Klinisch Psycholoog in opleiding (GIOS) Kinderen en Jeugd

Regio: Almere Ermelo
Opleidingsplaatsen
Opleidingsniveau: WO
Aantal uren per week: 34
Doorsturen
 
Doorsturen
 

Zo werk jij

Onderzoek en innovatie vormen de motor van het vak en zijn daarom nauw met de opleiding tot klinisch psycholoog verbonden. Bij GGz Centraal verrichten we veel onderzoek, o.a. op het gebied van ontwikkelingsstoornissen, psychotische stoornissen, persoonlijkheidsstoornissen en angst- en dwangstoornissen. Wij bieden je graag de mogelijkheid om jezelf te ontplooien en te verdiepen als klinisch psycholoog Kinderen en Jeugd. Per januari 2021 hebben wij twee opleidingsplaatsen voor klinisch psycholoog K&J beschikbaar.

Het opleidingstraject is zo ingericht dat je twee keer twee jaar binnen een behandelprogramma werkzaam bent om zo brede kennis en ervaring op te kunnen doen binnen de diverse behandelprogramma’s voor specialistische ggz. In de loop van je praktijkopleidingsroute werk je zowel in een poliklinische als in een (dag-)klinische setting. Het behandelaanbod betreft individuele, systeem- en groepsbehandelingen die ambulant, in deeltijd of klinisch kunnen plaatsvinden. Je werkt in multidisciplinaire teams, waarbij je naast jouw eigen collega’s ook regelmatig samenwerkt met diverse externe partijen. De twee opleidingsplekken startend per 2021 worden vormgegeven op locaties van Fornhese in Almere binnen het team 6-12 jaar en in Ermelo in het team 6-18 jaar. Samen met jouw collega's draag je eraan bij om onze cliëntenpopulatie van kinderen en jongeren met psychiatrische problematiek en hun gezinnen verder te helpen.

Als gz-psycholoog in opleiding tot specialist (GIOS) speel je een belangrijke rol in de samenwerking en het creëren en ontwikkelen van nieuwe behandelingen en interventies. Onder verantwoordelijkheid van een ervaren praktijkopleider ontvang je begeleiding en supervisie op het gebied van behandeling, diagnostiek, management en wetenschappelijk onderzoek: de vier belangrijke bouwstenen van de opleiding en het werk van de specialist. Je wordt begeleid en gecoacht door ervaren klinisch psychologen die jou graag de fijne knepen van het vak laten leren kennen en op wie je kan terugvallen bij vragen, of om mee te sparren.

Onderzoeken die binnen GGz Centraal plaatsvinden zijn over het algemeen praktijkgericht en kunnen direct van invloed zijn op de kwaliteit van diagnostiek en behandeling in de dagelijkse patiëntenzorg. Voor het wetenschappelijk onderzoek sluit je aan bij een van de vier onderzoekslijnen zodat je profiteert van de ervaring en kennis die er is en zelf actief meebouwt aan nieuwe inzichten. Het verrichten van het onderzoek doen wij in nauwe relatie met de verschillende universitaire centra. De veranderingen en uitdagingen binnen de ggz geven daarnaast ook veel mogelijkheden voor het oppakken van een management project dat er toe doet en waarmee je naast het leren en ervaring opdoen ook echt een bijdrage levert aan het verder brengen van de zorg.
Uitklappen

Met elkaar

Wij zijn GGz Centraal, specialist in geestelijke gezondheidszorg, verdeeld over vier regio’s in het midden van het land. Via een actief scholingsbeleid en met oog voor individueel talent, stimuleren wij onze bijna 3.000 medewerkers om hun kwaliteiten te ontwikkelen en optimaal in te zetten voor de beste zorg van onze cliënten. Onderwerpen als samenwerking & kennisdeling, innovatie, accent op veerkracht & herstel, goed werkgeverschap en financieel krachtige bedrijfsvoering bepalen onze dagelijkse praktijk.

Fornhese, onderdeel van GGz Centraal, biedt binnen de specialistische ggz diagnostiek en behandeling aan kinderen en jeugdigen met complexe psychiatrische problematiek, vanuit zowel een ontwikkelingsperspectief als een systemisch perspectief. Fornhese beweegt zich in een sterk veranderend zorglandschap. Naast de organisatie van zorg vanuit de gemeente, wordt gevraagd actief samen te werken met ketenpartners als wijkteams, scholen, basis ggz instellingen, ziekenhuizen en andere zorginstellingen.

Inmiddels kennen wij een jarenlange opleidingstraditie. Jaarlijks bieden wij een ruim aantal erkende praktijkopleidingsplaatsen voor postmaster opleidingen Gedragswetenschappen. Klinisch psychologen, klinisch neuropsychologen, psychotherapeuten en gz-psychologen in opleiding kunnen bij ons het praktijkgedeelte van hun opleiding volgen (P-opleiding).
Uitklappen

Wij zorgen voor jou

De basis is prima in orde. Je krijgt een contract voor 34 uur per week voor de duur van vier jaar (01-01-2021 t/m 31-12-2025). Het salaris van de GIOS tijdens de opleiding wordt afgeleid van de functionele schaal 65 (minimaal  € 3.465,-- en maximaal € 5.439,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek), afhankelijk van relevante werkervaringsjaren als gz-psycholoog.

Wij vergoeden 100% van de opleidingskosten (cursorisch onderwijs, inclusief leertherapie), dit is exclusief literatuur. Daarnaast vindt een deel van het cursorisch onderwijs binnen werktijd plaats. Wij hanteren geen terugbetalingsregeling van de studiekosten.

Een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden, eindejaarsregeling en een pakket op het gebied van pensioen en verzekeringen maakt onder andere deel uit van de secundaire arbeidsvoorwaarden. 
Lees hier  meer over de overige voorwaarden. 
Uitklappen

Wat neem je mee?

Vooropgesteld is jouw affiniteit met de geestelijke gezondheidszorg. De doelgroep, de casuïstiek en de ontwikkelingen in dit brede werkveld spreken jouw interesse buitengewoon aan. Vanzelfsprekend ben je geregistreerd als gz-psycholoog en heb je bij voorkeur op verschillende locaties en met verschillende doelgroepen gewerkt.

Eigenschappen als betrokkenheid, doorzettingsvermogen, (intellectuele) nieuwsgierigheid, analytisch inzicht en zelfreflectie helpen jou het beste uit jezelf en je specialisatieopleiding te halen. Talentvolle gz-psychologen met een sterke gerichtheid op innovatie, creativiteit en samenwerking mogen zich dan ook bijzonder aangesproken voelen.
Uitklappen

Gerelateerd

  • Geen gerelateerde vacatures gevonden

Versterk ons

Neem voor vragen contact op met Marit Bierman (klinisch neuropsycholoog en P-opleider) of met Liesbeth Smit (klinisch psycholoog en plaatsvervangend P-opleider), via het secretariaat van de opleiding, bereikbaar op 06-23436471 of mail naar secretariaat.p-opleiding@ggzcentraal.nl.

Direct solliciteren? Stuur dan vóór 25 september a.s. (je kunt solliciteren tot en met 24 september) jouw cv en motivatiebrief t.a.v. Marit Bierman, P-opleider GGz Centraal. Wij nemen alleen sollicitaties via onze website in behandeling. Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure vind je hier.

De selectiegesprekken vinden plaats op maandag 28 september (tweede helft middag). De datum van de adviesgesprekken is op 5 oktober.
Sluitingsdatum: 25-09-2020
Doorsturen