Regio: Amersfoort
Aantal uren per week: 36
Vakgebied: Opleidingsplaatsen Psychologen en psychotherapeuten
Opleidingsniveau: WO
Deze vacature delen

Zo werk jij

Onderzoek en innovatie vormen de motor van het vak en zijn daarom nauw met de opleiding tot gz-psycholoog verbonden. Bij GGz Centraal verrichten we veel onderzoek, o.a. op het gebied van ontwikkelingsstoornissen, psychotische stoornissen, persoonlijkheidsstoornissen en angst- en dwangstoornissen. Wij bieden je graag de mogelijkheid om jezelf te ontplooien en te verdiepen als gz-psycholoog Kinderen & Jeugd binnen Fornhese kinder- en jeugdpsychiatrie.

Het opleidingstraject is zo ingericht, dat je ervaring zal opdoen met diverse doelgroepen en problematieken. Dat betekent dat je gedurende de periode van 2 jaar in verschillende teams en soms zelfs bij verschillende instellingen werkzaam zal zijn, om zo brede kennis en ervaring op te kunnen doen. 
Per januari 2022 hebben wij een opleidingsplaats voor gz-psycholoog K&J, waarbij ervaring opgedaan wordt met psychiatrische problematiek al dan niet gecombineerd met LVB (licht verstandelijke beperking). Samen met onze collega instelling Amerpoort bieden we een opleidingsplaats, waarbij je in beide instellingen een jaar de opleiding zal volgen:  

GGz Centraal Fornhese, poli team Netwerk Zuid te Amersfoort:
In de regio Amersfoort doet Fornhese middels twee netwerken 6-18 jaar mee in de transitie van de jeugdzorg (BSA jeugdhulp). Vanuit deze netwerken biedt Fornhese diagnostiek en behandeling t.b.v. de BSA gebiedsteams. 

Amerpoort, Centrum Diagnostiek en Behandeling en woonlocaties te Amersfoort/Utrecht:
Amerpoort is een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking. De geselecteerde kandidaat zal worden voorgedragen aan Amerpoort. 

 

Als psycholoog in opleiding tot gz-psycholoog (PIOG) werk je in een multidisciplinair behandelteam binnen diverse behandelprogramma's. Belangrijk onderdeel daarvan is het doen van intakes, klinische observaties, hetero-/ontwikkelingsanamneses en psychologische onderzoeken. Ook individuele- en groepsbehandelingen zullen onderdeel zijn van je werk. Samen met jouw collega's draag je eraan bij om onze cliëntenpopulatie van kinderen en jongeren met psychiatrische problematiek en hun gezinnen verder te helpen. In aanvulling zul je tevens ervaring opdoen in diagnostiek en behandeling bij kinderen en jongeren met LVB en psychiatrische problemen, als ook het vormgeven van mediërende behandelingen, bijvoorbeeld op een woongroep of via gezinsbegeleiding bij families thuis. 

Onder verantwoordelijkheid van ervaren en bevlogen praktijkopleiders ontvang je werkbegeleiding en supervisie op het gebied van behandeling, diagnostiek en beleid. Zij leren jou graag de fijne knepen van het vak en je kunt op hen terugvallen bij vragen, of om mee te sparren.
Lees meer

Wij zorgen voor jou

De basis is prima in orde. Je krijgt een contract voor 36 uur per week voor de duur van twee jaar (01-01-2022 t/m 31-12-2023). Het salaris is conform de CAO GGZ, FWG 60 (minimaal € 3.026,-- en maximaal € 4.717,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek), afhankelijk van relevante werkervaringsjaren als afgestudeerd gedragswetenschapper.

Wij vergoeden 100% van de opleidingskosten (cursorisch onderwijs), dit is exclusief literatuur. Daarnaast vindt een deel van het cursorisch onderwijs binnen werktijd plaats. Wij hanteren geen terugbetalingsregeling van de studiekosten.

Een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden, eindejaarsregeling en een pakket op het gebied van pensioen en verzekeringen maakt onder andere deel uit van de secundaire arbeidsvoorwaarden. 
Lees hier  meer over de overige voorwaarden.  
 
