Regio: Amersfoort
Aantal uren per week: 36
Vakgebied: Verpleegkundigen
Opleidingsniveau: MBO HBO
Deze vacature delen

Zo werk jij

Voor wie jij er bent? Volwassenen met complexe psychiatrische problematiek die langere tijd intensieve begeleiding nodig hebben. Daarnaast is er soms sprake van middelengebruik. Dat maakt het werken complex en dynamisch en soms flink uitdagend. Kortom, je bent er als verpleegkundige of begeleider door:
 • het ten uitvoer brengen van de behandeldoelen van de patiënt.
 • samen met je collega’s te zorgen voor een optimaal behandel- en/of leefklimaat en de structuur van het behandelprogramma te bewaken.
 • overzicht over de groep te houden en gerichte interventies te doen.
 • de naasten en het systeem van de cliënt te betrekken om zo de zorg af te stemmen.
Jouw nieuwe collega’s van de teams die samen de afdeling intensieve psychiatrie vormen wachten al op je. Met jou als verpleegkundige of begeleider zijn we nóg sterker in wat we doen. Namelijk, specialistische zorg bieden aan volwassenen die langere tijd intensieve begeleiding nodig hebben.

De afdeling heeft 40 bedden, waarvan 20 gesloten en 20 open. De nadruk bij de gesloten bedden ligt op het bieden van structuur, waarbij gekeken wordt naar wat een cliënt persoonlijk nodig heeft. Bij de open bedden richten we ons op het aanleren van meer verantwoordelijkheden, zodat cliënten voorbereid worden op een volgende stap in hun behandeling.

Binnen intensieve psychiatrie zijn wij bezig met een omslag vanuit een werkwijze gericht op beheersing, naar een werkwijze vanuit het ART-model dat meer gericht is op actief herstel in en van de triade. Centraal in ART staan autonomie, samenwerking en herstel op alle levensgebieden. Met ART maken we de radicale keuze om alle belangrijke beslissingen te nemen in de triade, het verband van cliënt, zijn belangrijke naasten en het behandelteam. Dit vraagt bevlogen en gepassioneerde teams die het contact met en de zorg voor patiënten leuker weten te maken en een sfeer weten te creëren waarin iemand zich weer gehoord voelt, openheid ervaart en mensen ontmoet die erin geloven dat het anders kan.

Hoe je onze teams het beste kunt omschrijven? Professioneel, betrokken en creatief. En het belangrijkste: we hebben plezier in wat we doen. We werken hard, mét ons hart.
Lees meer

Wij zorgen voor jou

Mogelijkheden binnen GGz Centraal zijn er genoeg. Omdat we een grote organisatie zijn met verschillende werklocaties kunnen we inspelen op ontwikkelwensen, functie-inhoud, type behandelprogramma en woon-werkafstand. Samen kijken we naar wat jij nodig hebt in je werk. Op professioneel én persoonlijk vlak: we zien wie je bent. Betere zorg begint bij jou en daar ondersteunen en faciliteren we je graag in. Ook kun je als verpleegkundige of begeleider bij GGz Centraal rekenen op:
 • een bruto maandsalaris tussen € 1.955,- en € 3.326,- (CAO GGZ, functiegroep 45) op basis van 36 uur.
 • een contract voor 24 - 36 uur per week voor onbepaalde tijd. We werken vanuit vertrouwen, dus je krijgt bij ons meteen een vast contract.
 • een eindejaarsuitkering, voor een fijne extra aan het einde van het jaar.
 • 166 verlofuren en 35 levensfase-uren op basis van 36 uur. Zo willen we bijdragen aan een goede werk-privébalans.
 • een goede pensioenregeling. Prettig voor later!
 • een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden. Daarmee heb je de mogelijkheid om jouw salaris fiscaalvriendelijk in te zetten voor bijvoorbeeld de aanschaf van een fiets, aanvullende reiskosten vergoeding of extra verlof.
Een referentiecheck is onderdeel van ons aannamebeleid. Bij indiensttreding vragen we je om een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Wij vragen deze voor je aan en vergoeden de kosten.
Lees meer

Jouw kwaliteiten

Jij bent zelfstandig maar functioneert daarnaast ook goed in een multidisciplinair team. Uiteraard ben je stressbestendig want dat heb je nodig in een hectische omgeving waarin je soms snel moet schakelen. Je past binnen GGz Centraal als je wilt bijdragen aan de allerbeste zorg, meegaat in veranderingen en jezelf altijd wilt verbeteren. Ook heb je voor deze baan:
 • een afgeronde verpleegkundig opleiding op mbo/hbo niveau of SPH en een BIG registratie.
 • affiniteit met het werken met patiënten in de intensieve psychiatrie.
 • een ART (Agresse Regulatie Training) certificaat, of de bereidheid de training hiervoor te volgen (die wij natuurlijk verzorgen).
 • flexibiliteit ten aanzien van de werktijden, je werkt onregelmatigheidsdiensten. 
Lees meer

Met elkaar

Bij GGz Centraal rekenen elk jaar zo’n 25.000 cliënten op ons als de specialist in geestelijke gezondheidszorg. Samen met bijna 3.000 collega’s willen we elke dag het verschil maken voor onze cliënten. Dit doen wij deskundig en vanuit betrokkenheid. En door te verbinden, te innoveren en op elkaar te bouwen. Zo werken we samen aan de ggz van nu en van morgen. Meer weten over onze strategische koers? Je leest het hier.

Onze locaties vind je in het midden van het land. Ons werkgebied strekt zich uit over Eemland, Flevoland, Gooi & Vechtstreek en Veluwe & Veluwe Vallei. Jouw nieuwe werkplek? Zon & Schild ligt in een goed bereikbare en bosrijke omgeving aan de rand van Amersfoort. Wij bieden een breed behandelaanbod aan patiënten met sterk uiteenlopende ziektebeelden en zorgbehoeften. Wij bieden zowel acute als langdurige zorg, wij kennen open en gesloten afdelingen en afdelingen voor zowel volwassenenpsychiatrie als ouderenpsychiatrie. 

De resultaatverantwoordelijke zorgeenheid Eemland ontfermt zich over een breed werkgebied. Regio Eemland is volop in ontwikkeling. De aandacht is gericht op doelmatige behandeling waarbij herstelgerichte patiëntenzorg centraal staat. Samenwerking, optimalisatie en innovatie vind je terug in de visie op patiëntenzorg én werkgeverschap.
Lees meer

Versterk ons

Zet jouw talenten in als verpleegkundige of begeleider op de plek waar het er écht toe doet: versterk GGz Centraal in Amersfoort.

Als we dé geschikte kandidaat hebben gevonden, sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.

Wil je meer informatie over de vacature? Bel of app dan met Ermie van Bekkum (vervangend teamleider) via + 31 630612757, of met Liselotte Sjoer (begeleider) via +31 622322726. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Recruitment via recruitment@ggzcentraal.nl of via +31 881 340 415.
Lees meer
Solliciteren vóór: 18-01-2021
Deze vacature delen

Gerelateerde vacatures

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden

Vragen?

Wil je meer inhoudelijke informatie over de vacature? Bel of app dan met de vacaturehouder. Voor algemene vragen of vragen over de sollicitatieprocedure kom ik graag met je in contact.

Inge van Gent
Inge van Gent

Recruitment Coördinator