Regio: Almere
Aantal uren per week: 16
Vakgebied: Management, staf en ondersteuning
Opleidingsniveau: HBO
Deze vacature delen

Zo werk jij

Voor wie jij er bent? De cliëntenraad van de regio Flevoland (Almere, Lelystad, Noordoostpolder). De cliëntenraad is een goed functionerende raad die actief de ontwikkelingen in de organisatie volgt en graag advies geeft over zaken die het cliëntenbelang aangaan. Jij ondersteunt hen daarbij. Kortom, je bent er als ondersteuner door:
 • zelfstandig de agenda te beheren en grenzen te bewaken.
 • je eigen creativiteit in te zetten voor de uitvoer van je taken, binnen de kaders van de WMCZ (Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen) en jeugdwet.
 • op een vernieuwde en flexibele manier na te denken over hoe de medezeggenschap vorm krijgt.
Met andere professionals vorm je een team van ondersteuners. Je kunt gebruikmaken van de expertise van betrokken en ervaren collega’s. Met jou als ondersteuner is de raad  nóg sterker in wat zij doet. Namelijk, op regioniveau en op centraal niveau meedenken en -praten over veranderingen in beleid en ontwikkelingen en de kwaliteit van zorg en daarmee de belangen van de cliënten binnen GGz Centraal te behartigen. 

De WMCZ bepaalt dat in elke instelling in de gezondheidszorg de belangenbehartiging van cliënten vorm moet krijgen door een onafhankelijke cliëntenraad.
Een cliëntenraad bestaat uit cliënten die ervaring hebben met de betreffende instelling.
De cliëntenraden houden goed contact met de achterban en weten wat er speelt door gesprekken met cliënten, medewerkers en directie. Deze cliëntenraden geven advies aan de directie over zaken die cliënten aangaan.
Lees meer

Wij zorgen voor jou

Mogelijkheden binnen GGz Centraal zijn er genoeg. Omdat we een grote organisatie zijn met verschillende werklocaties kunnen we inspelen op ontwikkelwensen, functie-inhoud en woon-werkafstand. We zien wie je bent en wat je kan. Ook kun je als ondersteuner bij GGz Centraal rekenen op: 
 • een bruto maandsalaris tussen € 1.955,- en € 3.326,- (CAO GGZ, functiegroep 45) op basis van 36 uur. 
 • een contract voor 16 uur per week voor een jaar, waarbij aanpassing van het aantal uren per week een mogelijkheid is. 
 • een eindejaarsuitkering en een goede pensioenregeling.
 • 166 verlofuren en 35 levensfase-uren op basis van 36 uur. Zo willen we bijdragen aan een goede werk-privébalans.  
 • een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden. Daarmee heb je de mogelijkheid om jouw salaris fiscaalvriendelijk in te zetten voor bijvoorbeeld de aanschaf van een fiets, aanvullende reiskostenvergoeding of extra verlof. 
Een referentiecheck is onderdeel van ons aannamebeleid. Bij indiensttreding vragen we je om een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Wij vragen deze voor je aan en vergoeden de kosten. 
Lees meer

Jouw kwaliteiten

Je bent iemand die stevig in zijn schoenen staat, met een open houding naar anderen. Daarbij beschik je over tact, diplomatie en invoelend vermogen, zodat je om kunt gaan met tegengestelde belangen en deze kunt overbruggen. De medezeggenschap door cliënten in de GGZ draag je een warm hart toe. Je past binnen GGz Centraal als je net als wij de cliënt altijd voorop stelt. Ook heb je voor deze baan:
 • affiniteit met de betreffende doelgroepen en de kwaliteiten om met hen in contact te treden.
 • hbo werk- en denkniveau, liefst met een zorgachtergrond.
 • bij voorkeur kennis van en ervaring met uitvoering wet & regelgeving op het gebied van medezeggenschap cliënten in de GGZ (WMCZ & jeugdwet).
 • bij voorkeur ervaring met werken in de GGZ en ervaring met coaching.
 • ervaring met administratieve, secretariële en organisatorische processen.
 • beschikbaarheid op dinsdag.
 • competenties als goed kunnen luisteren, plannen en organiseren.
Lees meer

Met elkaar

Bij GGz Centraal rekenen elk jaar zo’n 25.000 patiënten op ons als de specialist in geestelijke gezondheidszorg. Samen met bijna 3.000 collega’s willen we elke dag het verschil maken voor onze patiënten. Dit doen we door strategisch te verbinden, te blijven innoveren en als collega’s op elkaar te bouwen. Zo werken we samen aan de ggz van nu én van morgen. Meer weten over onze strategische koers? Je leest het hier

Onze locaties vind je in het midden van het land. Ons werkgebied strekt zich uit over Eemland, Flevoland, Gooi & Vechtstreek en Veluwe & Veluwe Vallei. Jouw nieuwe werkplek? De Meregaard in Almere, onze grootste locatie in Flevoland. In een ruim opgezette omgeving dichtbij het centrum van Almere kunnen mensen van alle leeftijden met psychiatrische problematiek hier terecht voor een breed behandelaanbod.

De regio Flevoland ontfermt zich over een breed werkgebied, verdeeld over zes gemeenten. Vanuit onze locaties in Almere, Lelystad, Emmeloord en Dronten werken wij samen met ruim 325 collega’s. Flevoland is in beweging, stilstand is achteruitgang. Herstelgerichte patiëntenzorg, waarbij er zo maximaal mogelijk ambulant wordt gewerkt, kenmerkt de visie en aanpak binnen de regio. Evenals ons motto ‘behandelen doen wij samen’, waarbij de patiënt en zijn naasten centraal staan en intensief wordt samengewerkt met lokale netwerkpartners. Focus op eigen regie en autonomie, ruimte om te pionieren en multidisciplinaire samenwerking vind je terug in de visie op patiëntenzorg én werkgeverschap.
Lees meer

Versterk ons

Zet jouw talenten in als ondersteuner op de plek waar het er écht toe doet: versterk GGz Centraal in Almere.
  
Wil je meer informatie over de vacature? Bel of app dan met Melanie Schenning (teamleider ondersteuning cliëntenraden) via +31 682928574. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Recruitment via recruitment@ggzcentraal.nl of via +31 881 340 415. 
 
Als we dé geschikte kandidaat hebben gevonden, sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.
Lees meer
Sluitingsdatum: 04-12-2020
Deze vacature delen

Gerelateerde vacatures

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden

Vragen?

Wil je meer inhoudelijke informatie over de vacature? Bel of app dan met de vacaturehouder. Voor algemene vragen of vragen over de sollicitatieprocedure kom ik graag met je in contact.

Inge van Gent

Recruitment Coördinator