Regio: Almere
Aantal uren per week: 32
Vakgebied: Begeleiders en vaktherapeuten
Opleidingsniveau: HBO
Deze vacature delen

Zo werk jij

Voor wie jij er bent? Voor patiënten die (tijdelijk) verblijven op onze afdeling High & Intensive Care (HIC) onderdeel van cluster 24 uurs acuut in Almere. Je begeleidt patiënten op maatschappelijk gebied, bijvoorbeeld op het gebied van financiën, sociale contacten of huisvesting. Je inventariseert de hulpbehoefte en gaat actief aan de slag met de hulpvraag van patiënten.
Kortom, je bent er als maatschappelijk werker door:
 • de materiële en/of (psycho)sociale omstandigheden en begeleidingsbehoefte van de patiënt te onderzoeken.
 • patiënten te adviseren en stimuleren met betrekking tot de omgang met, en het oplossen van, materiële en (psycho)sociale vraagstukken.
 • het bewaken van afspraken met de patiënt en deze te bespreken binnen het team, met de patiënt en met diens naasten en overige betrokkenen.
 • het verzorgen van aanvragen en uitvoeren van sociaaljuridische procedures (onder meer indicatiestellingen).
 • familie en naastbetrokkenen te adviseren over omgang met patiënt en te informeren over de te nemen stappen.
 • contact te onderhouden met regionale instanties om samenwerking te initiëren en te optimaliseren.
Met jou als maatschappelijk werker zijn we nóg sterker in wat we doen. Namelijk, specialistische zorg bieden aan patiënten die opgenomen zijn na een acute psychiatrische crisis. De afdeling High & Intensive Care (HIC) is ongewoon en bovenal dynamisch. Je treft hier een hoog complexe en onvoorspelbare doelgroep, waarbij meestal sprake is van dubbel of triple diagnose. Jouw specialistische kennis en kunde komt in deze setting uitermate goed tot zijn recht en tot ontwikkeling. Jij bent de spin in het web die de patiënt ondersteunt op maatschappelijk gebied tijdens de opname.
Je werkt naast het behandelteam van de afdeling nauw samen met je collega maatschappelijk werkers van de klinische open afdeling en gebiedsteams; er is regelmatige afstemming. Je bent vanuit jouw rol namelijk kortdurend betrokken bij een patiënt. Een goede zelfreflectie en lef zijn hierbij onontbeerlijk. Juist die complexiteit maakt het werken in de acute psychiatrie zo boeiend en impactvol.
Hoe je ons team het beste kunt omschrijven? Enthousiast en betrokken. En het belangrijkste: we hebben plezier in wat we doen. We werken hard, mét ons hart
 
Lees meer

Wij zorgen voor jou

Mogelijkheden binnen GGz Centraal zijn er genoeg. Omdat we een grote organisatie zijn met verschillende werklocaties kunnen we inspelen op ontwikkelwensen, functie-inhoud, type behandelprogramma en woon-werkafstand. Samen kijken we naar wat jij nodig hebt in je werk. Ook kun
je als maatschappelijk werker bij GGz Centraal rekenen op: 
 • een bruto maandsalaris tussen € 2.218,- en € 3.678,- (CAO GGZ, functiegroep 50) op basis van 36 uur. 
 • een contract voor 32 uur per week (vanaf 24 uur is bespreekbaar) voor onbepaalde tijd. We werken vanuit vertrouwen, dus je krijgt bij ons meteen een vast contract.
 • een eindejaarsuitkering en een goede pensioenregeling.
 • 166 verlofuren en 35 levensfase-uren op basis van 36 uur. Zo willen we bijdragen aan een goede werk-privébalans.  
 • een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden. Daarmee heb je de mogelijkheid om jouw salaris fiscaalvriendelijk in te zetten voor bijvoorbeeld de aanschaf van een fiets, aanvullende reiskostenvergoeding of extra verlof. 
 
