angst- en stemmingsstoornissen. Wij zijn een onder andere gespecialiseerd in zwangerschapspsychiatrie en trauma. In contact met patiënten wordt gestreefd naar het vergroten van de eigen regie van patiënten in samenspraak met het systeem van de patiënt en eventuele andere zorgaanbieders (interne collega’s en/of netwerkpartners). Binnen de RVZE Flevoland werk je nauw samen met de crisisdienst en de IHT. De eigen ontwikkelwensen kunnen door de flexibele cultuur binnen de regio gemakkelijk worden ingezet. Ons deelspecialisme ziekenhuispsychiatrie breidt uit. Al jaren werken we binnen het Flevoziekenhuis en vanaf heden hernieuwen we de samenwerking met de St. Jansdal-locatie in Lelystad. Wij participeren ook in de AIOS en VIOS opleiding Psychiatrie.

Hoe je het team het beste kunt omschrijven? We zijn deskundig en gedreven met een kwalitatief hoog opleidings -en ervaringsniveau. En het belangrijkste: we hebben plezier in wat we doen. We werken hard, mét ons hart. 

Lees meer

Wij zorgen voor jou

Mogelijkheden binnen GGz Centraal zijn er genoeg. Omdat we een grote organisatie zijn met verschillende werklocaties kunnen we inspelen op ontwikkelwensen, functie-inhoud, type behandelprogramma en woon-werkafstand. Samen kijken we naar wat jij nodig hebt in je werk. Ook kun je als psychiater/teamleider behandelzaken bij GGz Centraal rekenen op: 
 • een salaris conform de CAO GGZ en de Arbeidsvoorwaarden Medisch Specialistenregeling (AMS) van GGz Centraal met bijbehorende eindejaarsuitkering en pensioenregeling.
 • een contract voor 24 uur-36 uur per week voor onbepaalde tijd. We werken vanuit vertrouwen, dus je krijgt bij ons meteen een vast contract.
 • 166 verlofuren en 35 levensfase-uren op basis van 36 uur. Zo willen we bijdragen aan een goede werk-privébalans.  
 • een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden. Daarmee heb je de mogelijkheid om jouw salaris fiscaalvriendelijk in te zetten voor bijvoorbeeld de aanschaf van een fiets, aanvullende reiskostenvergoeding of extra verlof. 
Een referentiecheck is onderdeel van ons aannamebeleid. Bij indiensttreding vragen we je om een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Wij vragen deze voor je aan en vergoeden de kosten. 
Lees meer

Jouw kwaliteiten

Je bent een psychiater, met een inschrijving in het RSG als psychiater, die op creatieve en innovatieve wijze werkt aan verdere profilering van ons specialisme, binnen en buiten beide ziekenhuizen. Daarnaast ben je ook toegankelijk en benaderbaar, door niet boven het team te staan maar er middenin te staan en er te zijn als dit nodig is. Ook ben je in staat om mensen te helpen om zich verder te ontwikkelen in hun vak. Je past binnen GGz Centraal als je net als wij de patiënt altijd voorop stelt. 
Lees meer

Met elkaar

Bij GGz Centraal rekenen elk jaar zo’n 25.000 patiënten op ons als de specialist in geestelijke gezondheidszorg. Samen met bijna 3.000 collega’s willen we elke dag het verschil maken voor onze patiënten. Dit doen we door strategisch te verbinden, te blijven innoveren en als collega’s op elkaar te bouwen. Zo werken we samen aan de ggz van nu én van morgen. Meer weten over onze strategische koers? Je leest het  hier

Onze locaties vind je in het midden van het land. Ons werkgebied strekt zich uit over Eemland, Flevoland, Gooi & Vechtstreek en Veluwe & Veluwe Vallei. Jouw nieuwe werkplek? Het Flevoziekenhuis in het centrum van Almere, waar de ziekenhuispsychiatrie afdeling van GGz Centraal de verbinding vormt tussen de geestelijke gezondheid en de lichamelijke (somatische) gezondheidszorg. De samenwerking met St Jansdal ziekenhuis in Lelystad is weer hernieuwt en gezamenlijk doen wij daar vanaf mei de POP-poli.


De regio Flevoland ontfermt zich over een breed werkgebied, verdeeld over zes gemeenten. Vanuit onze locaties in Almere, Lelystad, Emmeloord en Dronten werken wij samen met ruim 325 collega’s. Flevoland is in beweging, stilstand is achteruitgang. Herstelgerichte patiëntenzorg, waarbij er zo maximaal mogelijk ambulant wordt gewerkt, kenmerkt de visie en aanpak binnen de regio. Evenals ons motto ‘behandelen doen wij samen’, waarbij de patiënt en zijn naasten centraal staan en intensief wordt samengewerkt met lokale netwerkpartners. Focus op eigen regie en autonomie, ruimte om te pionieren en multidisciplinaire samenwerking vind je terug in de visie op patiëntenzorg én werkgeverschap.
Lees meer

Versterk ons

Zet jouw talenten in als psychiater/teamleider behandelzaken op de plek waar het er écht toe doet: versterk GGz Centraal in Flevoland.  

Wil je meer informatie over de vacature? Bel of mail dan met Mirjam Verhoef (hoofd behandelzaken) via m.verhoef3@ggzcentraal.nl / telefoonnummer +31630371708. Of neem contact op met Marcel Knijn (hoofd bedrijfsvoering): m.knijn@ggzcentraal.nl / telefoonnummer +31683276691.

Als we dé geschikte kandidaat hebben gevonden, sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.
Lees meer
Solliciteren vóór: 19-10-2021
Deze vacature delen

Gerelateerde vacatures

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden

Vragen?

Wil je meer inhoudelijke informatie over de vacature? Bel of app dan met de vacaturehouder. Voor algemene vragen of vragen over de sollicitatieprocedure kom ik graag met je in contact.

Jettie Harrewijn
Jettie Harrewijn