Regio: Bussum
Aantal uren per week: 32
Vakgebied: Begeleiders en vaktherapeuten
Opleidingsniveau: MBO HBO
Deze vacature delen

Zo werk jij

Voor wie jij er bent? Voor mensen die door bijvoorbeeld sociaal-maatschappelijke, psychische of financiële uitdagingen ontwricht zijn en weer in evenwicht willen komen. We openen een nieuwe respijtvoorziening in Bussum en jij bouwt met ons mee. Het mooie aan deze rol is de tweeledigheid: als ervaringsdeskundige ondersteun je cliënten in hun herstel en heb je een actieve rol als kartrekker in de opbouw van de nieuwe locatie. Kortom, je bent er als ervaringskundige door:
 • het coördineren van de opbouw van de nieuwe locatie.
 • samen met jouw team zorg te dragen voor een zo goed mogelijke dienstverlening aan de gasten.
 • een set te ontwikkelen van activiteiten die bijdragen aan het herstelproces van gasten.
 • het geven van individuele- en groepsbegeleiding aan gasten.
 • je volgt een opleidingstraject waarin je door middel van teamintervisie gecoacht en ondersteund wordt.
Goed om te weten; omdat wij 24 uur per dag open zijn werk je op wisselende tijden en dagen.

We hebben jou nodig voor de opbouw van onze afdeling. Met jou als ervaringsdeskundige zijn we nóg sterker in wat we doen. Namelijk, mensen ondersteunen in hun herstelproces. In het leven van iemand kunnen er meerdere vormen van ontwrichting ontstaan. Het kan iedereen overkomen dat door gebeurtenissen op sociaal-maatschappelijke, psychische of financiële vlakken je in een situatie terecht komt dat je het even niet alleen redt. Je voelt aan dat je hier iets aan moet doen zodat je niet helemaal vastloopt of de controle kwijtraakt. Het kan allerlei oorzaken hebben en je wil er actief mee aan de slag of je wilt er even los van komen. Je vindt het beter om even uit je eigen omgeving te zijn en ondersteuning te krijgen van mensen die een situatie als de jouwe als geen ander begrijpen. Mensen die dit gevoel hebben, kunnen terecht bij de respijtvoorziening.

In de preventie om escalaties te voorkomen die tot een ernstig persoonlijk nadeel kunnen leiden, kan een respijtvoorziening een belangrijke aanvullende rol spelen. De respijtvoorziening is een plek voor en door cliënten. Cliënten zijn te gast in de respijtvoorziening en kunnen in gesprek gaan met mensen die weten hoe het is om ontwricht te zijn. De respijtvoorziening start als pilot in september 2020 voor een jaar in samenwerking met de gemeenten en instanties in Gooi en Vecht. Onze respijtvoorziening is 7 dagen per week, 24 uur per dag geopend. De voorziening draait op professionele gediplomeerde ervaringsdeskundigen, ervaringsdeskundigen i.o. en herstelwerkers (vrijwilligers met eigen ervaring in ontwrichting en herstel).
Lees meer

Wij zorgen voor jou

Mogelijkheden binnen GGz Centraal zijn er genoeg. Omdat we een grote organisatie zijn met verschillende werklocaties kunnen we inspelen op ontwikkelwensen, functie-inhoud, type behandelprogramma en woon-werkafstand. Samen kijken we naar wat jij nodig hebt in je werk. Op professioneel én persoonlijk vlak: we zien wie je bent. Betere zorg begint bij jou en daar ondersteunen en faciliteren we je graag in. Ook kun je als ervaringsdeskundige bij GGz Centraal rekenen op:
 • een bruto maandsalaris tussen €1.955,- en €3.326,- (CAO GGZ, functiegroep 40 of 45, afhankelijk van opleiding of ervaring) op basis van 36 uur.
 • een contract voor 24-32 uur per week voor een jaar. Bij wederzijds enthousiasme ligt een vast contract daarna voor de hand.
 • een eindejaarsuitkering, voor een fijne extra aan het einde van het jaar.
 • 166 verlofuren en 35 levensfase-uren op basis van 36 uur. Zo willen we bijdragen aan een goede werk-privébalans.
 • een goede pensioenregeling. Prettig voor later!
 • een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden. Daarmee heb je de mogelijkheid om jouw salaris fiscaalvriendelijk in te zetten voor bijvoorbeeld de aanschaf van een fiets, aanvullende reiskostenvergoeding of extra verlof.
Een referentiecheck is onderdeel van ons aannamebeleid. Bij indiensttreding vragen we je om een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Wij vragen deze voor je aan en vergoeden de kosten.
Lees meer

Jouw kwaliteiten

Jij kunt goed het overzicht bewaren. Aangezien jij de coördinatie hebt over de nieuwe locatie, vinden we dat belangrijk. Uiteraard ben je ook makkelijk in de omgang, zowel met gasten als collega’s. Je past binnen GGz Centraal als je net als wij de cliënt altijd voorop stelt, meegaat in veranderingen en jezelf altijd wilt verbeteren. Ook heb je voor deze baan:
 • een opleiding op mbo niveau 4 of hbo niveau op het gebied van maatschappelijke of sociaal pedagogische hulpverlening aangevuld met een afgeronde opleiding ervaringsdeskundige.
 • kennis en ervaring op het gebied van herstel en herstelondersteuning vanuit clientperspectief.
 • kennis van en affiniteit met de doelgroep.
Lees meer

Met elkaar

Bij GGz Centraal rekenen elk jaar zo’n 25.000 cliënten op ons als de specialist in geestelijke gezondheidszorg. Samen met bijna 3.000 collega’s willen we elke dag het verschil maken voor onze cliënten. Dit doen wij deskundig en vanuit betrokkenheid. En door te verbinden, te innoveren en op elkaar te bouwen. Zo werken we samen aan de ggz van nu én van morgen. Meer weten over onze strategische koers? Je leest het hier.

Onze locaties vind je in het midden van het land. Ons werkgebied strekt zich uit over Eemland, Flevoland, Gooi & Vechtstreek en Veluwe & Veluwe Vallei. Jouw nieuwe werkplek? De Respijtvoorziening in Bussum.

De regio Gooi- en Vechtstreek ontfermt zich over een breed werkgebied, verdeeld over zeven gemeenten. Vanuit onze locaties in Bussum, Hilversum, Laren en Huizen werken wij samen met zo’n 440 collega’s. Regie geven, kennis delen, lef en energie tonen, vertrouwen geven en gastgericht zijn, kenmerken het kompas dat richting geeft aan onze visie op patiëntenzorg én werkgeverschap binnen regio Gooi- en Vechtstreek. 
Lees meer

Versterk ons

Zet jouw talenten in als ervaringsdeskundige op de plek waar het er écht toe doet: versterk GGz Centraal in Bussum.

Als we dé geschikte kandidaat hebben gevonden, sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we nog wat langer door.

Wil je meer informatie over de vacature? Bel of app dan met Marco Stronkhorst (teamleider) via telefoonnummer +316 22057094. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Recruitment via recruitment@ggzcentraal.nl of via +31 881 340 415.
Lees meer
Sluitingsdatum: 23-09-2020
Deze vacature delen

Gerelateerde vacatures

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden

Vragen?

Wil je meer inhoudelijke informatie over de vacature? Bel of app dan met de vacaturehouder. Voor algemene vragen of vragen over de sollicitatieprocedure kom ik graag met je in contact.

Dick Visscher Recruitment