Een referentiecheck is onderdeel van ons aannamebeleid. Bij indiensttreding vragen we je om een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Wij vragen deze voor je aan en vergoeden de kosten. 
 
Lees meer

Jouw kwaliteiten

Jij bent flexibel; het werken op een High & Intensive Care afdeling als een uitdaging Daarbij sta je ook stevig in je schoenen, immers de doelgroep waarmee je werkt is dynamisch. Je past binnen GGz Centraal als je net als wij vanuit jouw expertise wilt bijdragen aan de allerbeste zorg. Ook heb je voor deze baan: 
 • een afgeronde HBO-opleiding, bij voorkeur MWD of Social Work, ggz-agoog aantekening is noodzakelijk!
 • ervaring met werken binnen de psychiatrie, bij voorkeur klinisch.
 • een goed analytisch vermogen met betrekking tot de samenhang tussen levenslooppsychiatrie en de consequenties voor het maatschappelijk functioneren.
 • bij voorkeur kennis van de sociale kaart van Flevoland.
Lees meer

Met elkaar

Bij GGz Centraal rekenen elk jaar zo’n 25.000 patiënten op ons als de specialist in geestelijke gezondheidszorg. Samen met bijna 3.000 collega’s willen we elke dag het verschil maken voor onze patiënten. Dit doen we door strategisch te verbinden, te blijven innoveren en als collega’s op elkaar te bouwen. Zo werken we samen aan de ggz van nu én van morgen. Meer weten over onze strategische koers? Je leest het  hier

Onze locaties vind je in het midden van het land. Ons werkgebied strekt zich uit over Eemland, Flevoland, Gooi & Vechtstreek en Veluwe & Veluwe Vallei. Jouw nieuwe werkplek? De Meregaard in Almere, onze grootste locatie in Flevoland. In een ruim opgezette omgeving dichtbij het centrum van Almere kunnen mensen van alle leeftijden met psychiatrische problematiek hier terecht voor een breed behandelaanbod.  Ook kunnen patiënten in psychiatrische crisis bij de Meregaard terecht bij de kliniek voor 24-uurs acute psychiatrie. Jij en je collega’s leveren zorg vanuit gebiedsteams, specialistische teams en/of klinieken.
De regio Flevoland ontfermt zich over een breed werkgebied, verdeeld over zes gemeenten. Vanuit onze locaties in Almere, Lelystad, Emmeloord en Dronten werken wij samen met ruim 325 collega’s. Flevoland is in beweging, stilstand is achteruitgang. Herstelgerichte patiëntenzorg, waarbij er zo maximaal mogelijk ambulant wordt gewerkt, kenmerkt de visie en aanpak binnen de regio. Evenals ons motto ‘behandelen doen wij samen’, waarbij de patiënt en zijn naasten centraal staan en intensief wordt samengewerkt met lokale netwerkpartners. Focus op eigen regie en autonomie, ruimte om te pionieren en multidisciplinaire samenwerking vind je terug in de visie op patiëntenzorg én werkgeverschap.  

 
Lees meer

Versterk ons

Zet jouw talenten in als maatschappelijk werker op de plek waar het er écht toe doet: versterk GGz Centraal in Lelystad en vanaf 2021 Almere.
Wil je meer informatie over de vacature? Bel of app dan met Mireille Rooker (teamleider) +31 620934161. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Recruitment via recruitment@ggzcentraal.nl of via +31 881 340 415. 
 
Als we dé geschikte kandidaat hebben gevonden, sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door. 
 
Lees meer
Solliciteren vóór: 07-01-2021
Deze vacature delen

Gerelateerde vacatures

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden

Vragen?

Wil je meer inhoudelijke informatie over de vacature? Bel of app dan met de vacaturehouder. Voor algemene vragen of vragen over de sollicitatieprocedure kom ik graag met je in contact.

Yvette Scheltinga
Yvette Scheltinga

Recruitment Coördinator