Een referentiecheck en het aanvragen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) zijn onderdeel van onze selectieprocedure. Wij vragen aan en vergoeden de kosten.
Lees meer

Jouw kwaliteiten

Vooropgesteld is jouw affiniteit met de geestelijke gezondheidszorg. De doelgroep, de casuïstiek en de ontwikkelingen in dit brede werkveld spreken jouw interesse buitengewoon aan. Eigenschappen als betrokkenheid, doorzettingsvermogen, (intellectuele) nieuwsgierigheid, analytisch inzicht en zelfreflectie helpen jou het beste uit jezelf en je specialisatieopleiding te halen. Daarnaast vragen wij:
  • Relevante werkervaring als gedragswetenschapper/psycholoog/ orthopedagoog/gezondheidswetenschapper.
  • Aantoonbare ervaring met het doen van zowel (test)diagnostisch onderzoek (intelligentie-, neuropsychologisch- en persoonlijkheidsonderzoek), de uitleg van diagnostisch onderzoek en aantoonbare ervaring op het gebied van behandeling en begeleiding.
  • In het bezit van een geldige LOGO-verklaring, afgegeven door een daartoe bevoegde instelling, zoals het RCSW. Een bewijs van aanvraag van een LOGO verklaring is niet voldoende.
  • Ook psychologen en orthopedagogen die nog niet zo lang zijn afgestudeerd nodigen wij uit te solliciteren.
Lees meer

Met elkaar

Wij zijn GGz Centraal, specialist in geestelijke gezondheidszorg, verdeeld over vier regio’s in het midden van het land. Via een actief scholingsbeleid en met oog voor individueel talent, stimuleren wij onze bijna 3.000 medewerkers om hun kwaliteiten te ontwikkelen en optimaal in te zetten voor de beste zorg van onze cliënten. Onderwerpen als samenwerking & kennisdeling, innovatie, accent op veerkracht & herstel, goed werkgeverschap en financieel krachtige bedrijfsvoering bepalen onze dagelijkse praktijk.

Fornhese, onderdeel van GGz Centraal, biedt binnen de specialistische ggz diagnostiek en behandeling aan kinderen en jeugdigen met complexe psychiatrische problematiek, vanuit zowel een ontwikkelingsperspectief als een systemisch perspectief. Fornhese beweegt zich in een sterk veranderend zorglandschap. Naast de organisatie van zorg vanuit de gemeente, wordt gevraagd actief samen te werken met ketenpartners als wijkteams, scholen, basis ggz instellingen, ziekenhuizen en andere zorginstellingen. 

Inmiddels kennen wij een jarenlange opleidingstraditie. Jaarlijks bieden wij een ruim aantal erkende praktijkopleidingsplaatsen voor postmaster opleidingen Gedragswetenschappen. Klinisch psychologen, klinisch neuropsychologen, psychotherapeuten en gz-psychologen in opleiding kunnen bij ons het praktijkgedeelte van hun opleiding volgen (P-opleiding).
Lees meer

Versterk ons

Voor vragen over de sollicitatieprocedure en de te uploaden/toe te voegen bijlagen kun je terecht bij Recruitment via recruitment@ggzcentraal.nl.

Neem voor inhoudelijke vragen contact op met Marit Bierman (klinisch neuropsycholoog en P-opleider)  via het secretariaat van de opleiding, bereikbaar op 06-23436471 of mail naar secretariaat.p-opleiding@ggzcentraal.nl.

Direct solliciteren? Stuur dan voor 19 mei a.s. jouw motivatiebrief, cv, en diploma met cijferlijst en de LOGO verklaring, t.a.v. Marit Bierman, P-opleider GGz Centraal. Het geheel aan documenten kun je in twee bestanden toevoegen onderaan het sollicitatieformulier bij 'Cv en Motivatiebrief'.  Ben je een interne kandidaat, dan is het verzoek om via Intranet te solliciteren. 

Wij nemen alleen sollicitaties via onze website in behandeling. Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure vind je hier. Ben je een interne kandidaat, dan is het verzoek om via Intranet te solliciteren. 

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandag 7 juni 2021.
Lees meer
Sluitingsdatum: 19-05-2021
Deze vacature delen

Gerelateerde vacatures

  • Geen gerelateerde vacatures gevonden

Vragen?

Wil je meer inhoudelijke informatie over de vacature? Bel of app dan met de vacaturehouder. Voor algemene vragen of vragen over de sollicitatieprocedure kom ik graag met je in contact.

Inge van Gent
Inge van Gent

Recruitment Coördinator