Regio: Amersfoort Hilversum Almere
Aantal uren per week: 2
Vakgebied: Psychiaters
Opleidingsniveau: WO
Deze vacature delen

Zo werk jij

GGz Centraal zoekt psychiaters die haar onafhankelijke klachtencommissie komen versterken. We denken daarbij aan collega's met ruime ervaring die mogelijk door pensionering of op andere wijze ruimte hebben om inhoudelijk soms moeilijke situaties willen helpen beoordelen. Mede door de enorme schaarste aan collega's in de directe patiëntenzorg, zoeken wij dus ook expliciet naar psychiaters die ons specifiek vanuit een seniore ervaring kunnen ondersteunen.

De Klachtencommissie patiënten/cliënten van GGz Centraal behandelt klachten van patiënten in het kader van de Wet Bijzondere Opnemingen in Psychiatrische Ziekenhuizen (Wet Bopz; per 01-01-2020 de Wet verplichte ggz) en de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz).
 
Op dit moment telt de commissie 18 leden. Per klachtbehandeling stellen we een klachtencommissie ad hoc samen bestaande uit drie leden. Eén van deze leden is een lid op voordracht van onze centrale cliëntenraad.
Per jaar zijn er ongeveer 60 klachten; ca. 40 daarvan worden in een hoorzitting behandeld.
De hoorzittingen worden geleid door ervaren voorzitters en de ambtelijk secretaris zorgt voor de verslaglegging.
 
Wij zijn op zoek naar psychiaters die onze klachtencommissie willen komen versterken.
Als psychiater lever je vanuit je psychiatrische deskundigheid een bijdrage aan de behandeling en beoordeling van klachten.
 
De hoorzittingen vinden plaats op dinsdagochtend en donderdagmiddag.
Ben je niet beschikbaar op vaste dagen? We ontvangen toch graag je reactie.
Het zou fijn zijn als we je kunnen benaderen voor ongeplande zittingen.
Lees meer

Wij zorgen voor jou

Als lid van de klachtencommissie ontvang je een vaste vergoeding. Je wordt benoemd voor een periode van vier jaar, met de mogelijkheid tot een eenmalige herbenoeming.
Lees meer

Jouw kwaliteiten

  • je behoort tot de beroepsgroep van psychiaters en hebt affiniteit met de behandeling van klachten;
  • je bent bereid om 8 tot 12 keer per jaar deel te nemen aan een zitting;
  • mocht bijscholing op het gebied van klachtbehandeling nodig zijn, dan ben je bereid deze te volgen;
  • je bent niet werkzaam bij GGz Centraal, maar bij voorkeur wel woonachtig in het werkgebied.
Lees meer

Met elkaar

Bij GGz Centraal staat de patiënt centraal. Hulp bieden aan mensen met psychiatrische problemen is de bestaansreden van onze organisatie. Kwalitatief goede en gepassioneerde medewerkers zijn de sleutel tot goede hulpverlening. De organisatie wil een klimaat creëren waarin de behoefte aan verder ontwikkelen en leren vanzelfsprekend is. Ons streven is mensen met psychiatrische problemen zodanig te behandelen, begeleiden en ondersteunen, dat zij de regie over hun eigen leven (terug)krijgen, met zoveel autonomie en zelfstandigheid als mogelijk.

Wil je meer weten? Kijk op de website van GGz Centraal.
Lees meer

Versterk ons

Heb je vragen of wil je uit eerste hand meer te weten komen over deze functie? Bel dan met Ankie Duimel (ambtelijk secretaris), bereikbaar via telefoonnummer 033-4609760, of met Arjan Theil (bestuurder), bereikbaar via 033–4609701. 

Jouw digitale sollicitatie ontvangen wij graag.

Wij hanteren een sluitingsdatum van 12 weken. Als dé geschikte kandidaat zich eerder aandient, dan sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.

Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.
Lees meer
Sluitingsdatum: 10-05-2021
Deze vacature delen

Gerelateerde vacatures

  • Geen gerelateerde vacatures gevonden

Vragen?

Wil je meer inhoudelijke informatie over de vacature? Bel of app dan met de vacaturehouder. Voor algemene vragen of vragen over de sollicitatieprocedure kom ik graag met je in contact.

Inge van Gent
Inge van Gent

Recruitment Coördinator